Rwanda Gashonga Red Bourbon-Coffee Island

Rwanda Gashonga Red Bourbon-Coffee Island

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Edesso » 15 Φεβ. 2015, 19:37

Μια microlot washed κοκκινη bourbon που μας φερνει το coffee island απο τη λιμνη Kivu και το σταθμο επεξεργασιας Gashonga στην εξωτικη Rwanda :new_shocked:

P1010181.JPG


Ψησιμο δυο βδομαδες πριν την παρουσιαση του στα μαγαζια δηλ. γυρω στις 19/01, υστερα απο τηλ επικοινωνια που ειχα με τα κεντρικα τους. Ενα ψεγαδι στο ολο project, η μη αναγραφη της ημερομηνιας ψησιματος στην συσκευασια.
Παντως ο καφες ηταν φρεσκοτατος, τον ξεκινησα απο την 1η μερα κυκλοφοριας του(2/2/2015), μεχρι σημερα (15/2) που τελειωσα 2ο σακουλι ο καφες ηταν εξαιρετικος χωρις να μειωθει ουτε στο ελαχιστο η ενταση απο τα αρωματα και τις γευσεις του.
Επιπλεον, οσων αφορα το project, επομενο ψησιμο και κυκλοφορια του καφε στην αγορα δεν θα υπαρξει, οτι κυκλοφορησε στα μαγαζια μεχρι να εξαντληθουν τα αποθεματα.

Στα του καφε... :priest: καφεδαρα!!!

P1010178.JPG


Πλουσιος σε αρωματα, σωμα και γευσεις, με το αποξηραμενο γλυκο δαμασκηνο να κυριαρχει και στο αρωμα και στη γευση.
Αλεθεις καφε και μυριζεις δαμασκηνο με μπαχαρια(εμενα κανελα μου ερχοταν) το ιδιο και στο φλυτζανι.
Στους 94C δαμασκηνο με μαυρη σοκολατα εντονα γλυκος, στους 91-90C δαμασκηνο με μια παιχνιδιαρικη φρουτωδη οξυτητα εκει τον προτιμουσα.

Και μια εκχυλιση διπλο ristretto στις 12/2 με 18.5γρ στους 91C..



ΥΓ ουδεμια σχεση εχω βεβαιως με την συγκεκριμενη αλυσιδα καταστηματων, αλλα το καλο να λεγεται.
espresso junkie...
Άβαταρ μέλους
Edesso
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 580
Εγγραφή: 14 Φεβ. 2014, 17:24
Ονομα: Βασίλης
Τοποθεσια: Έδεσσα
Μηχανη: Espresso Baby DIY
2η μηχανη: V60/Bonavita
Μυλος: Compak K10
2ος Μυλος: porlex more steps
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: cup10 mokka
{ TAGS }Rwanda Gashonga, Red Bourbon, Coffee Island, Καφές εσπρέσσο,

Re: Rwanda Gashonga Red Bourbon-Coffee Island

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό gsisr » 15 Φεβ. 2015, 21:48

Και ο προηγούμενος που είχαν φέρει ο Santa Maria de Lourdes ήταν πολυ καλός καφές αλλα όταν τον δοκίμασα εγω μάλλον είχε μείνει καιρό στο κατάστημα..τωρα που όπως λες ειναι φρέσκος ο συγκεκριμένος ευκαιρία για δοκιμή..
Άβαταρ μέλους
gsisr
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 237
Εγγραφή: 13 Σεπ. 2014, 15:55
Ονομα: Αντώνης
Τοποθεσια: Θεσσαλονίκη
Μηχανη: Nuova Simoneli Oscar
Μυλος: Eureka Atom 75
2ος Μυλος: Compak K10
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Φρέσκοι Specialty

Re: Rwanda Gashonga Red Bourbon-Coffee Island

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό mymenhir1971 » 16 Φεβ. 2015, 19:58

Ακομη εχω το δαμασκινο στο στομα.....ΚΑΦΕΔΑΡΑ :coffee:
Your Friend Caffeine
Άβαταρ μέλους
mymenhir1971
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 734
Εγγραφή: 03 Φεβ. 2014, 10:53
Ονομα: Στέλιος
Τοποθεσια: Θεσσαλονίκη
Μηχανη: Vbm/Pressure Profile
2η μηχανη: Gaggia Classic Mod
Μυλος: HG-one Motorized
Coffee Roaster: Την πηρε ο Μανος
Αγαπημένοι Καφέδες: Αφρικη κι ας ειναι και Εμπολα

Re: Rwanda Gashonga Red Bourbon-Coffee Island

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό gsisr » 18 Φεβ. 2015, 13:34

Βασίλη στο βίντεο αργεί λίγο να σου σχηματιστεί ο κώνος.. γενικά δυσκολούτσικος μου φαίνεται ο καφές ή είναι ιδέα μου;
Άβαταρ μέλους
gsisr
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 237
Εγγραφή: 13 Σεπ. 2014, 15:55
Ονομα: Αντώνης
Τοποθεσια: Θεσσαλονίκη
Μηχανη: Nuova Simoneli Oscar
Μυλος: Eureka Atom 75
2ος Μυλος: Compak K10
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Φρέσκοι Specialty

Re: Rwanda Gashonga Red Bourbon-Coffee Island

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Edesso » 18 Φεβ. 2015, 17:12

Λιγο?? Πολυ :lol:
Αυτη ηταν σφιχτη δοκιμη, γενικα γυρω στα 25'' σταματω. Παντως μ αρεσει πολυ να βλεπω τις ροες να χορευουν :tooth:
Το καφε δεν το βρηκα δυσκολο, ισα ισα, ζωντανες ξεκαθαρες γευσεις, μεγαλη ανταποκριση στις αλλαγες της θερμοκρασιας εκχυλισης, γυαλιστερη κρεμα και νοστιμη, σωμα με κοκκινωπη αποχρωση και οπως προειπα δυο σακουλια σε 15 μερες μεχρι και την τελευταια μερα :respect:

Τον δοκιμασες??
espresso junkie...
Άβαταρ μέλους
Edesso
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 580
Εγγραφή: 14 Φεβ. 2014, 17:24
Ονομα: Βασίλης
Τοποθεσια: Έδεσσα
Μηχανη: Espresso Baby DIY
2η μηχανη: V60/Bonavita
Μυλος: Compak K10
2ος Μυλος: porlex more steps
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: cup10 mokka

Re: Rwanda Gashonga Red Bourbon-Coffee Island

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 18 Φεβ. 2015, 22:28

Εγω παλι φιλε βασιλη (εαν μου το επιτρεπεις) βλεπω κατι περιεργο στην εκχυλιση σου που δεν μου αρεσει και τοσο.
Η εκχυλιση σου ξεκιναει στα 4 δευτερα αλλα ο καφες εκτοξευεται προς τα κατω με ταχυτητα και αμεσως μετα φρεναρει για να αρχισει παλι να τρεχει γρηγορα απο τη στιγμη που ενωνονται οι ροες.
Θα εψαχνα στη θεση σου διαφορα πραγματα ξεκινωντας απο τον μυλο (πολλα fines)συνεχιζωντας με την κατανομη αναρωτομενος για τον καφε και ελεγχωντας ντουζιερα-θερμοκρασιες-πιεση και επιφανεια πακ μαζι με ποιοτητα μπισκοτου για να βρω τι τρεχει.
Φιλικα παντα και με καλη διαθεση :coffee:
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 2173
Εγγραφή: 08 Δεκ. 2013, 12:54
Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast

Re: Rwanda Gashonga Red Bourbon-Coffee Island

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Edesso » 18 Φεβ. 2015, 23:04

Το γεγονος οτι καθως πεφτει ο καφες χτυπαω αρκετες φορες(εως πολλες) το pf στη βαση στηριξης του στο μυλο για να καθεται ο καφες και τελικα καταληγω να μην κανω levelling μονο να παταω παιζει ρολο ή ασχετο???
Οσων αφορα την πιεση, 10bar με τυφλο και η OPV ανοιγει στα 6''.

woodsman43 έγραψε:Φιλικα παντα και με καλη διαθεση :coffee:


Καλα δε χρειαζεται νομιζω να το αναφερεις :respect:
espresso junkie...
Άβαταρ μέλους
Edesso
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 580
Εγγραφή: 14 Φεβ. 2014, 17:24
Ονομα: Βασίλης
Τοποθεσια: Έδεσσα
Μηχανη: Espresso Baby DIY
2η μηχανη: V60/Bonavita
Μυλος: Compak K10
2ος Μυλος: porlex more steps
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: cup10 mokka

Re: Rwanda Gashonga Red Bourbon-Coffee Island

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό gsisr » 18 Φεβ. 2015, 23:31

Βασίλη ναι τον δοκίμασα! απίστευτο άρωμα, είναι ακριβώς όπως τον περιγράφεις αν και δεν έχω τόσο εκπαιδευμένο ουρανίσκο όσο ο δικός σου.. δένει ωραία και με το γάλα και προσωπικά νομίζω πως για κανέναν λόγο δεν επιδέχεται ζάχαρη(μανία οι γυναίκες με τη ζάχαρη)..
Άβαταρ μέλους
gsisr
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 237
Εγγραφή: 13 Σεπ. 2014, 15:55
Ονομα: Αντώνης
Τοποθεσια: Θεσσαλονίκη
Μηχανη: Nuova Simoneli Oscar
Μυλος: Eureka Atom 75
2ος Μυλος: Compak K10
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Φρέσκοι Specialty

Re: Rwanda Gashonga Red Bourbon-Coffee Island

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Edesso » 19 Φεβ. 2015, 00:25

:Yeah:
Η αληθεια ειναι οποτε θα βλεπω αποξηραμενο δαμασκηνο θα μονολογω "καποτε ειχα πιει μια ρουαντα... καφεδαρα" :lol:
espresso junkie...
Άβαταρ μέλους
Edesso
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 580
Εγγραφή: 14 Φεβ. 2014, 17:24
Ονομα: Βασίλης
Τοποθεσια: Έδεσσα
Μηχανη: Espresso Baby DIY
2η μηχανη: V60/Bonavita
Μυλος: Compak K10
2ος Μυλος: porlex more steps
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: cup10 mokka


Επιστροφή στο Commercial & Premium Coffees

Μέλη σε σύνδεση

Εγγεγραμμένα μέλη: Bing [Bot]