Καλα βρε μην κλαις....αντε παρε λιγο φωμι για τα γυναικοπαιδα σου
- Αυτο πρεπει να φτιαχτει σε καποιο τορναδορο και θα χρειαστειτε δυο κομματια απο δαυτο.
- Πρεπει να κανετε 4 τρυπουλες στο χωνι σαν αυτες και σπειρωμα μ3 στην φλαντζα για να βιδωθει το χωνι επανω της.
- Το o-ring ειναι απαραιτητο οχι για να μην φευγει αερας αλλα για να αποφυγουμε το σπασιμο του γυαλιου απο τις συστολες-διαστολες που θα υπαρξουν.
Δυο καμματια τετοια με το γυαλι αναμεσα τους θα ενωθουν με αποστατες οι οποιοι θα κρατηθουν απο τα αυτακια που εχουν τα χωνια.Θα κανετε μια τρυπα στα αυτακια και εκει θα περασετε αυτο που θα κρατησει τα δυο χωνια σε τετοια αποσταση που το γυαλι θα καθεται αναπαυτικα αναμεσα τους και πανω στα o-ring χωρις να το σφιγγουν για να μην σπασει.Ισα ισα που θα το κρατανε σε σημειο που αν το πιασετε με το χερι σας να μπορειτε να το περιστρεψετε με πολυ λιγη δυναμη.
Οι αποστατες αυτοι ευκολα θα μπορουσαν να ειναι απο μια ντιζα Μ6 χιλ πχ. ετσι ωστε βαζωντας τις παξιμαδια να μπορειτε πολυ ευκολα να ρυθμισετε το υψος.Αν ομως μετρησετε καλα μπορει ο αποστατης να γινει απο σωληνακι αλουμινιου οπου μεσα του θα εχει περαστει η ντιζα και θα κανετε ετσι σαντουιτς τα δυο χωνια.Στο praktiker εχει σωληνακια διαφορων διαμετρων φτηνα και ανοδιωμενα κιολας.
Αλλου ειδους αποστατης ειναι μασιφ αλουμινενιος κυλινδρος ,η οποιο αλλο μεταλλο θελετε εσεις,οπου θα ανοιξετε σπειρωμα και στις δυο του ακρες για να βιδωνετε εκει τα αυτακια των χωνιων.
Στο χωνι που θα ειναι στο κατω μερους του roasting chumber οι ντιζες θα προεξεχουν κατω κανα δυο ποντους για να χρησιμευσουν αργοτερα σαν οδηγος ετσι ωστε να ξεκουμπωνει και να κουμπωνει ο θαλαμος ευκολα στο σασι οταν αδειαζουμε τους κοκκους.
Το πανω χωνι θα χρησιμευσει για την εξοδο του καπνου και των τσοφλιων στο φιλτρο που θα τα μαζευει καθως και για την φορτωση του θαλαμου με πρασσινο κοκκο.
Αυτα για την ωρα.