Σελίδα 1 από 1

Oparapa - Colombia - Tailor Made

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 22 Οκτ. 2015, 19:32
από petros182
Κατέβηκα πρωτεύουσα πριν λίγες μέρες και με την πρώτη ευκαιρία πέρασα από πλατεία αγίας Ειρήνης να πάρω καφεδάκι για το σπίτι. Δεν είχα δοκιμάσει ποτέ Κολομβιανό και και μόλις τον είδα στο ράφι τον άρπαξα!

Περιοχή: Oparapa Huila
Παραγωγός: Multiple Farmers
Επεξεργασία: Washed sun dried
Υψόμετρο: 1500-1700m
Γευστικά χαρακτηριστικά: κόλα, καστανή ζάχαρη, καραμέλα και πολλά φρούτα
Τιμή: 8 ευρώ/250γρ
RD: 5/10

Χαρακτηριστικά εκχύλισης:

19,2g
Pid: 91C
Ημερομηνία: 22/10
Ποσότητα στο φλυτζάνι: 35g

Μέτρια εκχύλιση, νομίζω ήθελε λίγο καλύτερη κατανομή! Παρ΄όλα αυτά η γεύση ήταν καταπληκτική, πολλά φρούτα, μέτρια οξύτητα και σωματάρα!


Re: Oparapa - Colombia - Tailor Made

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 22 Οκτ. 2015, 20:13
από Edesso
Κολα ή κοκα κολα :2funny:

Λιχουδιες, φρεσκαδουρα με πολυ πλουσια κρεμα ετσι? :yourock:
Ποσα μλ περιπου τα 35γρ??

Re: Oparapa - Colombia - Tailor Made

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 22 Οκτ. 2015, 20:28
από petros182
Ακριβώς έτσι Βασίλη...μεσ' το στόμα μου είσαι φίλε!
35g= 35ml :D

Re: Oparapa - Colombia - Tailor Made

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 23 Οκτ. 2015, 16:35
από Aftergr
Να με συμπαθας αλλά 35γρ εκχύλισης δεν ισοδυναμούν με 35ml, μάλλον ποτέ

Re: Oparapa - Colombia - Tailor Made

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 23 Οκτ. 2015, 18:42
από petros182
Και για πες, όταν βάζεις το δοσομετρικό ποτηράκι στην ζυγαριά ακριβείας και μετράς την χωρητικότητα του νερού ( όχι του εσπρέσο!!!) σε γραμμάρια τι σου δείχνει???? εμένα πάντως στα 30 γρ ζύγισης μου δείχνει 30ml, 1oz!

Τώρα αν κάνω λάθος, δέχομαι και διορθώσεις...τεκμηριωμένες!!!

Re: Oparapa - Colombia - Tailor Made

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 23 Οκτ. 2015, 18:46
από KostasBarista
Γειά σου Π'ετρο. Χαίρομαι που σου άρεσε ο καφές. Ο Γιώργος έχει δίκιο σχετικά με τη λανθασμένη αντιστοιχεία ml με γραμμάρια στο καφέ, λόγω αερίων.
Προτείνουμε ζυγαριά τσέπης με τον αισθητήρα να βρίσκεται στη πλάκα ζ'υγισης και όχι στο πάτο της ζυγαριάς, ώστε να έχουμε σταθερή ζύγιση.
Επίσης προτείνουμε η εκχύλιση να είναι τουλάχιστον διπλάσια, από τα γραμμάρια που βάζουμε στο καλαθάκι. Πχ εσύ έβαλες 19, το λιγότερο που προτείνω είναι τα 38γρ στο φλυτζάνι. Έτσι θα στρογγυλέψεις κατά πολύ τον εσπρέσσο σου και θα καθαρίσουν οι γεύσεις μεταξύ τους (clarity).
Το μόνο προβληματάκι που καταλαβαίνω, είναι ότι μάλλον πάτησες με "βουναλάκι" στο καφέ... Το κόψιμό σου μου φαίνεται άψογο! :yourock:

Re: Oparapa - Colombia - Tailor Made

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 23 Οκτ. 2015, 19:10
από petros182
Γεια σου Κώστα! Και εγώ σε ζυγαριά τσέπης μετράω, με τον αισθητήρα στην πλάκα ζύγισης. Επίσης ποτέ δεν κάνω tamping με ''βουναλάκι'', τον απλώνω. Τώρα όσον αφορά τα γρ και τα ml έχεις δίκιο....το νερό έχει διαφορετικό ειδικό βάρος από τον εσπρέσο! Τώρα για να απαντήσω και στον φίλο μου τον Βασίλη, δεν ξέρω πόσα ml ήταν το ρόφημα μου...αλλά ξέρω ότι ήταν 35γρ ζυγισμένα! :Yeah:

Re: Oparapa - Colombia - Tailor Made

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 28 Οκτ. 2015, 10:55
από Aftergr
Θα πρότεινα να ξεχάσεις τελείως τα ml διότι δύο διαφορετικοί καφέδες που ζυγισμενοι μπορεί να έχουν το ίδιο βάρος, στα ml να έχουν τελείως διαφορετική τιμή πχ λόγω ποσότητας κρέμας