Εντυπωσεις υστερα απο μερικα ψησιματα
Στον δικο μου φουρνο οι αντιστασεις αποδιδουν καλυτερα απο τον αερα
Συγκεκριμενα ,αρχιζοντας αναποδα, γευστικα ο καφες ειναι καλυτερος, λιγοτερο φλατ και αναδεικνυονται περισσοτερο τα χαρακτηριστικα του καφε(προελευση)
Στο καβουρδισμα, το πρωτο κρακ ειναι πιο εντονο, κραταει λιγοτερο χρονο και εχει γινει expand σε ολους τους κοκκους, οπως και το ξεφλουδισμα
Επισης η μυρωδια του καφε ειναι πιο ωραια και κατα την διαρκεια του ψησιματος και οταν κρυωσει
Μετα απο 1 μερα στο σακουλακι ειδικα σου ερχεται να τον φας!!
Ξαναλεω το συγκεκριμενο αποτελεσμα αφορα τον ΔΙΚΟ ΜΟΥ φουρνο, και 2 ποικιλιες που δοκιμασα, brazil santos & costa rica
Ισως σε συνδιασμο αντιστασεων+αερα να εχω καλυτερο αποτελεσμα αλλα ηδη ειμαι πολυ ικανοποιημενος και θα μπορουσα να παραμεινω ετσι
___________________________________________
Τωρα δοκιμαζω αλλο προφιλ και συγκεκριμενα
5' στους 150 βαθμους
Aπο τα 5' μεχρι τα 8:30 λεπτα στους 220 βαθμους
Απο τα 8:30 μεχρι τα 10' στους 230 βαθμους
Απο τα 10' στους 260 βαθμους
Το πρωτο κρακ στο 13+ λεπτο
Συνολικος χρονος ψησιματος καπου αναμεσα στο 14ο με 15ο λεπτο, για city roast(ισως και λιγο city+), δηλαδη εχω μειωσει τον συνολικο χρονο κατα 2 λεπτα το οποιο θα δουμε αν ειναι καλυτερα ή οχι(συγκεκριμενα για τον costa rica που δοκιμαζω τωρα)