Καλώς ήλθες Θανάση!
Κοίταξε... προσωπικά δεν μπορώ να βάλω στην ίδια πρόταση έναν specialty κι έναν commercial ή premium καφέ, και σαφώς όχι για λόγους κόστους, αλλά είναι αμαρτία να συγκρίνω μια "μερακλοδουλειά" υψηλής ποιότητας με μία μαζική παραγωγή χιλιάδων τόνων.
Σαφώς η νοστιμιά το πόσο μας αρέσει ένας καφές είναι πέρα για πέρα υποκειμενικό και δεν χωρεί καμιάς συζήτησης. Η ποιότητα και η γεύση όμως από την άλλη είναι πέρα για πέρα αντικειμενική επίσης, αλλού στοχεύει ένας καλός commercial/premium και αλλού ένας specialty.
Η πρότασή μου για το τι καφέ να πάρεις;
Με τον εξοπλισμό που διαθέτεις αν ήμουν στην θέση σου θα έπαιρνα commercial-premium καφέδες άντε και κάποιον εύκολο και πολύ απλό specialty/blend/single estate πχ από Taresso τον Tigrato, ή από Kudu τον Habit ή από Tailor τον Sertao ή από Taf τον Ελ Κουικουνσταντόρ και γενικότερα οποιονδήποτε θα είχε πολύ πολύ χαμηλή οξύτητα και θα συγχωρούσε πολλά λαθάκια στις εκχυλίσεις.
Καθώς ο εξοπλισμός δεν έχει την δυνατότητα να αναδείξει ως θα έπρεπε έναν πολύ καλό specialty και ναι μεν θα μου έφτιαχνε espresso αλλά δεν θα είχε καμία σχέση σύμφωνα με το γευστικό προφίλ που μας δίνει ο roaster του.
Το σκεπτικό μου είναι, να μην δοκιμάζω καφεδάκια που δεν μπορώ να τα "βγάλω" ως πρέπει με αποτέλεσμα να μην μου αρέσουν και να σχηματίζω από δικά μου λάθη κακή άποψη γι αυτά και να πικραίνομαι ταυτόχρονα.
Αν τελικά θα διάλεγα έναν από το Tailor αυτός θα ήταν ο.... Fazenda Caxambu !