San Rafael - Tarrazu Costa Rica - Kudu
Ονομασία: San Rafael
Περιοχή: Tarrazu Costa Rica
Ποικιλία: Caturra & Catuai
Υψόμετρο καλλιέργειας: 1600 μέτρα
Μέθοδος Επεξεργασίας: Washed, Drum Drying
Γευστικό προφίλ: Βαθύ άρωμα, πλούσια γεύση, μέτριο σώμα, οξύτητα εσπεριδοειδών και γεμάτο τελείωμα.
Roaster: Kudu
Τιμή: 7.9€/250gr
Έχοντας ξεμείνει ακόμη μία φορά από καφέ, και καθώς το Doc (Retail των Kudu Roasters) τυγχάνει να είναι ακριβώς πάνω στον δρόμο μου και 200 μέτρα από την δουλειά μου μπήκα να διαλέξω ένα καφεδάκι! Μοιραία πήρα τον San Rafael μιας που ήταν ο πιο φρέσκος!
Η ένταση των αρωμάτων του είναι αρκετά έντονη και γίνονται αντιληπτά με το που άνοιξα το μαύρο σακουλάκι του με την πορτοκαλί ετικέτα. Σοκολάτα, ξηροί καρποί ίσως καρύδι, εσπεριδοειδή. Το μέγεθος των κόκκων του είναι μεσαίο, καλοσχηματισμένοι σε medium προς ελαφρώς dark roast.
Στα της παρασκευής....
Εύκολος θα χαρακτηριζόταν ως προς την παρασκευή του, συγχωρεί λάθη, και θέλει σχετικά πιο λεπτά κοψίματα.
Η γεύση του όπως αναφέρει και στην συσκευασία του είναι πλούσια, γλυκόπιοτος θα έλεγα.
Έχει ικανοποιητικά καλά αποτελέσματα ακόμη και στα 16gr αλλά καλύτερος για 'μένα είναι στα 18gr.
Από θερμοκρασίες κανονικές προς +1C.
Την εκχύλιση που επέλεξα να ανεβάσω είναι με RD 09-03-2014, extraction date 21-03-2014, με 16,5gr στα 29sec