Aftergr έγραψε:Ο πρώτος βασικά ψιλοφλαταρε λόγω πολύ μακρινού πρώτου Κρακ, ψιλοστεγνωσε ο κόκκος δηλαδή, και φυσικά θα είχε και πολύ χαμηλή οξύτητα
Δεν το γράφω σαν παρατήρηση, για εσπρέσσο μπορεί να αρέσει και πιο πολύ σε κάποιους
Εγώ έχω καταλήξει στο προφίλ με 250 ζεσταμα, 250 ψήσιμο μέχρι πρώτο Κρακ, αμέσως ρίξιμο στους 238 και έξοδο συνήθως 4 λεπτα μετά την αρχή του Κρακ
Θα συμφωνησω μαζι σου, στη δευτερη μερα ο πρωτος ειναι λιγο πιο φλατ αλλα ειναι πολυ γλυκοπιοτος που προσωπικα μου αρεσει πολυ. Ο δευτερος εχει πιο εντονες γευσεις αλλα σαν να μην δενουν μεταξυ τους, μπορει μετα απο 2-3 μερες να στρωσει. Για την ωρα προτειμω τον πρωτο, αλλα και οδευτερος ειναι πολυ καλυτερος απο τον καφε που πινω εξω.
Νομιζω αν ξεκινησεις αυτο το πτοφιλμε ζστα μα στο 230 και κοψιμο στην θερμοκρασια που θα παρεις fc θα ειναι καλυτερα τα πραγματα. Παρατηρεις ζβμια στον κοκκο, κρατηρες ή γδαρσιματα? Σε ρωταω γιατι μπορει ο κοκκος που δουλευεις να ειναι πιο σκληρος απο τον δικο μου και να σηκωνει μεγαλυτερες θερμοκρασιες.
Δεσμευομαι για συναντηση με διαφορετικα προφιλ μολις ερθει η καινουργια μηχανη. Preinfusion κανεις σε οτι ψηνεις?