Σας χαιρετώ όλους

Περάστε να γνωριστούμε!

Συντονιστής: admin

Σας χαιρετώ όλους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Makis » 15 Σεπ. 2015, 15:22

Καλησπέρα σε όλους. :yourock:

Γιώργο με λένε και είμαι απο αθήνα, ολυμπιακό χωριό. Εδώ και ένα μήνα έχω βγάλει μυωπία να διαβάζω το forum μπας και καταφέρω την vbm να βγάλει ωραίο καφεδάκι!
:priest: Μάλλον ευχέλαιο χρειάζομαι!
Σας χαιρετώ και πάλι και εύχομαι να γνωριστούμε καλύτερα.
Άβαταρ μέλους
Makis
Member
 
Δημοσιεύσεις: 58
Εγγραφή: 07 Σεπ. 2015, 22:23
Ονομα: Γιώργος
Τοποθεσια: Αιώνια πόλη
Μηχανη: Καβατζωμενη Gaggia
Μυλος: Woodsman’s Monster
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Σας χαιρετώ όλους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό mymenhir1971 » 15 Σεπ. 2015, 15:37

Καλως τον συντροφο!!!Ολα θα γινουν,μην αγχωνεσαι...οτι χρειαστεις για την vbm εδω ειμαι!!
Your Friend Caffeine
Άβαταρ μέλους
mymenhir1971
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 734
Εγγραφή: 03 Φεβ. 2014, 10:53
Ονομα: Στέλιος
Τοποθεσια: Θεσσαλονίκη
Μηχανη: Vbm/Pressure Profile
2η μηχανη: Gaggia Classic Mod
Μυλος: HG-one Motorized
Coffee Roaster: Την πηρε ο Μανος
Αγαπημένοι Καφέδες: Αφρικη κι ας ειναι και Εμπολα

Re: Σας χαιρετώ όλους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό nikos_v80 » 15 Σεπ. 2015, 22:11

Καλώς μας βρήκες Γιώργο.
Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε οι κάτοχοι VBM! Με τα εργαλεία που έχεις, άλλα και με φρέσκο καφέ και πάνω απ' όλα μεράκι, είναι μονόδρομος οι απολαυστικές καφεδάρες! Μη το βάζεις κάτω λοιπόν.
Για πες μας τι σε προβληματίζει και θα τη βρούμε την άκρη.
nikos_v80
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 14 Μάιος 2015, 21:47
Ονομα: Νίκος
Τοποθεσια: Πειραιάς
Μηχανη: VBM Domobar Super 2Β
Μυλος: Mahlkonig Vario
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Σας χαιρετώ όλους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Makis » 17 Σεπ. 2015, 13:23

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον ! Λοιπόν έχω πάρει μια συνταγή απο taresso για τον tigrato αλλά δε μου βγαίνει ωραίος σα να έχει παραπάνω οξύτητα με παρά πολύ πλουσιο σώμα .. Λίγο περίεργο.. Να ανοίξω κάπου θεματάκι η να το αναλύσουμε εδώ; Θα προσπαθήσω να σηκώσω και βιντεάκι. Συγνώμη για την καθυστέρηση αλλά λόγω δουλειάς δε προλαβαίνω ούτε τη μηχανή ανοίξω!
Άβαταρ μέλους
Makis
Member
 
Δημοσιεύσεις: 58
Εγγραφή: 07 Σεπ. 2015, 22:23
Ονομα: Γιώργος
Τοποθεσια: Αιώνια πόλη
Μηχανη: Καβατζωμενη Gaggia
Μυλος: Woodsman’s Monster
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Σας χαιρετώ όλους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 17 Σεπ. 2015, 20:52

Makis έγραψε: Συγνώμη για την καθυστέρηση αλλά λόγω δουλειάς δε προλαβαίνω ούτε τη μηχανή ανοίξω!

Αυτο ειναι πολυ ευχαριστο.Μακαρι να εχεις δουλεια κι ας μην ανοιγεις και τοσο συχνα την μηχανη σου.
Καλο ειναι να γινει σχετικη συζητηση στο καταλληλο τοπικ.Ωστοσο μπορω να σου πω οτι εαν το προβλημα σου ειναι η εντονη οξυτητα με τον tigrato τοτε δεν ειναι σιγουρα θεμα εξοπλισμου.Να ρωτησω επισης και με τι νερο κανεις καφε;Εχεις συνδεση δικτυου ή παιρνεις απο τη βρυση;Στο ολυμπιακο χωριο να ξερεις η πιθανοτητα να πιεις καλο καφς με το νερο του δικτυου ειναι σαν να περιμενεις να ολοκληρωθουν οι διαδικασιες και να παρεις το οριστικο παραχωρητηριο του σπιτιου σου :mad:
Το νερο μας ειναι ,εκτος απο μαλακο σε σημειο να μοιαζει απεσταγμενο, γεματο απο συστατικα που πρεπει οπωσδηποτε να περασουν απο καλη φιλτρανση με κακο αντικτυπο βεβαια στη γευση του καφε αλλα αναγκαιο για την υγεια μας.
Οι πληροφοριες μου λενε οτι το νερο μας περναει απο φιλτρανση απο την εποχη των ολυμπιακων αγωνων η οποια ομως ειναι καπου εγκαταλελειμενη πολυ πριν κλεισει ο ΟΕΚ και οποιον και να ρωτησα κανεις δεν ξερει τιποτα για αυτο.
Δοκιμασε καταρχην με καποιο εμφιαλωμενο που να εχει μεγαλη σκληροτητα, μετα δοκιμασε με αλλη θερμοκρασια μεγαλυτερη απο αυτη που εχεις τωρα και επισης να ειναι καλα ζεσταμενη η μηχανη.Μηπως βαζεις παρα πολλα γραμμαρια;
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 2173
Εγγραφή: 08 Δεκ. 2013, 12:54
Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast

Re: Σας χαιρετώ όλους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Makis » 17 Σεπ. 2015, 23:34

Τι δε θα πάρουμε τα παραχωρητήρια φέτος ;;; :think: :dancing:
Έκανα μια εγκατάσταση με ένα φίλτρο bestmax και μετα απο μέτρηση με σταγόνες βρίσκω συνέχεια την σκληρότητα στο 6.
Το καλό ειναι ότι δε θα χρειαζόμασταν ποτέ αφαλάτωση :p
Εικόνα
Για θερμοκρασία συνήθως την έχω στους 92 με 10 offset αν και έχω κάνει και με άλλες θερμοκρασίες δοκιμές και χρησιμοποιώ το bottomless με καλαθάκι 21 grams.
Άβαταρ μέλους
Makis
Member
 
Δημοσιεύσεις: 58
Εγγραφή: 07 Σεπ. 2015, 22:23
Ονομα: Γιώργος
Τοποθεσια: Αιώνια πόλη
Μηχανη: Καβατζωμενη Gaggia
Μυλος: Woodsman’s Monster
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Σας χαιρετώ όλους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Makis » 18 Σεπ. 2015, 00:18

Ξέχασα να απαντήσω και για το πρώτο
Σίγουρα η δουλειά ειναι το πιο σημαντικό αυτές τις εποχές! Εύχομαι το ίδιο σε όλους εδώ μέσα έτσι ώστε να μπορούμε απρόσκοπτα να ασχολούμαστε με μεράκι με το χόμπι μας!
Άβαταρ μέλους
Makis
Member
 
Δημοσιεύσεις: 58
Εγγραφή: 07 Σεπ. 2015, 22:23
Ονομα: Γιώργος
Τοποθεσια: Αιώνια πόλη
Μηχανη: Καβατζωμενη Gaggia
Μυλος: Woodsman’s Monster
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:


Επιστροφή στο Καλώς ήρθατε στο CoffeeHeat.gr

Μέλη σε σύνδεση

Εγγεγραμμένα μέλη: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη