Καβουρδιστήρι με βάση

Όλοι οι DIY Home Roasters απο εσάς , για σας ...

Re: Καβουρδιστήρι με βάση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό mymenhir1971 » 01 Ιούλ. 2014, 08:04

Κατα καιρους το lidl,με 12€ αν θυμαμαι καλα,βγαζει φορτιστη-adaptor 240V σε 12V..εννοειται στα Am λειτουργιας μιας μπαταριας αυτ/του!!!Με μια πολυ απλη πατεντα-συνδεσμολογια ολα λειτουργουν αψογα.Το εργαλειο σου μενει και για αλλες χρησεις.Τα τελευταια 15 χρονια τονοι αρνιου εχουν ψηθει,το Πασχα με τα μοτερ αυτα.Εχω τρεις τετοιες κατασκευες χωρις το παραμικρο προβλημα.. ποτε.Αν το αποφασησεις καλυτερα να προτιμησεις μοτερ γυαλοκαθαριστηρων...
Your Friend Caffeine
Άβαταρ μέλους
mymenhir1971
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 734
Εγγραφή: 03 Φεβ. 2014, 10:53
Ονομα: Στέλιος
Τοποθεσια: Θεσσαλονίκη
Μηχανη: Vbm/Pressure Profile
2η μηχανη: Gaggia Classic Mod
Μυλος: HG-one Motorized
Coffee Roaster: Την πηρε ο Μανος
Αγαπημένοι Καφέδες: Αφρικη κι ας ειναι και Εμπολα

Re: Καβουρδιστήρι με βάση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό G.F. » 01 Ιούλ. 2014, 08:22

'Ετσι είναι Στέλιο... καλά τα γράφεις...

Τα μοτεράκια που προτείνεις λένε ότι είναι τα καλύτερα από θέμα αξιοπιστίας.

Απλά θέλει λίγο τρέξιμο για να τα βρεις. προσαρμόσεις κ.α.

Αυτό που πρότεινα είναι μια γρήγορη προσέγγιση (χωρίς ψάξιμο, μετατροπές, σιδεράδες κ.α.) για ψήσιμο φρέσκου καφέ. Για την εμπειρία.
Άβαταρ μέλους
G.F.
Moderator
 
Δημοσιεύσεις: 1081
Εγγραφή: 16 Ιαν. 2014, 11:31
Ονομα: George
Τοποθεσια: Dubai - CY
Μηχανη:
Μυλος:
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Καβουρδιστήρι με βάση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό mymenhir1971 » 01 Ιούλ. 2014, 10:39

G.F. έγραψε:'......... Για την εμπειρία.

Για την εμμονη τι προτεινεις;;;;;;..χαχα!!!!Ακομη περιμενουμε να μας δουμε πως ψηνεις αφου εδωσες το gene...αν και εγω κατι υποψιαζομαι..
Your Friend Caffeine
Άβαταρ μέλους
mymenhir1971
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 734
Εγγραφή: 03 Φεβ. 2014, 10:53
Ονομα: Στέλιος
Τοποθεσια: Θεσσαλονίκη
Μηχανη: Vbm/Pressure Profile
2η μηχανη: Gaggia Classic Mod
Μυλος: HG-one Motorized
Coffee Roaster: Την πηρε ο Μανος
Αγαπημένοι Καφέδες: Αφρικη κι ας ειναι και Εμπολα

Re: Καβουρδιστήρι με βάση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό G.F. » 01 Ιούλ. 2014, 13:55

Αυτή η εμμονή... του Roasting και γενικότερα του Espresso...

Είμαι καμμένος! Γιατρέ είναι ανίατη η περίπτωση μου... :Oops!:

Αναφορικά με το gas coffee roasting
Είμαι πολύ νέος και διαπιστώνω ότι έχω πολύ δρόμο για να φέρω το προφίλ γευστικά εκεί που θέλω (αν συνυπολογίσω και τον νέο μύλο λόγω αλέσης...) :oops:
Άβαταρ μέλους
G.F.
Moderator
 
Δημοσιεύσεις: 1081
Εγγραφή: 16 Ιαν. 2014, 11:31
Ονομα: George
Τοποθεσια: Dubai - CY
Μηχανη:
Μυλος:
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Καβουρδιστήρι με βάση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό mymenhir1971 » 01 Ιούλ. 2014, 14:12

Atarax των 500mgr Γιωργο και υπομονη.. :new_shocked: :banghead: :killmyself:
Your Friend Caffeine
Άβαταρ μέλους
mymenhir1971
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 734
Εγγραφή: 03 Φεβ. 2014, 10:53
Ονομα: Στέλιος
Τοποθεσια: Θεσσαλονίκη
Μηχανη: Vbm/Pressure Profile
2η μηχανη: Gaggia Classic Mod
Μυλος: HG-one Motorized
Coffee Roaster: Την πηρε ο Μανος
Αγαπημένοι Καφέδες: Αφρικη κι ας ειναι και Εμπολα

Re: Καβουρδιστήρι με βάση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό G.F. » 01 Ιούλ. 2014, 15:23

xaxa

Αυτή τη περίοδο (δε λέει να περάσει) το atarax είναι... πως το λέμε... Entry Level!!! :tooth:
Άβαταρ μέλους
G.F.
Moderator
 
Δημοσιεύσεις: 1081
Εγγραφή: 16 Ιαν. 2014, 11:31
Ονομα: George
Τοποθεσια: Dubai - CY
Μηχανη:
Μυλος:
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Καβουρδιστήρι με βάση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Aftergr » 02 Ιούλ. 2014, 01:16

Εχω καποιες αλλαγες στο προφιλ


Ενω ξεκινησα με την δυναμη του καμινετου στο 1/2, κατοπιν εψησα στα 2/3 αλλα και παλι ηθελα πανω απο 30 λεπτα

Ετσι ψησιμο το ψησιμο(εχω ψησει............. :tooth: ) κατεληξα σε φουλ δυναμη και τις στροφες της σουβλας στις 23 το λεπτο

Με το παραπανω προφιλ ειχα το πρωτο κρακ στα 17 και κατι λεπτα, και......το δευτερο στα 21.....

Οι τελιτσες γιατι μου ξεφυγε εστω και για λιγο, προλαβε και αρχισε το δευτερο κρακ την ωρα ακριβως που τους εριχνα στο ταψι για κρυωμα με πιστολακι, οχι δηλαδη πανω απο 10''
Οι κοκκοι εχουν ενα χρωμα full city/full city+ αλλα ουτε ιχνος απο λαδια

Απο χρονους καλα παμε(θεωρητικα), αυτο που μενει ειναι να δοκιμασω σε 3 μερες ετσι ωστε να διαπιστωσω αν ενα τετοιο προφιλ ταιριαζει σε εναν τετοιο τροπο ψησιματος, μιας και απο οτι εχω δει, αναλογα ψησιματα με φωτια διαρκουν περισσοτερο χρονο
Άβαταρ μέλους
Aftergr
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 544
Εγγραφή: 31 Ιαν. 2014, 19:00
Ονομα: Γιωργος
Τοποθεσια: Αθηνα
Μηχανη: Rancilio Epoca ST1
Μυλος: Ascaso i2
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Africa-Costa Rica

Re: Καβουρδιστήρι με βάση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό G.F. » 02 Ιούλ. 2014, 08:16

Γιώργο,

Ο χρόνος είναι συνάρτηση της ποσότητας του καφέ που βάζεις. (περισσότερος καφές μεγαλύτερος χρόνος ψησίματος).

Μια ερώτηση μήπως και σε βοηθήσω.

Μετά το 1ο κρακ και μέχρι το 2ο κρακ με την θερμοκρασία τι έκανες ? (αυξήθηκε, μειώθηκε, παρέμεινε σταθερή ή δεν έχεις θερμόμετρο για να γνωρίζεις)

Για το full city+ δεν σημαίνει ότι θα εμφανιστούν έλαια πάνω στους κόκκους, παρατήρησε τους μετά από 2-3 μέρες αν έχουν πάνω τους.
Άβαταρ μέλους
G.F.
Moderator
 
Δημοσιεύσεις: 1081
Εγγραφή: 16 Ιαν. 2014, 11:31
Ονομα: George
Τοποθεσια: Dubai - CY
Μηχανη:
Μυλος:
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Καβουρδιστήρι με βάση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Aftergr » 02 Ιούλ. 2014, 10:58

Δεν έχω θερμόμετρο, σταθερή ήταν η φωτιά πάντως

Κάτι που ξέχασα να προσθέσω είναι ότι τα κρακ αυτήν την φορά μπόρεσα να τα ακούσω καθαρά

Επίσης η ποσότητα των κοκκων ήταν πάλι 250γρ
Άβαταρ μέλους
Aftergr
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 544
Εγγραφή: 31 Ιαν. 2014, 19:00
Ονομα: Γιωργος
Τοποθεσια: Αθηνα
Μηχανη: Rancilio Epoca ST1
Μυλος: Ascaso i2
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Africa-Costa Rica

Re: Καβουρδιστήρι με βάση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Aftergr » 13 Ιούλ. 2014, 01:01

Oι δοκιμες και τα ''προφιλ'' συνεχιζονται μεχρι να παρω το ιδανικο......ή καπου εκει

Αυτην την φορα πειραματοζωο ηταν ενας δυσκολος καφες(ethiopian limu) ο οποιος φερνει σε δυσκολη θεση πολυ ακριβα ψηστηρια με την ανομοιομορφια του, ποσο μαλλον το καβουρδιστηρι


Δοκιμη στην δοκιμη το πιο ομοιομορφο αποτελεσμα το πηρα με τις στροφες του τυμπανου να ειναι στις 45-50 το λεπτο και την μυτη της φωτιας να ακουμπαει σχεδον, το τυμπανο
Βεβαια απεχει πολυ ακομα για να ονομαστει πραγματικα ομοιομορφο, αλλα αν τα ψιλοκαταφερω με τον λιμου τοτε με πιο ευκολους καφεδες η επιτυχια ειναι δεδομενη
Με αυτες τις ρυθμισεις το πρωτο κρακ στο batch των 250 γραμμαριων, ηρθε στο 10:30 και στο 12:30 ο καφες ηταν ηδη εξω για κρυωμα
1368645c8c50f32687095bcd3cca40f2555507a3affde87f844f2622f89ef00c.jpg

Γευστικα δεν ξερω ακομα τι λεει αλλα οπτικα ειναι οτι πιο ομοιομορφο εχω καταφερει με αυτον το καφε και εδω θελω να δωσω την οδηγια οτι τετοιου ειδους τυμπανα, δηλαδη κλειστου τυπου, θελουν πολλες στροφες για να αποδωσουν και συγκεκριμενα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 40 το λεπτο
Προσωπικα προτεινω 50-60 που θα δοκιμασω στο επομενο ψησιμο, και για να πετυχω τους χρονους που θελω θα πλησιασω ακομα περισσοτερο την φωτια(ή ακομα θα βαλω μια πιο δυνατη πηγη γιατι ηδη το εχω στο τερμα)
Άβαταρ μέλους
Aftergr
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 544
Εγγραφή: 31 Ιαν. 2014, 19:00
Ονομα: Γιωργος
Τοποθεσια: Αθηνα
Μηχανη: Rancilio Epoca ST1
Μυλος: Ascaso i2
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Africa-Costa Rica

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Mods & DIY Home Roasters

Μέλη σε σύνδεση

Εγγεγραμμένα μέλη: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη