Origin: Santa Ana, El Salvador
Altitude: 1580-1720m
Variety: Bourbon, SL28
Processing: Kenya process
Cup profile: sweet, complex acidity, brown sugar
Προτείνεται για: espresso
http://www.cafetaf.gr/el/%CF%80%CF%81%C ... 21648.html
15 ευρω τα 150 γρ, ελαχιστη παραγγελια 2 πακετακια, δηλαδη 300 γρ και 30 ευρω.
Τωρα λογω εορτων, σηκωνει να πιουμε και κανα τετοιο καφεδακι, ετσι για να μπει καλα η χρονια.
Πολυ γλυκος, με εντονο αρωμα, αλλα μετριο σωμα, νοτες καφετιας ζαχαρης και μια οξυτητα πολυ ιδιαιτερη και πολυ εντυπωσιακη, δεν μπορω να βρω λεξη να τη περιγραψω,complex (συνθετη) λεει το προφιλ, πραγματικα μονο αν δοκιμασει καποιος μπορει να καταλαβει.
Εχοντας δοκιμασει απο πολλους ψηστες απο Ελλαδα και απο εξωτερικο, η taf νομιζω εχει τα πιο συνεπη καβουρδισματα, με τρομερη επαναληψημοτητα και φυσικα πολυ ωραια ψησιματα, πραγματικα ειναι ο μονος ψηστης που δεν εχω πει ποτε οτι κατι παιζει με το ψησιμο (ισως δεν μου ετυχε) αλλα γενικα εχω παρει πολλες φολες, ακομα και απο Gardelli.
Δηλαδη παιρνεις εναν καφε, σου αρεσει πολυ και μετα τον ξαναπαραγγελνεις και σου ερχεται αλλο πραγμα
Ή παραγγελνεις, δοκιμαζεις και απλα τον πετας στα σκουπιδια.
Δεν μπορω ομως να μην αναφερθω και στον tAlΩς.
Με τη παρακρατηση στο 0.1 σε αυτον τον καφε, απολαυσα 7-8 super φλυτζανια στο πρωτο σακουλακι των 150 γρ.
Αν ειχα καποιον απο τους παλιους μου μυλους Mazzer,Compak K10, αυτο θα ηταν απλα αδυνατο.
Πραγματικα ο Δημητρης με τον tAlΩς εφτιαξε ενα μυλο με αλεση σε επιπεδα Κ10, αλλα και ακομα καλυτερη, εστω και με μικρες διαφορες και αν βαλεις και τις ευκολιες....ειναι το απολυτο εργαλειο, με αλεση που θα τη ζηλευαν πολλα επαγγελματικα θερια και αλλοι μυλοι γενικως.
Για αλλη μια φορα ευγε Μητσε