Σελίδα 1 από 1

Hausbrandt Gourmet παλι η καποιος specialty;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 14 Δεκ. 2014, 13:42
από athan88
Γεια σας! Μετα απο την περιπλανηση στο greekespresso,σκεφτηκα να γινω μελος και σε αυτο το forum! Μεχρι στιγμης και στο συντομο διαστημα περιπου 6 μηνων που εχω τον εξοπλισμο μου,εχω δοκιμασει buondi prestige,hausbrandt academia,hausbrandt gourmet και sweet blue απο taf...Απο οσους καφεδες ανεφερα,μου αρεσε περισσοτερο ο hausbrandt gourmet,ο οποιος εχει μεστη γευση και δυνατη επιγευση σοκολατας σε freddo! Σκεφτομαι να παραγγειλω δυο συσκευασιες των 250γρ απο tailor made

1)CAXAMBU
2)GITANTU

Πιστευετε οτι πλησιαζουν γευστικα τη γευση του gourmet,οπως επισης οτι θα εχω καλο αποτελεσμα και στη bialetti moka;

Re: hausbrandt gourmet παλι η καποιος specialty;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 14 Δεκ. 2014, 14:23
από ArroW
Αυτο φιλε μου θα στο πει μονο καποιος που εχει δοκιμασει και τους 3 καφεδες..πραγμα που βρισκω απιθανο ...
Θα σου προτεινα να δοκιμασεις τους Specialty ,αφου κοιταξεις το γευστικο προφιλ του καθενος και δεις ποιος σου αρεσει ...
Οι μονοπικοιλιακοι που εχουν αυτα τα μαγαζια εχουν ομως κατι που οι commercial δεν αναφερουν , και ειναι παρα πολυ σημαντικο , η ημερομηνια καβουρδιαμσατος...
Ακρως σημαντικος παραγοντας ενας καφες να ειναι φρεσκοκαβουρδισμενος , για να εχουμε το μεγιστο του καφε απο τον εξοπλισμο μας..

Re: hausbrandt gourmet παλι η καποιος specialty;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 14 Δεκ. 2014, 18:59
από G.F.
Όπως σου απάντησε ο Νίκος, ο συγκεκριμένος καφές είναι από τους αγαπημένους μου ο academia όμως όχι ο gourmet διότι αφήνει μια μεταλλική γεύση.

Υπάρχει άλλη μια.
http://www.hausbrandt.com/en/products/w ... an-coffee/

Re: hausbrandt gourmet παλι η καποιος specialty;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 14 Δεκ. 2014, 22:45
από athan88
Εχω κατα νου τον columbus για μελλοντικη παραγγελια,σκεφτομαι να δοκιμασω πρωτα τους δυο specialty απο tailor made,οι οποιοι...θεωρητικα πλησιαζουν τη γευση που ψαχνω και αργοτερα παραγγελνω hausbrandt. Ο academia καλος,ομως σε freddo παραειναι απαλη η γευση του και αναφερομαι σε δοκιμες με 17 εως 19 γρ καφε η καθε δοση για τα 25-27'' τα 60ml!

Ευχαριστω για την ανταποκριση!

Re: Hausbrandt Gourmet παλι η καποιος specialty;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 15 Δεκ. 2014, 01:16
από Googlis
Καλώς ήλθες Θανάση!

Κοίταξε... προσωπικά δεν μπορώ να βάλω στην ίδια πρόταση έναν specialty κι έναν commercial ή premium καφέ, και σαφώς όχι για λόγους κόστους, αλλά είναι αμαρτία να συγκρίνω μια "μερακλοδουλειά" υψηλής ποιότητας με μία μαζική παραγωγή χιλιάδων τόνων.

Σαφώς η νοστιμιά το πόσο μας αρέσει ένας καφές είναι πέρα για πέρα υποκειμενικό και δεν χωρεί καμιάς συζήτησης. Η ποιότητα και η γεύση όμως από την άλλη είναι πέρα για πέρα αντικειμενική επίσης, αλλού στοχεύει ένας καλός commercial/premium και αλλού ένας specialty.

Η πρότασή μου για το τι καφέ να πάρεις;

Με τον εξοπλισμό που διαθέτεις αν ήμουν στην θέση σου θα έπαιρνα commercial-premium καφέδες άντε και κάποιον εύκολο και πολύ απλό specialty/blend/single estate πχ από Taresso τον Tigrato, ή από Kudu τον Habit ή από Tailor τον Sertao ή από Taf τον Ελ Κουικουνσταντόρ και γενικότερα οποιονδήποτε θα είχε πολύ πολύ χαμηλή οξύτητα και θα συγχωρούσε πολλά λαθάκια στις εκχυλίσεις.
Καθώς ο εξοπλισμός δεν έχει την δυνατότητα να αναδείξει ως θα έπρεπε έναν πολύ καλό specialty και ναι μεν θα μου έφτιαχνε espresso αλλά δεν θα είχε καμία σχέση σύμφωνα με το γευστικό προφίλ που μας δίνει ο roaster του.

Το σκεπτικό μου είναι, να μην δοκιμάζω καφεδάκια που δεν μπορώ να τα "βγάλω" ως πρέπει με αποτέλεσμα να μην μου αρέσουν και να σχηματίζω από δικά μου λάθη κακή άποψη γι αυτά και να πικραίνομαι ταυτόχρονα. :Oops!:

Αν τελικά θα διάλεγα έναν από το Tailor αυτός θα ήταν ο.... Fazenda Caxambu ! :headbang3:

Re: Hausbrandt Gourmet παλι η καποιος specialty;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 15 Δεκ. 2014, 09:25
από G.F.
Καλημέρα σε όλους.

Σίγουρα δεν τίθεται θέμα σύγκρισης μεταξύ φρέσκου καφέ και τυποποιημένου. Είναι μονόδρομος η επιλογή του φρέσκου όπως αναφέρει πολύ σωστά ο Νίκος αγοράζοντας από Tailor και από άλλα καταστήματα.

Υπάρχουν όμως πολλά "αν" που συντελούν στην επιλογή του καφέ όπως του εξοπλισμού, του ελεύθερου χρόνου που θα διαθέσει ο φίλος μας για να πειραματιστεί, της αναφοράς (γεύση) όπου σε κάποιο cafe είχε απολαύσει τον καφέ του κ.α.

Σου προτείνω αφού θέλεις να πίνεις freddo και θέλεις να είναι λίγο περισσότερο επιθετικός και αφού σου αρέσει και ο hausbrandt δοκίμασε τον Nonnetti να τον έχεις ως εναλλακτική λύση.

Re: Hausbrandt Gourmet παλι η καποιος specialty;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 13 Φεβ. 2015, 13:43
από athan88
Γεια σας και παλι! Ευχαριστω για τις προτασεις,οι οποιες αν μη τι αλλο θα φανουν χρησιμες και για αλλα μελη του forum!

Απο τους καφεδες που προταθηκαν,δοκιμασα τον taresso tigrato,πραγματικα φρεσκοτατος και ενδεικτικο αυτου ηταν η ποσοτητα της κρεμας στο δοσομετρικο μετα το τελος της εκχυλισης! Παρολα αυτα δεν βρηκα κατι ιδαιτερο γευστικα στον συγκεκριμενο καφε,κρινοντας παντα με τις δυνατοτητες του εξοπλισμου που διαθετω! Εν συνεχεια πηρα 1kg hausbrandt nonnetti,βρηκα ευκολα το κοψιμο του,αρκετα καλος σαν γευση,πλην ομως...του ελλειπε η ιδιαιτερη επιγευση που εχει ο gourmet. Θα ακολουθησει ο gourmet columbus,ο οποιος φανταζομαι θα ειναι ακομη πιο ολοκληρωμενος απο τον <<απλο>> gourmet,αυτο τουλαχιστον συμπεραινω απο οσα διαβαζω για τη γευση του,ΙΣΩΣ βεβαια δωσω μια ευκαιρια και στον H.H....αν παλι δεν με καλυψουν οι δυο προηγουμενοι καφεδες,θα επιστρεψω στη σιγουρη επιλογη του gourmet,εως οτου αναβαθμισω μηχανη και μυλο,αρα θα εχω τη δυνατοτητα να εισελθω στον <<κοσμο>> των specialty με τον προαπαιτουμενο εξοπλισμο! Να διευκρινισω οτι ολες οι δοκιμες εγιναν χωρις pressurized portafilter,με προθερμασμενη τη saeco για 30λεπτα,εκχυλιση σε χρονο 24-27'',με 16-18 γρ καφε,ολα αυτα για freddo cappuccino(χωρις χτυπημα του καφε στο shaker,ωστε να εχει οσο το δυνατον περισσοτερα αρωματα)

Re: Hausbrandt Gourmet παλι η καποιος specialty;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 13 Φεβ. 2015, 13:48
από G.F.
Sky is the limit!