Σελίδα 2 από 2

Re: Konga Natural - Qahwa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 02 Φεβ. 2014, 21:30
από nefilim
Πολύ ωραία παρουσίαση Λοΐζε μπράβο! Οι yirga είναι και οι αγαπημένοι μου καφέδες, αν και τσιμπημένοι για μένα είναι η καλύτερη εμπειρία espresso. Υπάρχουν βέβαια διαφόρων κατηγοριών, από χαμηλότερης ποιότητας μέχρι τους σουπερσταρ 90+, με την ανάλογη ελάφρυνση της τσέπης βεβαίως-βεβαίως :tooth: . Η ανομοιομορφία προέρχεται κυρίως από την προσοχή που δείχνουν στο screening -κόσκινο- . Εγώ πάντως τους απολαμβάνω κυρίως όταν είναι 4-6 ημερών και με ψήσιμο ελαφρύ ελάχιστα, πιο πολύ απο φίλτρου, κάνω και μπράτσα με τον φάρο :new_shocked: ,(αν είναι καλός ο καφές σε 2-3 μέρες τον έχω τελειώσει :headbang3: ) και η "συνταγή" μου είναι : 14-16γρ. 94-95 βαθμούς,πολύ ψιλό άλεσμα .Χρόνους και όγκους δεν τα πολυυπολογίζω σχεδόν ποτέ και εγώ πάω από 25-45δ στην dc στην παβονι μπορεί και λεπτό , πάω σύμφωνα με την γεύση, το μόνο που λαμβάνω υπόψιν είναι το blonding point δλδ να δώσει ο καφές όσα έχει και τπτ παραπάνω

Re: Konga Natural - Qahwa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 15 Φεβ. 2014, 20:33
από COFFEEMAN
Μολις πηρα ενα σακουλακι θα τον κανω φιλτρου με chemex.Τον πινω τωρα espresso μαζι με τον δημητρη το παιδι που εχει το qahwa cafe εχει 4 κιλα απο το διαγωνισμο που επαιξε ενας φιλος του και οποιος προλαβε προλαβε.Θα κανω αναφορα για το μαγαζι αν και πηγαν αλλοι πριν απο μενα :lol:

Re: Konga Natural - Qahwa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 15 Φεβ. 2014, 21:45
από Loizos
Βαγγέλη είμαι σίγουρος ότι θα τον ευχαριστηθείς. Σε κάποια φάση θα ξαναπάρω αυτό τον καφέ γιατί πιστεύω είχε πολύ περισσότερα να μου δώσει από αυτά που κατάφερα να πάρω.

Off topic: Το μαγαζί είναι φανταστικό και ο Δημήτρης έχει μεράκι σε αυτό που κάνει, κάτι που φαίνεται και στο χώρο του αλλά και στο φλυτζάνι του.

Re: Konga Natural - Qahwa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 16 Φεβ. 2014, 12:11
από G.F.
Πολλές οι περιπτώσεις που μπορούμε να πάρουμε πολύ καλό φλυτζάνι στα 40, 50+

Άσε τους να λένε.. :lol:

Re: Konga Natural - Qahwa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 07 Απρ. 2014, 12:09
από Loizos
Τελείωσα πριν λίγες μέρες ακόμα ένα σακουλάκι από αυτό τον καφέ. Τον πήρα φρεσκότατο (2 ημερών).

Τις πρώτες 3 μέρες έφτιαχνα μόνο φίλτρου και τις επόμενες εσπρεσάκια.

Ο καφές αυτή τη φορά (χωρίς να είμαι σίγουρος), μου φάνηκε λίγο πιο σκούρος στο ψήσιμο αλλά πρέπει να το επιβεβαιώσω με τον Δημήτρη (Qahwa).

Στα των εκχυλίσεων τώρα. Αύξησα λίγο τη θερμοκρασία στο Pid (1-1,5 βαθμό). Οι καλύτερες μου εκχυλίσεις τώρα ήταν στα 18,5 γραμμάρια και τα 27-28 δευτερόλεπτα. Ο καφές μου φάνηκε πιο ισορροπημένος από την προηγούμενη φορά και με περισσότερο σώμα.

Στο aeropress και το V60 δεν δοκίμασα κάτι διαφορερικό με τις προηγούμενες φορές αλλά και πάλι ο καφές ήταν πιο πλούσιος σε σώμα.

Να επισημάνω και πάλι πως στο πρώτο σακουλάκι, είχα ολοκαίνουρια μαχαίρια στο μύλο άρα δεν μπορούσα να πάρω τα μέγιστα από αυτόν.

ΥΓ. Καλώς σας ξαναβρήκα!

Re: Konga Natural - Qahwa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 07 Απρ. 2014, 13:03
από ArroW
Ευχαριστουμε για τις πληροφοριες και καλως ηρθες Loizo (μετα τον ερχομο του νεου μελους)