Σελίδα 1 από 4

Συντηρηση κοκκων εspresso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 23 Σεπ. 2017, 23:11
από Νικολας
Πόσο διατηρούνται οι κόκκοι;

Re: Συντηρηση κοκκων εspresso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 24 Σεπ. 2017, 19:21
από coolmind
Ειναι πολυ αοριστος τροπος που το ρωτας αυτο,δηλαδη τι ενοω,πρασσινος κοκκος η καβουρδισμενος κοκκος,blend η οχι;
Γενικα οι καλης ποιοτητας μονοποικιλιακοι η single origin καφεδες δεν κρατανε τα αρωματα τους οτι και να κανεις για περισσοτερο απο 15 ημερες,μετα τον μηνα ειναι αλλος καφες και απο εκει και περα χορτοζουμο.

Re: Συντηρηση κοκκων εspresso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 11 Οκτ. 2017, 20:06
από sonex
Θα συμφωνήσω με coolmind, ωστόσο ένας τρόπος είναι να αγοράσεις ένα δοχείο που βγάζει το κενό αέρος και ίσως έτσι τους διατηρήσεις λίγες μέρες παραπάνω. Εγώ από τότε που σταμάτησα να αποθηκεύω τους κόκκους στο hoper και να τους αποθηκεύω εκεί ίδια διαφορά στη γεύση κ στην υγρασία με το πέρασμα των ημερών.

Re: Συντηρηση κοκκων εspresso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 05 Νοέμ. 2017, 22:15
από Νικολας
σευχαριστω κ Γιωργο.Αγορασα δοχεια οπως μου γραψες αλλα μικρα των 250γρ αποθηκευω τους κοκκους και ολα καλα.Μου ειπαν οτι του κιλου τα δοχεια ειναι μεγαλα και καλυτερα που τα χωριζω στα 4 γιατι του κιλου το δοχειο οταν μεινουν λιγα γραμμαρια κατω απο το μισο δεν βγαινει ολος ο αερας.

Re: Συντηρηση κοκκων εspresso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 06 Νοέμ. 2017, 21:38
από KostasBarista
Νομίζω το έχουμε θίξει σε άλλο νήμα ήδη το θέμα εξαγωγής αέρα σε κόκκους αλλά θα το ξαναγράψω.
Το να βγάζουμε από το δοχείο τον αέρα και δημιουργώντας κενό αέρος ή οποιαδήποτε αρνητική πίεση, αναγκάζουμε τα αέρια του καφέ να βγαίνουν από τους κόκκους πιο γρήγορα, συμβάλλοντας στην επιτάχυνση της οξείδωσης.

Η πατέντα της illy με το βαρελάκι έκανε το ακριβώς αντίθετο (nitro flushed). Γεμίζουν το βαρελάκι με άζωτο, ώστε να μην αφήσουν καθόλου του κόκκους να αποβάλλουν αέριο από τη πίεση που ασκείται πάνω τους.

Re: Συντηρηση κοκκων εspresso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 06 Νοέμ. 2017, 22:33
από xristospet21
Eσυ Kωστα πρεπει να γραφεις πιο συχνα εδω μεσα :Yeah:

Re: Συντηρηση κοκκων εspresso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 07 Νοέμ. 2017, 14:53
από KostasBarista
Όποτε είναι κάτι που θα βελτιώσει τη ποιότητα του καφέ και σας έχει διαφύγει, θα γράψω...
Κατά τ'άλλα μ'αρέσει να βλέπω τη τριβή μεταξύ σας!

Re: Συντηρηση κοκκων εspresso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 11 Νοέμ. 2017, 00:21
από Νικολας
KostasBarista αυτο το βαρελακι που αναφερεις που μπορω να το βρω?

Re: Συντηρηση κοκκων εspresso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 11 Νοέμ. 2017, 22:04
από KostasBarista
Πρώτον είναι για τρία κιλά καφέ...
Δεύτερον δε πωλείται
κ τρίτον κ βασικότερο, δεν είναι το βαρελάκι το θέμα, αλλά το μηχάνημα στο εργοστάσιο που συμπιέζει με άζωτο το καφέ κ σφραγίζει το βαρέλι! Να φανταστείς ο πάτος του από τη πίεση φουσκώνει προς τα έξω!

Re: Συντηρηση κοκκων εspresso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 12 Νοέμ. 2017, 01:40
από pollux
...το καλύτερο είναι να αγοράσεις το σύστημα συντήρησης κρασιών, που δεν είναι τίποτε άλλο από μιά μικρή αντλία με άζωτο (wine protector) κάνει περίπου 35 ευρώ και το πακέτο με τις ανταλλακτικές αμπούλες 10-11 ευρώ...Το καλύτερο βεβαίως, κατά την γνώμη μου, είναι φιάλη με αργόν Winesave (25 ευρώ). Είναι άοσμο αέριο, και βαρύτερο του ατμοσφαιρικού αέρα. Έτσι προστατεύει τον καφέ από την αλλοίωση που προκαλεί ο αέρας. Οίκοθεν νοείται ότι το χρησιμοποιείς κατ´ευθείαν μεσα στο σακουλάκι...

https://www.botilia.gr/el-gr/p/κρασι/αξεσουαρ/Αντλια_συντηρησης_με_αζωτο-Wine_Protector
http://www.houseofwine.gr/how/winesave.html