Σελίδα 9 από 11

Re: Gene Cafe Roaster

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 22 Δεκ. 2014, 12:22
από ArroW
Χαχα Γιωργο εννοει ο Μιμης να πεσει η θερμοκρασια του Θερμοστοιχειου σε Θερμοκρασια δωματιου...χαχα

Re: Gene Cafe Roaster

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 22 Δεκ. 2014, 12:23
από zoubas74
Δεν με παιρνει να περιμενω τοσο!
Αναγκαστικα ψηνω στα καπακια!
Μηπως να παρω κανενα πυροσβεστηρα καλου κακου;
Ασε που επρεπε να εχω παρει εδω και καιρο.

Re: Gene Cafe Roaster

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 22 Δεκ. 2014, 13:04
από G.F.
:2funny: :2funny:

Πιο εύκολο είναι να αγοράσεις άλλο ένα (spare) προκειμένου να κάνεις back to back ψησίματα και να μην περιμένεις.
http://www.bellabarista.co.uk/genecafe- ... -003a.html

Το αντίστοιχο link της αντικατάστασης
http://coffeetime.wikidot.com/gene-cafe ... eplacement

Re: Gene Cafe Roaster

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 23 Δεκ. 2014, 22:33
από zoubas74
Αυτό είναι το ίδιο που φοράει ή κάτι μεγαλύτερο για να μην έχει πρόβλημα με τα καπάκια!

Re: Gene Cafe Roaster

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 24 Δεκ. 2014, 09:26
από G.F.
Πρέπει να δεις στην μηχανή σου τι θερμαντικό έχει (220 - 230 -240) και παραγγέλνεις το αντίστοιχο.

Με κάθε επιφύλαξη δε νομίζω να αλλάζουν οι διαστάσεις αφού η Gene έχει τις ίδιες, ανεξάρτητα το θερμαντικό που φοράει.

Re: Gene Cafe Roaster

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 24 Δεκ. 2014, 10:30
από mymenhir1971
Δεν υπαρχει κανενα προβλημα και τα 3 χωρανε...απλως μετρα την ταση στο μερος που ψηνεις και παρηγγειλε το καταλληλο.

Re: Gene Cafe Roaster

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 25 Δεκ. 2014, 01:57
από zoubas74
Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και το ενδιαφέρον σας αν καεί το μοτέρ! ! :priest:
θα πάρω ένα probat! !!αχαχαχ
Θα κάνω το διαμέρισμα microroasteri!Έχω ήδη επεκταθεί στη μισή κουζίνα λίγο ακόμα θέλω να την κάνω δική μου!
:waf: Χαχαχαχα

Re: Gene Cafe Roaster

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 28 Δεκ. 2014, 19:27
από Aftergr
Επειτα απο ακομα μερικες δοκιμες και παραλληλα δωρεας πολλων κιλων speciality στην χωματερη των Α.Λ. :killmyself: , μαζι με τον Νικο καταληξαμε στο παρακατω προφιλ, αν και εγω το εχω ελαφρα αλαγμενο στο σημειο που κατεβαζω θερμοκρασια, και θα εξηγησω πιο κατω γιατι

Συγκεκριμενα

Σημειωση: Αποφασισα να ''παιξω'' και εγω με 220gr, παρα το στοιχειο των 220v που εχω, διοτι δειχνει οτι στα 200 που επαιζα πριν ο κοκκος επαιρνε περισσοτερο θερμοκρασια απο αυτη που επρεπε με αποτελεσμα να χανονται χαρακτηριστικα του καφε και ταυτοχρονα να ξεγευγε το ψησιμο προς το 2ο κρακ
Με 220 εχω καλο αποτελεσμα αυτη την στιγμη που η ταση στο σπιτι μου ειναι 224, αν φτασει κοντα στα 229 που ηταν πριν κανα 2 μηνες, ισως εχω παλι προβλημα, οπως και να'χει ενα στοιχειο 230v το χρειαζομαι

-Ζεσταμα στους 250 για 12'
-Ψησιμο στους 243 βαθμους
-Στο πρωτο πρωτο κρακ, με βαση το χρονομετρο της gene, μετραμε 0.7, και ριχνουμε την θερμοκρασια στους 238
-Εξοδο 3'30" μετα την ΑΡΧΗ του κρακ

Ο λογος που ριχνω την θερμοκρασια μετα απο 0.7(42") μετα την αρχη του εχει να κανει οτι η θερμοκρασια του κοκκου δεν εχει γινει ακομα εξωθερμικη με αποτελεσμα να στολαρει το κρακ και το ολο ψησιμο αν την ριξω πιο πριν
Εδω θελω να πω οτι δεν παει να πει οτι αν το ριξετε στην αρχη αρχη δεν θα παρετε καλο αποτελεσμα, σε αυτους τους κοκκους που δοκιμασα εγω, μου αρεσε καλυτερα ετσι, και γενικα προτιμω να ξερω οτι το κρακ ειχε διαρκεια 1'15" παρα 3', που ακουγετε ΠΟΛΥ

Η εξοδος των 3'30" απο την αρχη του κρακ λειτουργει σαν οδηγος με βαση οτι ο καφες θα πινεται, δηλαδη δεν θα ειναι ουτε αψητος αλλα ουτε και over, διοτι μην ξεχναμε οτι ερασιτεχνες ειμαστε και δεν θελουμε να πεταμε batch τζαμπα, ειναι κοστος
Αναλογα με τις προτιμησεις του ο καθενας, και τον κοκκο βεβαια, μπορει η εξοδος να γινει λιγο πριν ή μετα


Υ.Γ. Στα επαγγελματικα ψηστηρια τυμπανου θα εχετε ακουσει, οσοι, οτι ριχνουν την θερμοκρασια ακομα και ΠΡΙΝ το κρακ. Αυτο γινεται γιατι αλλη δυνατοτητα εχει να διατηρησει την θερμοκρασια του ενα μαντεμενιο τυμπανο, και αλλο το γυαλινο της gene, που χανει αμεσως την θερμοκρασια του
Υ.Γ. Με 220γρ+ η gene εχει μεγαλυτερη σταθεροτητα στην θερμοκρασια λογω του οτι ο κοκκος μετα το κρακ ΠΑΡΑΓΕΙ θερμοτητα, και επειδη ειναι πιο στεναχωρα οι κοκκοι, οχι υπερβολικα ομως, ψηνει ο ενας τον αλλος με αποτελεσμα να μειωνεται το scortching(αψητοι εσωτερικα οι κοκκοι λογω κακης/ατελης ξηρανσης στην επεξεργασια ή/και μη σωστης φασης ξηρανσης του κοκκου κατα το ψησιμο)

Re: Gene Cafe Roaster

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 21 Ιαν. 2015, 13:54
από Aftergr
Εχουμε update στο προφιλ το οποιο και σε εμενα αλλα και σε αλλους χρηστες δειχνει να λειτουργει τελεια

Συγκεκριμενα προσπαθησα να αναπαραστησω το προφιλ ενος επαγγελματικου ψηστηριου το οποιο στοχευει σε 3rd wave ψησιμο

Συγκεκριμενα εχουμε:

Μεγεθος batch 200gr αλλα και μεγαλυτερα των 220-230 δειχνουν να αποδιδουν
ΖΕΣΤΑΜΑ 250 για 8 λεπτα ετσι ωστε να ξαναξεκινησει το ψησιμο απο τους 200-210 βαθμους
Φουλ γκαζια 250 βαθμοι μεχρι 1 λεπτο πριν το κρακ, εδω θα πρεπει να ξερετε πανω κατω ποτε βαραει κρακ ο καθε καφες, ΣΥΝΗΘΩΣ
1 λεπτο πριν το κρακ η μηχανη δεν θα εχει φτασει φυσικα 250 βαθμους αλλα σε μια αλλη ενδειξη, αρκετα πιο κατω
Ας πουμε οτι εχει φτασει 242, ε λοιπον ακριβως εκει σταθεροποιειτε την θερμοκρασια μεχρι 1 ΛΕΠΤΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΡΑΚ
Ενα λεπτο λοιπον μετα το πρωτο κρακ, ριχνετε την θερμοκρασια -5 βαθμους απο εκει που την ειχατε σταθεροποιησει
Τον καφε τον βγαζετε αναλογα, εγω παιρνω κρακ στο 8'30" και τον βγαζω στο 11", αλλα αυτο θα κριθει απο την μηχανη σας γιατι καθε gene αποδιδει διαφορετικα
Εγω προτεινω μικρο batch για να εχουμε γρηγορο πρωτο κρακ, δηλαδη 200gr

Re: Gene Cafe Roaster

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 21 Ιαν. 2015, 15:06
από mymenhir1971
+100 :new_shocked: ...το προφιλ με ελαχιστες διαφορες(στον yirga δεν χρειαστηκε η πτωση των 5 βαθμων π.χ.) ειναι κορυφη!!!Απολαμβανω τον πιο "γηινο" και ταυτοχρονα "εξωγηινο" yirga EVER....Γιωργο thanks.... θα τα πουμε στο τηλ.....ξερεις....για να καουμε ΕΝΤΕΛΩΣ..