Noruega , ενας καφες απο το El Salvador , με σολολατενιες νοτες και ηπια οξυτητα με γλυκια επιγευση...
Σε αυτο το Review ΔΕ θα σας "πλημμυρισω" με περιπλοκες οξυτητες απο φρουτα , λουλουδια και γιασεμια ...
Ο καφες βγαζει σοκολατα αλλα ειναι flat...Θα ελεγα οτι ειναι απο τους καφεδες που προτιμαει η πλειοψηφια του κοσμου στον espresso και στον capuccino ....
Εμενα προσωπικα μου αρεσε ο συγκεκριμενος ,μιας και εδενε πολυ καλα με το γαλα (καθοτι cappuccinakias εγω)
Να δουμε μερικα χαρακτηριστικα του συγκεκριμενου καφε :
Χώρα : El Salvador
Περιφέρεια : Apaneca
Φάρμα : Finca Noruega
Ποικιλία : 100% Bourbon
Επεξεργασία : Fully Washed
Υψόμετρο : 1,600 m
Παραγωγός : Rafael & Carmen Silva
και η Τιμη του στα 9e / 250 gr.
Οπως παρατηρουμε στις φωτο βλεπουμε οτι οι κοκκοι ειναι μικροι και στρογγυλοι , κατι που ειναι χαρακτηριστικο της ποικιλιας bourbon.
Να πω την αληθεια , οι εκχυλισεις μου απειχαν αρκετα απο το RD (Για τα δικα μου γουστα ) , και δεν πηρα αυτη την τελεια "φουσκωτη" εχκυλιση που ηθελα ..
Παρολα αυτα ο Noruega απεδιδε τοσο οπτικα οσο και γευστικα , κατι που με αποζημειωνε στην πρωτη γουλια...
Οι εκχυλισεις που εκανα γινανε σε διαφορες θερμοκρασιες και γρ. (οπως παντα αλλωστε) , και κατεληξα εδω :
Ναι 19.5γρ ... Γιατι εκει επαιρνα τη σοκολατα που ηθελα...Πλουσια γευση σοκολατας που ηταν αισθητη και με το γαλα ...
Χαρακτηριστικα Εκχυλισης :
Βαρος 19.5 γρ
Χρ.Εκχυλισης 33 sec
Temp 107(PID)
Pressure 9.5 Bar
Tamping = 15 kg
Roast Date 27/01/2014
Ημ. Εκχυλισης 18/02/2014
Πιστευω οτι ο καφες μπορει να δωσει πιο πολλα αν εκχυλιστει μεσα σε μια βδομαδα απο τη RD ...
Σιγουρα θα ξαναγινει Review με πολυ φρεκο Noruega για να δουμε και τις διαφορες