Χρήστο, ένα tip που χρησιμοποιώ σε βάση ρουτίνας πλέον με τους καφέδες μου, οι οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ, συνήθως πλέον παραλαμβάνονται από μένα με rd 3-4 ημερών, είναι το εξής: Πρώτες μέρες brew και διάφορες τεχνικές pour over, ώστε να 'πιάσω' καλά το cup profile και τι μπορεί να δώσει σε 'χαρακτήρα' ο κάθε καφές, και όταν ξεπεράσω τις 10-12 μέρες, ξεκινάω φουλ espresso κατάσταση.
(εννοείται ότι στα ενδιάμεσα, έχω καφέδες με λιγάκι πιο παλιό rd, για να πίνω και τα καθημερινά μου σταθερά μου ristretto - 2 με 3 ημερησίως)Οπότε προτείνω, όταν έχεις πολύ φρέσκους καφέδες, να μη τους 'περιμένεις' απαραίτητα. Να δοκιμάζεις συχνά πυκνά και filter. Όχι τίποτα άλλο, να μη πηγαίνει χαμένο και το υπέρκομψο kettle της Brewista!!
Ντάξει, τη κουζίνα σου θα την κορνιζάρω
Επίσης, σου χρειάζονται συγχαρητήρια εκτός των άλλων, γιατί είναι όλα απίστευτα όμορφα και σωστά στοιχισμένα (
κουσούρι λένε συνήθως των γυναικών, αλλά διαφωνώ κάθετα προσωπικά και ειδικά σε αυτή τη περίπτωση είναι ύψιστο προτέρημα για ένα τέτοιο συνολικό set up), ενώ χρειάζεται σίγουρα και πολύ προσπάθεια/κόπο και στόχο για να καταφέρει κανείς τη σήμερον ημέρα να συγκεντρώσει ένα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό
(~6 χιλιάρικα κοστίζει όλο το υλικό του πάγκου σου αν δεν εκτιμώ λανθασμένα) για να αφιερώσει στο hobby του και στην αγάπη του για τον καφέ.
Υ.Γ: Τα θετικά του να έχεις όλο τον πάγκο δικό σου ρε φίλε!! Και μένα οι γονείς μου μου γκρινιάζουν για τα εκατοστά