San Rafael - Tarrazu Costa Rica - Kudu

Όλοι οι καφέδες από Kudu Roasters

San Rafael - Tarrazu Costa Rica - Kudu

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Googlis » 22 Μαρ. 2014, 22:30

San Rafael - Tarrazu Costa Rica - Kudu

Ονομασία: San Rafael
Περιοχή: Tarrazu Costa Rica
Ποικιλία: Caturra & Catuai
Υψόμετρο καλλιέργειας: 1600 μέτρα
Μέθοδος Επεξεργασίας: Washed, Drum Drying
Γευστικό προφίλ: Βαθύ άρωμα, πλούσια γεύση, μέτριο σώμα, οξύτητα εσπεριδοειδών και γεμάτο τελείωμα.
Roaster: Kudu
Τιμή: 7.9€/250gr

Έχοντας ξεμείνει ακόμη μία φορά από καφέ, και καθώς το Doc (Retail των Kudu Roasters) τυγχάνει να είναι ακριβώς πάνω στον δρόμο μου και 200 μέτρα από την δουλειά μου μπήκα να διαλέξω ένα καφεδάκι! Μοιραία πήρα τον San Rafael μιας που ήταν ο πιο φρέσκος!
San Rafael - Tarrazu Costa Rica - Kudu.jpg

Η ένταση των αρωμάτων του είναι αρκετά έντονη και γίνονται αντιληπτά με το που άνοιξα το μαύρο σακουλάκι του με την πορτοκαλί ετικέτα. Σοκολάτα, ξηροί καρποί ίσως καρύδι, εσπεριδοειδή. Το μέγεθος των κόκκων του είναι μεσαίο, καλοσχηματισμένοι σε medium προς ελαφρώς dark roast.
San Rafael - Tarrazu Costa Rica - Kudu1.jpg


Στα της παρασκευής....
Εύκολος θα χαρακτηριζόταν ως προς την παρασκευή του, συγχωρεί λάθη, και θέλει σχετικά πιο λεπτά κοψίματα.
Η γεύση του όπως αναφέρει και στην συσκευασία του είναι πλούσια, γλυκόπιοτος θα έλεγα.
Έχει ικανοποιητικά καλά αποτελέσματα ακόμη και στα 16gr αλλά καλύτερος για 'μένα είναι στα 18gr.
Από θερμοκρασίες κανονικές προς +1C.

Την εκχύλιση που επέλεξα να ανεβάσω είναι με RD 09-03-2014, extraction date 21-03-2014, με 16,5gr στα 29sec
Άβαταρ μέλους
Googlis
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 495
Εγγραφή: 08 Δεκ. 2013, 21:59
Ονομα: Νίκος
Τοποθεσια: Καλλιθέα
Μηχανη: Gaggia B.B Mod
Μυλος: Anfim
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:
{ TAGS }San Rafael, Tarrazu, Costa Rica, Kudu Roasters, Espresso extraction,

Re: San Rafael - Tarrazu Costa Rica - Kudu

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 24 Μαρ. 2014, 22:50

Νικο δεδομενου των 5 δευτερολεπτων που ξεκινησε η εγχυλιση και του οτι χρησιμοποιεις το καλαθακι της gaggia θα ελεγα οτι πρεπει να ανεβεις αρκετα σε γρ κοντα στα 20 και να σκασει ο καφες στα 8 δευτερα.Θεωρω οτι εχεις chanelling και χανεις πολλα απο τα στοιχεια του καφε και αυτο γιατι με 16.5 γρ. πρεπει να εχεις μεγαλο κενο απο την ντουζιερα. :)
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 2176
Εγγραφή: 08 Δεκ. 2013, 12:54
Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast

Re: San Rafael - Tarrazu Costa Rica - Kudu

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Googlis » 27 Μαρ. 2014, 14:34

Όντως στα 16,5gr παρουσιάζει chanelling, σαφώς δεν είναι η καλύτερή του εκδοχή, αλλά ακόμη κι έτσι παρουσιάζει ένα ικανοποιητικά καλό αποτέλεσμα. Στα 20+gr(ανάλογα πάντα με τις μέρες από την RD) που τον δοκίμασα ήταν πολύ έντονος γευστικά και το σώμα του πολύ πηχτό.
Άβαταρ μέλους
Googlis
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 495
Εγγραφή: 08 Δεκ. 2013, 21:59
Ονομα: Νίκος
Τοποθεσια: Καλλιθέα
Μηχανη: Gaggia B.B Mod
Μυλος: Anfim
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: San Rafael - Tarrazu Costa Rica - Kudu

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό G.F. » 28 Μαρ. 2014, 09:01

Μου αρέσει ο καφές να είναι πηχτός.

Συμφωνώ με τον Δημήτρη σχετικά με την απόσταση απο την ντουζιέρα αλλά από την άλλη αν όντως βάζοντας περισσότερα γραμμάρια (προκειμένου να μειώσεις απόσταση) σου βγάζει γεύση η οποία δεν σε ευχαριστεί (έντονος, σου χαλάει γενικά την ισσοροπία) μείωσε στα 18γρ και βλέπεις..

Νίκο όπως το βλέπω από το ψήσιμο του δεν πρέπει να είχε ιδιαίτερη οξύτητα στη γεύση σου εννοώ. Σωστά ?
Άβαταρ μέλους
G.F.
Moderator
 
Δημοσιεύσεις: 1081
Εγγραφή: 16 Ιαν. 2014, 11:31
Ονομα: George
Τοποθεσια: Dubai - CY
Μηχανη:
Μυλος:
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: San Rafael - Tarrazu Costa Rica - Kudu

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Googlis » 28 Μαρ. 2014, 23:32

Θα μπορούσα να πω πως έχει μια φιλική οξύτητα, σίγουρα όχι αισθητή καθώς και η επίγευσή του δεν είναι έντονη, είναι ένας πιο smooth καφές που πιστεύω αρέσει σε πιο συντηρητικούς/αρχάριους.

Όσον αφορά τα γραμμάρια, προσπαθώ να ανεβάζω και κάποιες εκχυλίσεις "eco mode" (οικονομικές ένεκα κρίσης).
Προφανώς ένα άριστο αποτέλεσμα απέχει από τα 16gr και αυτήν την εκχύλιση, όμως ακόμα και σε "eco mode" έχει ένα ικανοποιητικά καλό αποτέλεσμα.
Κακώς που δεν το ξεκαθάρισα από την αρχή, αυτό είναι δικό μου "βίτσιο" μην το χρεώνεται στον συγκεκριμένο καφέ.
Άβαταρ μέλους
Googlis
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 495
Εγγραφή: 08 Δεκ. 2013, 21:59
Ονομα: Νίκος
Τοποθεσια: Καλλιθέα
Μηχανη: Gaggia B.B Mod
Μυλος: Anfim
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:


Επιστροφή στο Καφέδες από Kudu Roasters

Μέλη σε σύνδεση

Εγγεγραμμένα μέλη: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη