Ο καφες δώρο από τον Βασίλη κατα την τυχαια μας συναντηση στη Κορινθο,
Αντιγραφω πληροφορίες από Taresso:
"...Αποφασίσαμε να αγοράσουμε τον συγκεκριμένο καφέ λόγω της γλυκιάς επίγευσης και την απαλή γευση από ροδάκινο.
Ο καφές είναι 100% ποικιλία bourbon και παράγεται στην περιοχή Apaneca στο βουνό El Cachillo...
Ο συγκεκριμενος καφές εχει χαρακτηριστει απο την Specialty Coffee association του El Salvador ως Strictly High Grown.
Ο συγκεκριμενος χαρακτηρισμός αποδίδεται μόνο σε specialty καφεδες. Σημαίνει ότι ο καφές έχει παραχθεί σε υψόμετρο άνω των 1200 μέτρων. Οι καφέδες που φυτρώνουν σε μεγάλα υψόμετρα έχουν πιό πλούσιο σώμα άρα μας δίνουν και περισσότερη ποιότητα μέσα στην κούπα...."
RD 25/7
Γλυκός, πολυ γλυκος, αρωματικος πολυ και σοκολατα με ωριμο ροδακινο στην επιγευση, αν τον αφησεις λιγο να πέσει η θερμοκρασία στο φλυτζανι είναι ακόμη πιο νοστιμος. Μου αρεσε πολυ ο καφες τον συνιστω ανεπιφύλακτα
Δοκίμασα και υψηλες θερμοκρασίες και χαμηλές κατέληξα να με αρέσει περισσοτερο στις χαμηλές.
Πολυ ψιλο κόψιμο τόσο που τα μαχαιρια να ακουγονται αν δοκιμασω πάω σε πιο ψιλη ρυθμιση.(Παντως να πω την αληθεια ακόμη μαχαιρια στρωνω στο μηχανημα καθότι καινουργιο )
Σημερινη δοκιμη, το pid στους 91C, 20 γρ στο καλαθακι της Gaggia και 50 ml ροφημα: