Αγαπητοί μου φίλοι. Η γεύση του νερού είναι σημαντικός παράγοντας όμως στο καφέ δεν φτάνει μόνο αυτό.
Πέρα από τη σκληρότητα (την οποία χρειαζόμαστε για να έχουμε γευστικό καφέ) έχουμε και το PH ιδιαίτερα σημαντικό κυρίως για την μηχανή μας. <6 δημιουργεί πρόβλημα στην μηχανή με άλλα λόγια το νερό γίνεται αλκαλικό με επίπτωση στην μηχανή μας.
http://www.scaa.org/?page=resources&d=water-standardshttp://web.archive.org/web/200805260723 ... erfaq.htmlhttp://techcenter.lamarzocco.com/jsp/Te ... ulator.jspΈχουμε γράψει ότι "οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά" και όχι οι θεωρητικές αμπελοφιλοσοφίες του καθενός που μετά από 20 λεπτά ανάγνωσης αποκτά γνώμη και την υποστηρίζει σθεναρά χωρίς ποτέ να έχει δει και δοκιμάσει από κοντά...
Μου θυμίζουν τα "παπαγαλάκια την εποχή του χρηματιστηρίου".
Τα φίλτρα που κατέληξα μετά από πολύ ψάξιμο και συζήτηση τόσο με αντιπροσώπους όσο και με έλεγχο της επίδρασης των φίλτρων αυτών στα boiler (ήμουν τυχερός πολύ εδώ) εστιάζονται σε 2 μάρκες.
1.EVERPURE
2.3M
2 χημικοί μηχανικοί μου είπαν ότι είναι οι κορυφαίες και οι 2 με πολλά λίτρα φιλτραρίσματος ανά φυσίγγιο.
Επέλεξα Everpure (με χρήση πολυφωσφωρικού) χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το 3Μ είναι υποδεέστερο.