Ψήσιμο καφέ στον φούρνο

Ανακαλύπτουμε τα καλύτερα ψηστήρια για οικιακή χρήση

Re: Ψήσιμο καφέ στον φούρνο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Aftergr » 08 Ιουν. 2014, 01:10

Δυστηχως ο φουρνος μου εχει μονο κατω αντισταση και αερα, οχι πανω και αερα

Εχει γκριλ και αερα αλλα το δοκιμασα και ΔΕΝ θελετε να δειτε τα αποτελεσματα :o :o :o :o :o :o
Άβαταρ μέλους
Aftergr
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 544
Εγγραφή: 31 Ιαν. 2014, 19:00
Ονομα: Γιωργος
Τοποθεσια: Αθηνα
Μηχανη: Rancilio Epoca ST1
Μυλος: Ascaso i2
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Africa-Costa Rica
{ TAGS }καβούρντισμα καφέ, ψήσιμο καφέ,

Re: Ψήσιμο καφέ στον φούρνο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό filthydwarf » 08 Ιουν. 2014, 01:43

γυρνα τον ανάποδα χαχαχα
Άβαταρ μέλους
filthydwarf
Member
 
Δημοσιεύσεις: 41
Εγγραφή: 10 Μάιος 2014, 17:36
Ονομα: Παντελής
Τοποθεσια: Χανιά
Μηχανη: Gaggia Classic
Μυλος: Ascaso I2 Cow
Coffee Roaster: Taf, Tarreso
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Ψήσιμο καφέ στον φούρνο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Aftergr » 08 Ιουν. 2014, 03:13

Η γυναίκα μου απορεί που πήγαν τα μάτια της κουζίνας :lol:
Άβαταρ μέλους
Aftergr
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 544
Εγγραφή: 31 Ιαν. 2014, 19:00
Ονομα: Γιωργος
Τοποθεσια: Αθηνα
Μηχανη: Rancilio Epoca ST1
Μυλος: Ascaso i2
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Africa-Costa Rica

Re: Ψήσιμο καφέ στον φούρνο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Barista » 08 Ιουν. 2014, 16:23

woodsman43 έγραψε:Γιωργο δεν ανεφερα πουθενα οτι ειναι καρκινογονα αλλα οτι δεν ειναι και οτι καλυτερο για την υγεια δεδομενου οτι προκειται για διοξειδιο του ανθρακα.Αν εχεις καποια στοιχεια εγκυρα περι αυτου ευχαριστως να τα ακουσουμε μιας και θα ηθελα κι εγω να ξερω.


Όχι Δημήτρη δεν μιλάω για το διοξείδιο του άνθρακα, μιλάω για το Acrylamide (Ακρυλαμίδιο στα Ελληνικά?) το οποίο εκλύεται όταν κάποιες τροφές φυτικές συνήθως πλούσιες σε άμυλο (καφές, πατάτα κτλ.) ψήνονται, καβουρδίζονται, τηγανίζονται κτλ. σε πολύ μεγάλες θερμοκρασίες πάνω από 120 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά άρθρα:

Daily coffee news

American Cancer Society

Μπορείτε εύκολα να βρείτε κι άλλα με ένα google search: coffee roasting acrylamide

Πολλά άρθρα που θα βρείτε είναι κυρίως καθησυχαστικά γιατί βλέπουν τα πράγματα από τη σκοπιά του απλού καταναλωτή καφέ και όχι του Roaster. Γενικά απ'ότι λένε το Acrylamide σε πειράματα σε ζώα όταν χορηγείται σε πολύ μεγάλες δόσεις είναι καρκινογόνο. Οι δόσεις που υπάρχουν στον καφέ όταν καταναλώνεται είναι ανύπαρκτες ενώ όταν καβουρδίζεται απ'ότι έχω καταλάβει είναι μικρές. Όπως και να έχει σίγουρα είναι μια πληροφορία που όσοι καβουρδίζουν στο σπίτι καλό είναι να γνωρίζουν και να ψάξουν καλύτερα από μόνοι τους ώστε να την αξιολογήσουν. Εγώ δεν έχω ασχοληθεί με το σπορ ακόμα και δεν το έχω ψάξει απλά είχα πέσει πάνω στο άρθρο του dailly coffee μου είχε κάνει εντύπωση και είχα διαβάσει 1-2 σχετικά άρθρα.
Άβαταρ μέλους
Barista
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 155
Εγγραφή: 06 Φεβ. 2014, 16:00
Τοποθεσία: Αθήνα ΝΠ
Ονομα: Γιώργος
Τοποθεσια: Greece
Μηχανη: Alex Duetto 3
2η μηχανη: Silvia PID
Μυλος: MazzerMiniE SSP Burr
2ος Μυλος: Niche Zero
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Izzo Silver Blend :P

Re: Ψήσιμο καφέ στον φούρνο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Aftergr » 08 Ιουν. 2014, 16:26

Eπειτα απο πολλες δοκιμες και συζητησεις με τον Νικο, κατεληξα τελικα οτι παιζει μεγαλο ρολο ο καφες για το ποσο ομοιομορφος θα γινει


Ενω ειχα καταληξει να γυρισω στο κοσκινο(διοτι λιμου και γιργκα εβγαιναν πολυ ανομοιομορφοι) και στο συνεχες ανακατεμα καθε λεπτο(απο την αρχη αρχη), να το αποτελεσμα στο ταψι(250γρ) χωρις ΚΑΘΟΛΟΥ ανακατεμα
Ο πρωταγωνιστης ειναι απο το El Salvador, ψημενος μονο με αερα στο μεσαιο ραφι, ξεκινωντας απο τους 150 και καταληγοντας στους 240 με συνολικο χρονο γυρω στα 15 λεπτα

DSC_0214.jpg


Δεν παει να πει οτι προτιμω αυτον λογω του αποτελεσματος οπτικα, απλα θελω να επισυμανω οτι σταθεροτητες απο ποικιλια σε ποικιλια δεν υπαρχουν
Καθε ποικιλια ειναι διαφορετικο βιβλιο
Άβαταρ μέλους
Aftergr
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 544
Εγγραφή: 31 Ιαν. 2014, 19:00
Ονομα: Γιωργος
Τοποθεσια: Αθηνα
Μηχανη: Rancilio Epoca ST1
Μυλος: Ascaso i2
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Africa-Costa Rica

Re: Ψήσιμο καφέ στον φούρνο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό ArroW » 08 Ιουν. 2014, 18:44

Εγω οπως σου ειπα Γιωργο απο οσες ποικιλιες εχω ψησει αυτο που διαπιστωσα ειναι οτι αλλοι καφεδες ειναι πιο ευκολοι και ανεκτικοι και αλλοι πιο δυσκολοι και θελουν εμπειρια...
Καφεδες απο Αιθιοποια και Κενυα , αλλαζουν χρωμα πολυ ευκολα και ειναι σχετικα δυσκολοι στο ψησιμο ....
Συγκεκριμενα ο Limu που εψησα ειχε τεραστια ανομοιομορφια σε μεγεθος κοκκων (πιθανον η ποικιλια του) και ετσι το αποτελεσμα για μενα ηταν τραγικο...Εκει ειναι το μυστικο ...Να υπαρχει ομοιομορφια στο μεγεθος των αφρηκτων κοκκων ωστε να ειναι πιο ευκολοι στο ψησιμο...ειδικα σε οσους ψηνουν στο φουρνο που ο καφες δεν ακανατευεται συνεχεια ...
To live I had to make myself more than what I was, to forge myself into a weapon. I am returning not the boy who was shipwrecked, but the man who will bring justice to those who have poisoned my city.
Άβαταρ μέλους
ArroW
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 866
Εγγραφή: 08 Δεκ. 2013, 21:55
Ονομα: Arrow - Νικος
Τοποθεσια: Ηλιουπολη
Μηχανη: Lelit Bianca PL162T
Μυλος: Sette 270W
Coffee Roaster: GeneCafe Roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Single Origin Fresh Roasted

Re: Ψήσιμο καφέ στον φούρνο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό G.F. » 09 Ιουν. 2014, 09:26

Gene + Roaster = F16

Έχεις απογειωθεί... Mach 2+ :dancing:
Άβαταρ μέλους
G.F.
Moderator
 
Δημοσιεύσεις: 1081
Εγγραφή: 16 Ιαν. 2014, 11:31
Ονομα: George
Τοποθεσια: Dubai - CY
Μηχανη:
Μυλος:
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Ψήσιμο καφέ στον φούρνο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Aftergr » 09 Ιουν. 2014, 19:52

Ειπα να υποβαλω τον φουρνο μου σε ενα bread test
DSC_0221.jpg



Και τα αποτελεσματα εδειξαν ΜΑΚΡΙΑ απο την μπροστα δεξια πλευρα
DSC_0222.jpg


Τοποθετηση του κοσκινου πισω αριστερα λοιπον για πιο ομοιομορφα αποτελεσματα
Άβαταρ μέλους
Aftergr
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 544
Εγγραφή: 31 Ιαν. 2014, 19:00
Ονομα: Γιωργος
Τοποθεσια: Αθηνα
Μηχανη: Rancilio Epoca ST1
Μυλος: Ascaso i2
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Africa-Costa Rica

Re: Ψήσιμο καφέ στον φούρνο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Edesso » 09 Ιουν. 2014, 20:58

:new_shocked:
espresso junkie...
Άβαταρ μέλους
Edesso
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 580
Εγγραφή: 14 Φεβ. 2014, 17:24
Ονομα: Βασίλης
Τοποθεσια: Έδεσσα
Μηχανη: Espresso Baby DIY
2η μηχανη: V60/Bonavita
Μυλος: Compak K10
2ος Μυλος: porlex more steps
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: cup10 mokka

Re: Ψήσιμο καφέ στον φούρνο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Aftergr » 09 Ιουν. 2014, 23:48

και που να δεις κατι αλλους φουρνους που ειδα στο νετ, λες και ειχαν τοιχο αναμεσα


μαλλον μπροστα αριστερα θα το βαλω τωρα που το βλεπω καλυτερα.........
Άβαταρ μέλους
Aftergr
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 544
Εγγραφή: 31 Ιαν. 2014, 19:00
Ονομα: Γιωργος
Τοποθεσια: Αθηνα
Μηχανη: Rancilio Epoca ST1
Μυλος: Ascaso i2
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Africa-Costa Rica

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Ψηστήρια (Roasters)

Μέλη σε σύνδεση

Εγγεγραμμένα μέλη: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη

cron