Los Placeres - Nicaragua - Kudu
Ονομασία: Los Placeres
Περιοχή: Matagalpa, Nicaragua
Ποικιλία: Caturra
Υψόμετρο καλλιέργειας: 1000-1200 μέτρα
Μέθοδος Επεξεργασίας: Washed, Sun dried
Γευστικό προφίλ: Γεμάτο σώμα, βελούδινη αίσθηση στο στόμα με οξύτητα πορτοκαλιού, γλυκιά αίσθηση μελιού και σοκολάτας
Roaster: Kudu
Τιμή: 8.7€/250gr
Λοιπόν παίδες, αυτόν τον καφέ τον διάλεξα γιατί...... ήταν μπροστά μου μόλις μπήκα στο μαγαζί!
Εξαιρετικό κριτήριο επιλογής, υποθέτω θα σκέφτεστε. Εντάξει, τουλάχιστον δεν τον είχα ξαναδοκιμάσει.
Φρεσκότατος κι αυτός 28/01/2014 Roast Date, έντονο άρωμα καθότι φρεσκότατος degas ούτε πρόλαβε να κάνει....
Σοκολάτα, ολίγον ξηρά καρπά κάτι σε μέλι πιθανόν ως γράφει η ετικέτα του, λόγω γρίπης μετά την 4 μέρα που τον είχα στα αρώματα η αντίληψή μου περιορίσθη αισθητά.
Το βελιούδο όμως αντιληπτότατο κατέσθη. Η οξύτητα πορτοκαλιού, θα την έλεγα ίσως εσπεριδοειδών καλύτερα, μου άρεσε εξαιρετικά μιας και της πρωινές ώρες ήταν ιδιαίτερα απολαυστική. Διακριτή και η αίσθηση σοκολάτας.
Στα των εκχυλίσεων παρουσίασε ιδιαίτερα καλά το βελούδινο-πλούσιο σώμα στα 18,5gr στα 28 sec.
Η δοκιμή σε λιγότερα των 16.8gr γραμμαρίων κατέστη αποτυχημένη καθότι παρουσίαζε έλλειψη γεύσης, σώματος και σύντομα έκανε blonding.
Οι δε δοκιμές στα άνω των 21gr παρουσίαζαν ιδιαίτερα πηχτό σώμα (και καλώς έκαναν, να κάνουμε οικονομία ).
Ως προς το καβούρδισμά του παρατηρείτε ομοιογένεια και το μέγεθος τον κόκκων του κυμαίνεται από μικρούς έως μεγάλους σε μια πλειοψηφία 90% μέτριους και μεγάλους.
Κλείνοντας, μπορώ να πω πως μου άφησε θετικές εντυπώσεις με την βελούδινη αίσθηση και την οξύτητά του, του επιφυλάσσω τουλάχιστον ακόμη μία δοκιμή όταν τον βρω 15-20 μέρες μετά την roast date.