Σελίδα 1 από 1

India monsooned malabar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 12 Νοέμ. 2016, 14:35
από irakp
Καλησπέρα παιδιά. Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κανείς δοκιμάσει να ψήσει αυτόν τον καφέ ή αν γενικά τον έχει πιεί είτε στην arabica είτε στη robusta εκδοχή του. Θα παραλάβω μία ποσότητα σε καμία εβδομάδα και ρωτάω για να δω πώς θα τον διαχειρισθώ.

Re: India monsooned malabar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 12 Νοέμ. 2016, 15:31
από woodsman43
Θα τον διαχειριστεις ερευνητικα.Τι αλλο μπορει να σου πει κανεις. :think:
Οποιες παραμετροι και να ισχυουν για εναν χρηστη με τον εξοπλισμο του στο σπιτι του δεν θα μπορουσαν να ισχυουν σε καποιον αλλον ακομα κι αν ειχε τον ιδιο εξοπλισμο.
Προσωπικα δεν με ενθουσιασε τιποτα απο ινδια το οποιο βεβαια ειναι καθαρα υποκειμενικο αλλα το σιγουρο ειναι πως ειναι ιδιαιτεροι καφεδες.
Η ινδια παραδοσιακα εχει το 60% της παραγωγης robusta παγκοσμιως και η μεταστροφη σε arabica ειδικα λογω κλιματος μου φαινεται δυσκολη.
Γι αυτο τη στιγμη που μιλαμε εκπαιδευονται στο να παραγουν speciality robusta :killmyself: προκειμενου να κερδισουν το χαμενο εδαφος καθως και για οικονομικοπαραγωγικους λογους.
Αυτο μενει να δουμε και μετα να κλεισουμε και τα φορουμ και να κατσουμε σπιτια μας. :lol:
Το πιθανοτερο παντως ειναι να παιξεις με λιγα γραμμαρια.Απο 18 και κατω.

Re: India monsooned malabar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 12 Νοέμ. 2016, 16:04
από irakp
:Oops!: συγγνώμη αλλά δε διατύπωσα την ερώτηση μου έτσι ώστε να γίνει κατανοητή. Εννοούσα πώς θα τον ψήσω τον καφέ.Θα τον παραλάβω 'αψητο.

Re: India monsooned malabar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 12 Νοέμ. 2016, 16:39
από Aftergr
Τι density έχει αυτός ο καφές;

Στο ψήσιμο δεν μπορεί κανείς να δώσει συμβουλή, άλλα επειδή μάλλον έχει χαμηλό, ψησε τον όπως θα έψηνες μία τυπική βραζιλια

Re: India monsooned malabar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 12 Νοέμ. 2016, 19:09
από woodsman43
irakp έγραψε::Oops!: συγγνώμη αλλά δε διατύπωσα την ερώτηση μου έτσι ώστε να γίνει κατανοητή. Εννοούσα πώς θα τον ψήσω τον καφέ.Θα τον παραλάβω 'αψητο.

Οχι Ηρακλη.Μια χαρα το εγραψες.Το λες κιολας οτι θα τον ψησεις.Απλα εγω σου μετεφερα την προσωπικη μου εμεπειρια με ινδια αλλα δεν διατυπωσα σωστα την τοποθετηση ετσι ωστε να ειναι πιο ξεκαθαρη.Δυστηχως δεν εχω ψησει κιολας τετοιο πραμα :lol: για να σε βοηθαγα.

Re: India monsooned malabar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 13 Νοέμ. 2016, 11:26
από irakp
Ευχαριστώ για τις συμβουλές παιδιά. Θα μεταφέρω τις εντυπώσεις μου όταν τον ψήσω. :coffee:

Re: India monsooned malabar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 20 Νοέμ. 2016, 12:35
από irakp
Η απόλυτη αηδία!!!! :cry: Απορώ πώς είναι δυνατόν να είναι εμπορεύσιμος ένας τέτοιος καφές.Είχε μια απίστευτη μυρωδιά μούχλας και ήταν αηδιαστικά σιροπιαστός και χωρίς καθόλου μα καθόλου οξύτητα και αρώματα. Όσο πιο σκούρο το ψήσιμο , τόσο πιο μπάζο ο καφές.Πετάχτηκε όλος , ψημένος και άψητος. Απορώ μήπως έκανα κάτι λάθος ή ήταν εξαρχής ελαττωματικός ο καφές.Πάντως μακροσκοπικά ήταν εντάξει και τον πήρα από τα docklands τα οποία έχουν σταθερή ποιότητα και δεν είχα ποτέ πρόβλημα.

Re: India monsooned malabar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 20 Νοέμ. 2016, 12:48
από woodsman43
:lol:
Αυτες κι αν ειναι εντυπωσεις :lol:
Παντως οσο λαθος κι αν εκανες εχεις πεσει κοντα.Πολυυυυ κοντα :lol:
Σιγουρα δεν ειναι θεμα του docklands.Καθαρα λογω ινδιας και λογω της συγκεκριμενης ποικιλιας προφανως.
Ψημενη απο το nomad οταν ηπια δεν ηταν τοοοσο κακη αλλα σχεδον τοσο :lol:

Re: India monsooned malabar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 22 Νοέμ. 2016, 02:58
από Aftergr
Δεν υπονοώ κάτι αλλά ανάλογο προφίλ μούχλας έχω πάρει από κόκκο πολύ παλιό(εννοώ αψητο στο σακί) ο οποίος μάλλον εκτός από αυτό, ήταν και σε κακή συντήρηση(ζεστή)