Σελίδα 1 από 1

Fazenda Romelia - Costa Rica - Taresso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 18 Απρ. 2014, 00:03
από Loizos
Την τελευταία βδομάδα πίνω αυτό τον καφέ από Taresso.

Μας έρχεται από Costa Rica, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Palmichal. Αποτελείται από ποικιλίες caturra και catuai. Η επεξεργασία του είναι washed. Πριν φτάσει στο σπίτι μας, κάνει μια βόλτα από Κόρινθο μεριά να ψηθεί, μάλλον full city θα το έλεγα.

Από αυτό τον καφέ ήπια ακόμα ένα κιλό (προ forum) αλλά δεν μπορούσα να τον κρίνω γιατί είχα θέμα με τα μαχαίρια του μύλου μου.

IMGO9212.jpg


Ο καφές έχει πολύ ενδιαφέρον και έντονο άρωμα. Στη μύτη βγάζει βανίλια και λίγο φρούτο. Συγκεκριμένα μήλο. Λόγω της σκληρότητας των κόκκων του, δεν σηκώνει εκχυλίσεις κάτω των 30 δευτερολέπτων. Στα 35 με 40 δευτερόλεπτα με 19 γραμμάρια ψιλοαλεσμένου καφέ, έδωσε τα καλύτερα αποτελέσματα. Θερμοκρασία υψηλή αλλά όχι υπερβολές.

Στο φλυτζάνι τώρα.... οι γρήγορες εκχυλίσεις (κάτω των 30 δευτερολέπτων) δίνουν έντονη οξύτητα που θυμίζει πράσινο μήλο. Οι εκχυλίσεις πάνω από 30 δευτερόλεπτα έδιναν πολύ γλυκά φλυτζάνια, με μια αίσθηση γλυκού μήλου και λίγη βανίλια, με πλούσιο σώμα και άρωμα.

Προσωπικά τον δοκίμασα μόνο σε εσπρεσάκι (πάντα διπλό), αλλά τον σέρβιρα σε freddo και ο επισκέπτης μου ενθουσιάστηκε.

Ο καφές αγοράστηκε από το "in cafe" στην Ηλιούπολη στην τιμή των €6,80

Στο video είναι η τελευταία μου εκχύλιση, 19 γραμμάρια καφέ και 50 ml στο φλυτζάνι σε 30 δευτερόλεπτα με καφέ 16 ημερών.


Re: Fazenda Romelia - Costa Rica - Taresso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 18 Απρ. 2014, 06:35
από G.F.
Δώσε Loizo στο λαό...

Είναι από τους καφέδες που ψήνω και πίνω συνεχώς (Costa Rica). ;)

Θα ψήσουμε παρέα, θα δοκιμάσουμε και θα έχουμε ως σημείο αναφοράς το δικό σου καφέ και αυτό γιατί το φλυτζάνι που παίρνεις ταιριάζει με το δικό μου.

Re: Fazenda Romelia - Costa Rica - Taresso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 20 Απρ. 2014, 13:58
από Σωκρατης
λοιζο δωσε review στο λαο σου :respect: