Σήμερα έγινε η δεύτερη δοκιμή στα 2 ψησίματα που είχαν προηγηθεί με
RD 18/02/2018.
Αυτό που εγώ κατάλαβα ήταν μια λίγο πιο καθαρή εικόνα στην γεύση .
Ο light έβγαζε μια ελαφριά γλύκα και άφηνε μια πιο πικρή γεύση στο τελείωμα .
Ο dark έβγαζε και στην αρχή και στο τέλος μια μικρή πίκρα που όμως ήθελε την ανοχή σου για να τον πιεις .
Ο Δημήτρης είχε παρατηρήσει μια ανομοιομορφία στο ψήσιμο ,
κάτι που το είχα δει κι εγώ και οφείλεται κυρίως στο αργό γύρισμα του καλαθιού , (αύριο θα κάνω κάποιες μετατροπές στο ρομποτακι για αυτό το θέμα και κάποια άλλα που έχω στο μυαλό μου ) .
Με την σκέψη αυτή αποφάσισα να κάνω άλλη μια δοκιμή ξεδιαλέγοντας από τον light καφέ έναν έναν με το χέρι τους light ψημένους κόκκους αφήνοντας έξω τους πιο πολύ ψημένους ώστε να συμπληρώσω τα γραμμάρια για μια εκχύλιση .
Συμπληρώνω 16 γραμμάρια , αλέθω λίγο πιο χοντρά από τον οριτζιναλ μιας και ο δικός μου είναι φρεσκαδουρα , εκχυλίζω και το αποτέλεσμα είναι
ΥΠΕΡΟΧΟ , παντού στο φλιτζάνι υπάρχει μια έντονη δυνατή γλυκύτητα και η πίκρα έχει εξαφανιστεί εντελώς , πολύ καλό αποτέλεσμα που φάνηκε από την εκχύλιση , την ωραία κρέμα , και φυσικά την γεύση , αποτέλεσμα στο οποίο συμφώνησε και ο έτερος αυστηρός κριτής
.
Μετά από αυτό και το πέρας των τροποποιήσεων θα πάω για ψήσιμο 200 γραμμαρίων και βλέπουμε … με απώτερο στόχο τα 350 .