Ήρθε...!!!!!

Ανεβάστε μας τις φωτογραφίες σας , με το setup σας!

Re: Ήρθε...!!!!!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό coolmind » 30 Μαρ. 2017, 11:43

Μεγια καλα καφεδακια να έχεις.
Με τι καφεδακια ξεκινησες και σου βγήκαν ξινα , και σε τι γραμμαρια και ημερα ψησιματος ησουν;
coolmind
Member
 
Δημοσιεύσεις: 40
Εγγραφή: 03 Μαρ. 2016, 18:09
Ονομα: Νασος
Τοποθεσια: Αθηνα
Μηχανη: Unic Stella Mini
Μυλος: Custom Made By Me
2ος Μυλος: Mazzer Mini Manual
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Ήρθε...!!!!!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό xatziilias » 30 Μαρ. 2017, 16:27

Καλη συμβιωση, και παντα να σου δινει καφεδαρες. :dancing:
Άβαταρ μέλους
xatziilias
Active Member
 
Δημοσιεύσεις: 95
Εγγραφή: 22 Σεπ. 2014, 23:42
Ονομα: Ηλιας
Τοποθεσια: πειραιας
Μηχανη: Vibiemme super 2b
Μυλος: Compak E10 OD
Coffee Roaster: Huky 500 T
Αγαπημένοι Καφέδες: Ευτυχως home roasting

Re: Ήρθε...!!!!!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό dim_cafe » 01 Απρ. 2017, 11:50

Καλημέρα παιδιά και πάλι ευχαριστώ όλους σας για τις ευχές σας. Παραθέτω και μια φώτο με το τελικό setup πλέον κλείστρο και καλάθι ήρθαν και με καλύτερο φως μιας και οι άλλες ήταν βράδυ.
rsz_1rsz_2017-04-01_11-16-33_452.jpg


όταν ξεκίνησα μια εβδομάδα πριν, ακολουθόντας τη συμβουλή φίλου πήγα και αγόρασα καφέ "της πλάκας" για να μάθω-καλιμπραριστώ με τη μηχανή. Ο καφές (μονοποικιλιακος Μεξικό απο coffeeway) ήταν απερίγραπτα παλιός δεν μύριζε καθόλου, που αρχισα να αμφιβάλω για τις ικανότητές μου και της μηχανής. Στην πιο σφιχτή εκχύλιση η ροή ξάνθαινε στα 3 δευτερόλεπτα...
Είχα όμως και ένα σακουλάκι Taresso Ethiopia sidamo ψημένο 28 Φεβρουαρίου. Ενός μήνα μια χαρά και όταν στην προηγούμενη λεπτή ρύθμιση έβαλα 19γρ στους 93 βαθμούς είδα το φώς....Επιτέλους καφές.
Όχι βέβαια όπως τον ήπια στο κολωνάκι αλλά πολύ καλός είχε καραζεσταθεί και η μηχανή τόση ώρα επαναλήψεων με τον "άχρηστο Μεξικό"...
Την επόμενη ημέρα στο ίδιο σετάρισμα με πιο ανοιχτή άλεση συνέχισα με sidamo. Δεν πήρα όμως τον καφέ της προηγούμενης ημέρας. Οξύτητα αρκετή με πιο γρήγορες εκχυλίσεις 30-38 δεύτερα. Απογοήτευση, τον άφησα για κάτι πιο σίγουρο, είχα τον habit απο Kudu. Στους 93 βαθμούς 18,5-18,8 γρ ωραίες σοκολάτες με ισορροπημένη οξύτητα, όπως μου αρέσει. Πολύ πιο "εύκολος" καφές τον ευχαριστήθηκα, συνέχισα με τον good Cup Kudu ο οποίος είναι ο όρος του "Απροβλημάτιστου Καφέ". Δεν έχει πολλές εκπλήξεις (ποτέ δεν ξέρεις σε άλλες ημερομηνίες) 20 ημερών 18-18,5 γραμμάρια δίνει ακριβώς αυτό που λέει και στους 94 βαθμούς μπορεί να βγεί ωραίος.
Χθες, εφόσον κατάλαβα λίγο πως λειτουργουν τα πράγματα με το pid είπα να ξαναγυρίσω στο sidamo.....19,5 γρ 91 βαθμοί λεπτή άλεση. Γυμνό κλείστρο-καλάθι ims περι τα 45δευτερα εκχυλιση..... :Yeah:
Άρωμα λουλουδιών με το τέλος της εκχύλισης σπάζοντας την κρέμα....Εσπεριδοειδή και άνθη στην πρώτη γουλιά οξύτητα όχι ιδιαίτερα επιθετική κια aftertaste σοκολατας γαλακτος..... :mrgreen:

Εν κατακλείδι κατάλαβα οτι με τέτοιου είδους μηχανές, και καλύτερες εννοείται, έχεις πλέον σταθερές εκχυλίσεις στο φλυτζάνι σου και παίζεις με άλεση και πολύ πολύ βασικό (που δεν ειχα δώσεις ιδιαιτερη σημασια στο παρελθόν) η ημερομηνία ψησίματος...
Αλλος καφές ημέρα με την ημέρα, ώρα με την ώρα ακόμα και αν είχαμε ρομπότ που κάνει τις ίδιες ακριβώς κινήσεις. Να καταλάβουμε οτι είναι κάτι τόσο δυναμικό αυτός ο καφές που πίνουμε που είναι "ΖΩΝΤΑΝΟΣ".
Άβαταρ μέλους
dim_cafe
Active Member
 
Δημοσιεύσεις: 111
Εγγραφή: 22 Απρ. 2014, 13:47
Ονομα: Dimitris
Τοποθεσια: Attiki
Μηχανη: Bezzera Unica PID
Μυλος: ascaso i-steel
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Φωτογραφίες με το Setup σας

Μέλη σε σύνδεση

Εγγεγραμμένα μέλη: Google [Bot], Google Feedfetcher