UPDATE v2Επειτα απο πολλες δοκιμες και ψησιμο αμετρητων κιλων καφε
, καταληγω(?) σε αλλες ρυθμισεις οι οποιες μου εδειξαν και τις οποιες διαφορες αναλογα το ψησιμο
Εδω θα ηθελα να τονισω οτι σιγουρα ο ψηστης ειναι που δινει χαρακτηρα στον καφε, αλλα αν και ο καφες δεν ειναι καποιας ποιοτητας, δεν μπορει να κανει πολλα πραγματα
Τελευταιος στις δοκιμες μου ηταν ενας καφες απο την Αιθιοπια ο οποιος αγοραστηκε στον Αρμενακο
Αφου λοιπον τυχαια(ανυπομονος...) τον αφησα να κανει degas 3+ μερες, δοκιμασα σημερα 2 δειγματα, εναν ψημενο μονο με αντιστασεις και αλλο ενα ψημενο μονο με αερα
*Εδω θελω να τονιζω οτι ο φουρνος μου για να αποδωσει την ιδια ισχυ στον αερα σε συγκριση με τις αντιστασεις, πρεπει να ειναι +20 βαθμους ρυθμισμενος, για αυτο δεν τελειωνε παλιοτερα ποτε το ψησιμο στον αερα
Και οι δυο ψημενοι city roast και μπορω να πω οτι πετυχα αρκετη ομοιοτητα στα 2 δειγματα
Τι διαφορες ειδα λοιπον:
-Στις αντιστασεις ο καφες ηταν φλατ
-O καφες στον αερα ηταν αρκετα πιο γλυκοπιοτος
-Λιγοτερη αισθηση ''tobacco'' στο after taste
-Eκτος απο εντονη καραμελα, μου εβγαλε και ροδακινο
Σε γενικο βαθμο ειμαι πολυ ευχαριστημενος με τα αποτελεσματα και ουτε περιμενα αρχιζοντας, οτι θα φτασω σε αυτο το επιπεδο ψησιματος, το μονο εκνευριστικο κομματι ειναι το chaf που σε πολλους καφεδες βγαινει δυσκολοτερα, αλλα ελαχιστα επηρεαζει το τελικο αποτελεσμα ακομα και αν μεινει αρκετο επανω στον κοκκο
Υ.Γ. Δημητρη η ανομοιομορφια πανω στον κοκκο που ειχες δει ηταν λογο της συγκεκριμενης ποικιλιας, σε αλλους που δοκιμασα δεν υπηρχε