Panama Elida , ενας καφες που εχει παρει το ονομα του απο την φαρμα που καλλιεργειτε , Elida estate .
Τα δεντρα βρισκονται σε υψομετρο 1,670 – 1,825 μ , ειναι ποικιλιας 100% Catuai και η μεθοδος επεξεργασιας του συγκεκριμενου καφε ειναι υγρη(washed)..Η washed επεξεργασια προσδιδει στον καφε πιο φρουτωδη γευση και μια πιο παιχνιδιαρικη οξυτητα, κατι που στον Elida δενει παρα πολυ ..
Το πρωτο πραγμα που σου ερχεται στο μυαλο ανοιγωντας το σακουλακι , ειναι τα berries ...χαρακτηριστικα φρουτωδης καφες που υποσχεται πολλα πριν τον εκχυλισεις...
Πειραματιστηκα αρκετα με τον συγκεκριμενο και αλλαξα αρκετες παραμετρους για να τον φερω στα γουστα μου καθοτι αρκετα πολυπλοκος , και κατεληξα στην εκχυλιση που παραθετω στο συγκεκριμενο βιντεο ...
Χαρακτηριστικα Εκχυλισης :
Βαρος 19.1 γρ
Χρ.Εκχυλισης 32 sec
Temp 106(PID)
Pressure 9.5 Bar
Tamping = 15 kg
Roast Date 4/02/2014
Ημ. Εκχυλισης 10/02/2014
Το καλο με τον συγκεκριμενο καφε ειναι οτι ειναι αρκετα πολυπλοκος ως προς τις γευσεις και τα αρωματα, αλλα αλλαζοντας τις παραμετρους τις εκχυλισης μπορεις να τον φερεις εκει που εσυ θελεις
Προσωπικα εφερα την εκχυλιση ωστε να τονισω τα berries που μου αρεσουν πολυ ...Η επιγευση του Elida θα σου αφησει μια νοτα ανανα (το μανγκο δεν το βρηκα καπου , δεν ειμαι και γευσιγνωστης )..Την οξυτητα του θα την χαρακτηριζα οξυτητα σαμπανιζε κρασιου , κατι που μου αρεσε , και δεν με ξενισε...Σωμα γεματο και δυνατο και σαν cappuccino ηταν αρκετα εντονες οι γευσεις του , δενοντας πολυ ωραια με το γαλα ...