Σελίδα 1 από 1

Αφρογαλα για Capuccino-Τεχνικη Βιντεο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 15 Ιαν. 2014, 20:45
από ArroW
Το αφρογαλα στον capuccino ειναι εξισου σημαντικο ωστε να εχουμε ωραια γευση και εμφανιση στο ροφημα μας ...
Στο διαδικτυο θα βρουμε πολλες τεχνικες και πολλα "κολπα" ωστε να πετυχουμε το τελειο αφρογαλα , αλλα αυτο ειναι το ενα μερος της εξισωσης ...το βασικοτερο ειναι η συνεχης προσπαθεια βελτιωσης της τεχνικης μας και η εκμαθηση οσο καλυτερα γινεται της μηχανης μας..

Στο βιντεο που θα δειτε προσπαθησα να δειξω οσο καλυτερα γινεται πως το κανω στην δικη μου μηχανη!
οπως θα δειτε το ακροφυσιο ειναι ψηλα μεχρι το θερμομετρο να παει στους 40C (περιπου γιατι αυτο το βλεπουμε με το ματι) και μετα βυθιζουμε μεχρι τους 52-55 ...
Οσο το ακροφυσιο ειναι στον αφρο πρεπει να ακουμε ενα μπασο σφυριγμα , και να βλεπουμε το ακροφυσιο να ρουφαει τις φυσαλιδες ..Οταν βυθισουμε το ακροφυσιο πρεπει να γινεται ενας στροβιλισμος ...

Ο μονος που μπορει να σας πει αν πρεπει να εχει κλιση η γαλατιερα , ποσο και σε τι θεση ειστε εσεις που ξερετε την μηχανη σας..καθε μηχανη διαφερει σημαντικα , λογω της δυναμης του ατμου , αν ειναι ενα boiler η dual boiler αλλα και απο το ποσες τρυπες εχει το ακροφυσιο ...


Οποτε πειραματιστειτε αφοβα και μαθετε την μηχανη σας ...