Αγόρασα την προηγούμενη βδομάδα ένα distiller από το ebay
https://www.ebay.com/itm/254058040934. Κόστισε 73.5 με γυάλινο δοχείο νερού , αλλά υπάρχει και φθηνότερη έκδοση με πλαστικό δοχείο νερού.
Είναι εύκολο στην χρήση και στο καθάρισμα. Δεν χρησιμοποίησα το φίλτρο άνθρακα γιατί το νερό που χρησιμοποιώ είναι ήδη φιλτραρισμένο. Μετά από 3.5-4 ώρες είχα 4 λίτρα αποσταγμένου νερού.
Στη συνέχεια χρησιμοποίησα την συνταγή «Barista Hustle Water Recipe” από την σελίδα
https://baristahustle.com/blog/diy-water-recipes-redux/ . Συνοπτικά προσθέτεις θειικό μαγνήσιο και διττανθρακική σόδα μέσα στο αποσταγμένο νερό.
Σε σύγκριση με το OCS2 και το εμφιαλωμένο νερό θεόνη που συνήθως χρησιμοποιώ , το αποτέλεσμα ήταν θετικό.
Οπτικά, η εκχύλιση φάνηκε να είναι πιο παχύρευστη και υπήρξε και σημαντική διαφορά στην πυκνότητα της κρέμας.
Γευστικά τώρα , θα έλεγα ότι υπήρξε μια ελαφριά μείωση της οξύτητας.
Περιμένω να μου έρθει ένα εξάρτημα για την decent που υποτίθεται οτι βελτιώνει σημαντικά τις εκχυλίσεις , οπότε θα κάνω πάλι δοκιμές μόλις το παραλάβω.
Οι δοκιμές έγιναν με Dambi Uddo. Ο συγκεκριμένος καφές ήταν ο καλύτερος από Αιθιοπία που έχω πιει τα τελευταία χρόνια. Τον δοκίμασα μάλιστα από δυο roasters. Από Barn σε espresso και Square Mile σε φίλτρου. Και οι δυο φανταστικοί για μένα που κυνηγάω καφέδες που βγάζουν φράουλα.
Υπάρχουν 3-4 διαφορετικές συνταγές νερού και δεν ξέρω ακόμα αν κάποια ταιριάζει καλύτερα για espresso. Θα πρέπει να κάνω και κάποια δοκιμή με cupping , όπου είναι πολύ πιο εύκολο να βγάλεις συμπεράσματα.
Τέλος μου έχει περισσέψει και ένα φακελάκι 3rd wave water από το cupping που είχε πρόσφατα οργανώσει το square mile. Οπότε σύντομα θα κάνω μια δοκιμή μεταξύ OCS2 , Barista Hustle και 3rd Wave Water.