H προσφόρα της Βραζιλίας στην παγκόσμια αγορά καφε , είναι ευρέως διαδεδομένη ...Απο εκει λοιπόν μας έρχεται ο :
Santa Maria , και συγκεκριμένα απο την περιοχη του Alta Mogiana στο Sao Paulo...
Η Alta Mogiana, είναι η περιοχή παραγωγής του καλύτερου καφέ στο Sao Paulo λόγω του ευνοϊκού υψομέτρου, κλίματος & συνθήκες θερμοκρασίας.Παράγει καφέδες, με εξαιρετικό σώμα & ισορροπημένη οξύτητα, με εξαιρετική φυσική γλυκύτητα & καραμελωμένο άρωμα.
Αυτο που μου εκανε πολυ θετικη εντυπωση , ειναι οτι στο σακουλακι αναγραφεται η ημερομηνια συγκομιδης καθως και οι βροχοπτωσεις κατα το ετος της συγκομιδης...
Η ποικιλια του συγκεκριμενου καφε ειναι Icatu , και για να ειμαι ειλικρινης , δεν ειχα ξανα δοκιμασει ...
Η ποικιλια Icatu , ειναι ενα υβριδιο(οπως παρα πολλες ποικιλιες) ..Μια διασταυρωση Coffea Canephora με Coffea Arabica , δηλαδη Robusta με Arabica και συγκεκριμενα Bourbon ...Παραγει κοκκινα και κιτρινα φρουτα και ειναι αρκετα ανθεκτικο φυτο στις ασθενειες αλλα και στις βροχοπτωσεις ...
Σημερα λοιπον και αφου το πρωι πηρα το σακουλακι στα χερια μου , μεχρι τωρα κοντευει να τελειωσει απο τις πολλες δοκιμες και εναλλαγες στις παραμετρους της εκχυλισης ...
Οχι οτι δυσκολευτηκα ιδιαιτερα , να παρω εκχυλισεις με τον Santa Maria , αλλα εψαχνα να παρω οτι καλυτερο και να δω που μπορω να τον φτασω ...
Το προσωπικο μου συμπερασμα ειναι οτι ο Alta Mogiana , ειναι πιο καλος με το γαλα , παρα σαν εσπρεσσο ...
Εχει δυνατο σωμα , και η γευση φερνει σε σοκολατα bitter , οξυτητα παρολο που ο καφες ειναι 4 ημερων δεν ειχε τοσο πολυ ωστε να με αποτρεψει να τον πιω σε εσπρεσσο ...
Οχι οτι δεν ειναι καλος σαν espresso , αλλα προτιμω να πινω espresso καφεδες που ειναι ξεκαθαροι στις γευσεις , -ΟΡΘΑ ΚΟΦΤΑ- που λενε...
Το καιμακι του ειναι πλουσιο και εχει διαρκεια ...
Σαν cappuccino θεωρω οτι ειναι πολυ καλυτερος , και αναδεικνυεται περισσοτερο ...Να αναφερω οτι ζαχαρη δεν βαζω γενικα στον καφε , αλλα πιστευω οτι και εσεις δε θα εχετε προβλημα να τον πιειτε σκετο τον συγκεκριμενο ...
Τελικα κατεληξα στην παρακατω εκχυλιση :
Στοιχεια εκχυλισης :
Βαρος 19.0 γρ
Χρ.Εκχυλισης 32 sec
Temp 111(PID) = 94C
Pressure 9.5 Bar
Tamping = 15 kg
Roast Date 26/02/2014
Ημ. Εκχυλισης 01/03/2014
Κλεινοντας ,να πω οτι ειναι ενας καφες που θα σας δωσει γηινες γευσεις , και σε γενικες γραμμες πολυ ισσοροπημενος , χωρις περιεργες γευσεις-επι-γευσεις και εντονες οξυτητες...
Ενας καφες "καθημερινος" οπως λεω εγω , που δε θα τον βαρεθειτε λογω πολυπλοκοτητας γευσεων καθως και τιμης , αφου κοστιζει κατω απο 7 ευρω / 250γρ