Σελίδα 8 από 8

Re: Ψήσιμο καφέ στον φούρνο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 17 Ιουν. 2014, 22:50
από mymenhir1971
Τριτη προσπαθεια με Κολομβιας-Αρμενακος...προσπαθωντας να φτασω full city+
..

Re: Ψήσιμο καφέ στον φούρνο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 17 Ιουν. 2014, 23:26
από Edesso
Στελιο 18' ή 19' ?

Re: Ψήσιμο καφέ στον φούρνο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 17 Ιουν. 2014, 23:31
από ArroW
Στελιο πολυ ωραια εμφανιση...στην ενοτητα καφεδες υπαρχει θεμα με home roasted coffees...σου ειναι ευκολο να μας κανεις μια παρουσιαση με εκχυλιση του καφε που εψησες να δουμε τι εψησες ;;; :p

Re: Ψήσιμο καφέ στον φούρνο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 18 Ιουν. 2014, 01:19
από Aftergr
Ποσα γραμμαρια βαζεις μεσα στο κοσκινο?

Σκεφτομαι να παρω και ενα δευτερο και να το βαλω πανω στο αλλο

Re: Ψήσιμο καφέ στον φούρνο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 18 Ιουν. 2014, 07:50
από mymenhir1971
Βασιλη...18.45min...πιστευω ομως πως επρεπε να βγαλω στα 17.30-18min.... Νικο...θα τον αφησω 10 μερες(γιατι εχω διαπιστωσει πως τις θελει τις μερούλες του)και θα ανεβασω και προφιλ και βιντεο...εννοειται... Γιωργο...με κοσκινο Φ27 χωραει ακριβως 170gr...το σκεφτηκα κι εγω για δευτερο οροφο αλλα φοβαμαι πως θα περιορισει την κυκλοφορια του αερα,μιας και ψηνω μονο με αερα,χωρις να ανοιγω τον φουρνο. Καταληξαμε σε αυτον τον τροπο ψησιματος μαζι με τον Βασιλη-Edesso μετα απο κοινους πειραματισμους και κατοπιν συνεννοησης...καλημερα σε ολους..

Re: Ψήσιμο καφέ στον φούρνο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 18 Ιουν. 2014, 09:40
από G.F.
Αναρωτιέμαι που είναι η οροφή σας... :think:

Ανεβαίνετε κατηγορία μου φαίνεται... :dancing:

Στέλιο θεωρώ ότι είναι πολλές οι μέρες που αναφέρεις για αυτό το καφέ (10 μέρες), διατηρώ μια μικρή επιφύλαξη σε αυτό που γράφω διότι ενώ γνωρίζω και ψήνω τον συγκεκριμένο καφέ από τον συγκεκριμένο προμηθευτή πολύ καιρό, δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να ψήσω με αυτό το τρόπο (ίσως λόγω ψησίματος να διαφοροποιείται). Απλά δοκίμασε τον στις 4,5,6,7,8 μέρες (διάβασα ότι το έχεις διαπιστώσει). Θα ήθελα να του δώσεις μια ακόμη ευκαιρία αν το έχεις ήδη κάνει τότε φίλε πάω πάσο! Εξάλλου η γλώσσα σου είναι ο κριτής.

Η αίσθηση μου είναι ότι μετά τις 10 μέρες ο καφές αρχίζει να χάνει... (λένε ότι υπάρχουν καφέδες που αποδίδουν καλύτερα στις 15 μέρες>, Οκ! Προσωπικά δεν το έχω διαπιστώσει αυτό με καφέδες που μου έχουν αναφέρει).

Κάτι άλλο που ίσως πρέπει να αναλυθεί.
Ο τρόπος αποθήκευσης.
Τι σε βολεύει περισσότερο ? (vacuum, σακουλάκι με ανεπίστροφη, δοχείο)

Re: Ψήσιμο καφέ στον φούρνο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 18 Ιουν. 2014, 10:32
από mymenhir1971
Αποθηκευω σε δοχειο coffeevac απο taf...Οσο για τις 10 μερες απλως το υπεθεσα γιατι μου φανηκε πολυ φρεσκος :new_shocked: Για ολους εμας που αγοραζαμε ψημενο 6,7 ή και 10 ημερων,η εικονα του καφε σαφως και διαφερει απο την φρεσκαδουρα που παιρνουμε τωρα εστω και με Miele Home Roaster...θα ακολουθησω την συμβουλη σου και τα λεμε...ευχαριστω..

Re: Ψήσιμο καφέ στον φούρνο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 18 Ιουν. 2014, 12:40
από Aftergr
αγόρασα θερμόμετρο φούρνου το οποίο μου έδειξε ότι ο φούρνος αργεί πολύ να ανεβάσει θερμοκρασία
Δημήτρη τελικά δεν λαγκαρει το θερμόμετρο, Το δοκίμασα με αναπτήρα
Το οποίο σημαίνει ξεκίνημα ψησίματος από τους 200 βαθμούς και μετά ανέβασμα στους 250 για ένα μίνι προφίλ

Re: Ψήσιμο καφέ στον φούρνο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 18 Ιουν. 2014, 15:16
από G.F.
mymenhir1971 έγραψε:Αποθηκευω σε δοχειο coffeevac απο taf...Οσο για τις 10 μερες απλως το υπεθεσα γιατι μου φανηκε πολυ φρεσκος :new_shocked:


Αν θες δοκίμασε με σακούλα (βαλβίδα), πήρα καλύτερα αποτελέσματα συγκριτικά με vacuum (2 δοχεία που έχω).

Συγκρεκριμένα πήρα πολύ περισσότερο άρωμα.