Kaya Cafe

Πείτε μας τα καλύτερα Cafe για έναν άριστο espresso!

Re: Kaya Cafe

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Gataros » 06 Ιουν. 2014, 13:55

COFFEEMAN έγραψε:Οπως τα λες φιλε καλος καφες αρκετοι guest και κατι νεο απο την κρητη που εχουν τα παιδια.Δοκιμαστε τον ιταλικο που εχει καπουτσινο,και τον yirga απο κρητη απλα απεχτος.Φοβεροι και η δυο που εχουν το μαγαζι σεμνα παιδια και παντα προθυμα να σου λυσουν καθε απορια. Loizo μηπως να παμε για κανα καφε ( yirga βεβαιως βεβαιως) :dancing:


Με κέρασαν σήμερα τον yirga τα παιδιά. Εντυπωσιακή γεύση, ξεκινάει με μια ήπια οξύτητα, όμως στρογγυλεύει και αφήνει γλυκιά γεύση στον ουρανίσκο. Πολύ ωραίος καφές!

Έχω πάρει από τα παιδιά ένα χαρμάνι από Κολομβία που έφτιαξα πρώτη φορά σήμερα το πρωί. Μάλλον βρήκα τον καφέ που μου ταιριάζει!
Άβαταρ μέλους
Gataros
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 334
Εγγραφή: 25 Απρ. 2014, 16:58
Ονομα: Βασίλης
Τοποθεσια: Bέλγιο
Μηχανη: LM GS3 MP 2017
2η μηχανη: V60
Μυλος: Monolith Flat
2ος Μυλος: Porlex
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Taf
{ TAGS }Kaya Cafe, Καφετέρια Kaya, espresso,

Re: Kaya Cafe

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό nikos_v80 » 30 Μάιος 2015, 15:51

Αυτές τις μέρες αξίζει μια επίσκεψη στο Kaya για 2 + 1ακόμα λόγους :
1. Ένας καταπληκτικός καφές από Αιθιοπία, είναι blend από την περιοχή Bonga, από τις φάρμες της Ελεάνας Γεωργαλή, όπως με πληροφόρησε ο Αντώνης. Τον δοκίμασα σε espresso και σε cortado και είναι εξαιρετικός και με τους 2 τρόπους. Ως espresso βγάζει άφθονα κόκκινα φρούτα και στο τέλος αφήνει 1 πικάντικη επίγευση, ενώ με το γάλα "δένει" φοβερά δίνοντας αρώματα μελιού.
2. Την ώρα που απολάμβανα το παραπάνω καφεδάκι, προσγειώθηκε ο mazzer kold! :new_shocked:
http://www.mazzer.com/en/grinder-dosers/kold/
Ο Αντώνης μου είπε ότι είναι ο 1ος που έρχεται στην Ελλάδα. Έχει κωνικά μαχαίρια 71mm τα οποία οδηγούνται με ιμάντα από το μοτέρ 900W, που είναι σε ξεχωριστό θάλαμο, ώστε να ψύχεται γρηγορότερα και να μη μεταφέρεται θερμότητα στον καφέ.
http://www.specialtycoffee.nl/kp_userfi ... old_02.jpg
Είναι πραγματικά ΜΕΓΑΛΟΣ, γρήγορος & εντυπωσιακός, ειδικά δίπλα στους anfim. Με 3-4 ρυθμιστικές δοκιμές με το γνώριμο blend του μαγαζιού, έδωσε 1 πολύ γευστικό και αλλιώτικο αποτέλεσμα στο φλυτζάνι.
Ο +1 λόγος είναι ο καφές που θα δουλέψουν τη βδομάδα που έρχεται. Είναι από Κολομβία, natural, ψημένος από τα παιδιά στο Crop (Ηράκλειο). Αν και ακόμα πολύ φρέσκος, έβγαλε ο Λάμπρος 2 εσπρεσάκια απόλαυση, ισορροπημένη οξύτητα και πολύπλοκο φλυτζάνι και αρώματα που με τίποτα δεν πρόδιδαν τη μέθοδο επεξεργασίας.
nikos_v80
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 14 Μάιος 2015, 21:47
Ονομα: Νίκος
Τοποθεσια: Πειραιάς
Μηχανη: VBM Domobar Super 2Β
Μυλος: Mahlkonig Vario
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Kaya Cafe

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 31 Μάιος 2015, 15:22

Αν και off topic θα ηθελα να πω οτι η mazzer ερχεται τελευταια και καταιδρωμενη στο θεμα της μεταδοσης με ιμαντα.Ιδεα που πρωτουλοποιησε ο VERSALAB και στην συνεχεια και αλλοι μικροτεροι κατασκεαυστες κυριως ιδιωτες οπως και η αφεντια μου αλλα δεν κατοχυρωσε ως πατεντα κανενας .Η mazzer oμως εχωντας και το budget αλλα και την πονηρια κατοχυρωσε παγκοσμιως την κατασκευη της με ιμαντα και μετα εβγαλε στην παραγωγη τον kold μην μπορωντας να το παει πιο περα ομως το πραμα και να χρησιμοποιει φτερωτη και τουνελ με ολα τα γνωστα μειονεκτηματα.Προφανως το εκανε αυτο για να μην κατηγορηθει για αντιγραφη και τρεχει και δεν φτανει.
Ωστοσο μιλαμε για κατασκευη mazzer οποτε η ποιοτητα και η στιβαροτητα ειναι δεδομενη.Οσο για το αποτελεσμα στο φλυτζανι ...ας μην βιαζομαστε μιας και ΟΧΙ δεν ειναι ο πρωτος που ηρθε Ελλαδα ο μυλος που πηγε στο Kaya.Οι αποψεις ομως ειναι αμφιταλαντευομενες και μονο ο χρονος και η χρηση θα δειξει ........
Στην τελικη μιλαμε για ενα robur που δεν ζεσταινεται σε επαγγελματικη χρηση με ολα τα υπολοιπα ιδια η τουλαχιστον σχεδον ιδια.
mazzer_new_kold_02.jpg
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή την δημοσίευση.
Μοιάζω με Doctor αλλά δεν είμαι.Μοιάζω με ειδικό αλλά δεν είμαι.Γι αυτό προτεiνω:Μην με ακούτε μην με μιμήστε μην με αντιγράφετε γιατί ίσως και να κινδυνεύετε απο επικίνδυνες τάσεις εκρηκτικές πιέσεις και υψηλές θερμοκρασίες.ΑΠΛΑ.Δημιουργήστε και μοιραστείτε το μαζί μας με δική σας ευθύνη γιατι εγώ δεν έχω καμία...
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 1837
Εγγραφή: 08 Δεκ. 2013, 12:54
Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast

Re: Kaya Cafe

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Aftergr » 01 Ιουν. 2015, 20:02

Κάτι τέτοιο δεν έχει αξία μόνο σε μύλο ρόλου κοπής καφεκοπτειου;

Εννοώ πως αν η αξία του είναι να γεμίσει το χοπερ, τότε δεν πάει χαμένη η δυνατότητα προστασίας από την θερμοκρασία αν ο καφές κάθεται μέσα πάνω από 20 λεπτά;
Άβαταρ μέλους
Aftergr
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 539
Εγγραφή: 31 Ιαν. 2014, 19:00
Ονομα: Γιωργος
Τοποθεσια: Αθηνα
Μηχανη: Rancilio Epoca ST1
Μυλος: Ascaso i2
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Africa-Costa Rica

Re: Kaya Cafe

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 01 Ιουν. 2015, 21:38

Γιωργο αυτο το μυλο το βλεπω πολυ χλωμο να τον αγορασει καποιος για να δουλεψει ντοσερ.On demand θα τον δουλευουν ολοι με puring κατευθειαν στο κλειστρο.Ουτε στο kaya φυσικα τον δουλευουν με το ντοσερ γεματο.Πρεπει να ειναι πολυ :jerking: καποιος για να δωσει ενα σκασμο λεφτα για ντοσερ χρηση με αυτον το μυλο.
Ουτε χρησιδανειο πιστευω να επενδυσουν οι εταιριες για να δωσουν το μυλο αυτο σε καποιον :jerking: που θα δουλεψει ντοσερ.
Πρωτα πηγε ο μυλος στο tailor made και μετα στο kaya.Οπως βλεπεις δοκιμαζεται απο τους καλυτερους και για τους καλυτερους και μονο γι αυτους.Οι υπολοιποι ας παρουν anfim :lol:
Oμως ετσι συνεχιζουμε το off topic.
Μοιάζω με Doctor αλλά δεν είμαι.Μοιάζω με ειδικό αλλά δεν είμαι.Γι αυτό προτεiνω:Μην με ακούτε μην με μιμήστε μην με αντιγράφετε γιατί ίσως και να κινδυνεύετε απο επικίνδυνες τάσεις εκρηκτικές πιέσεις και υψηλές θερμοκρασίες.ΑΠΛΑ.Δημιουργήστε και μοιραστείτε το μαζί μας με δική σας ευθύνη γιατι εγώ δεν έχω καμία...
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 1837
Εγγραφή: 08 Δεκ. 2013, 12:54
Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast

Re: Kaya Cafe

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Aftergr » 02 Ιουν. 2015, 10:29

Επισκέφτηκα και εγώ σήμερα το πρωί το kaya και είδα προς τιμήν του ότι ο καφές που έχει είναι redd

Πολύ καλές εκχυλισεις από τον Λαμπρο και φυσικά πήρα και ένα σακουλάκι sidamo για το σπίτι

Μου άρεσε το minimal concept και στο ότι περνάει στον κόσμο ότι μετράει η ουσία, και δεν είναι άλλη από ένα καλό φλιτζάνι καφέ
Άβαταρ μέλους
Aftergr
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 539
Εγγραφή: 31 Ιαν. 2014, 19:00
Ονομα: Γιωργος
Τοποθεσια: Αθηνα
Μηχανη: Rancilio Epoca ST1
Μυλος: Ascaso i2
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Africa-Costa Rica

Re: Kaya Cafe

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό cadm8 » 25 Νοέμ. 2015, 21:35

Το επισκέφθηκα σήμερα στο κλείσιμο και πάρα την κούραση τους πήρα ένα φανταστικό φλιτζάνι σαλβαδορ τέρμα σιρόπι πολύ ωραίο πολύπλοκο. Επίσης το concept πολύ ενδιαφέρον!
Άβαταρ μέλους
cadm8
Active Member
 
Δημοσιεύσεις: 100
Εγγραφή: 25 Ιαν. 2015, 11:08
Ονομα: Δημήτρης
Τοποθεσια: Θεσσαλονίκη
Μηχανη: V60, aeropress
Μυλος: LSM 91
2ος Μυλος: Porlex
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Taf, mokka

Re: Kaya Cafe

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό COFFEEMAN » 26 Νοέμ. 2015, 00:24

Για εμένα πάντα μιλάω,επαγγελματίες με Ε κεφαλαιο και οπως λεει και ο barista του forum ποιό πανω, ισως ο καλύτερος καφες στην αθηνα.Χωρις φρου φρου και αρώματα και τιτλους πινεις οτι πληρώνεις.Ελαχιστα πλεων για εμενα τα πραγματικα speciality coffe shop δυστυχώς φρου φρου και αρωματα απο πολλους.
COFFEEMAN
Active Member
 
Δημοσιεύσεις: 113
Εγγραφή: 01 Φεβ. 2014, 22:41
Ονομα: ΒΑΓΓΕΛΗΣ
Τοποθεσια: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μηχανη: Vbm_domobar jr2b mod
2η μηχανη: Gaggia classic
Μυλος: Mazzer Mini
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Xatzilias coffee roaster

Re: Kaya Cafe

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Gataros » 26 Νοέμ. 2015, 13:05

To Kaya (λόγω δουλειάς στο Σύνταγμα για μεγάλα διαστήματα) το έχω τιμήσει συνεχόμενα για 3 μήνες. Ο καθημερινός καφές blend που χρησιμοποιούν πρόκειται για έναν ευχάριστο, απλό και ισορροπημένο καφέ, που ως επί των πλείστων τα παιδιά τον εκχυλίζουν πολύ καλά. Πέρα από το blend τους έχουν και ορισμένους μονοποικιλιακούς από διάφορους roasters, πχ taf, κάποιον από Κρήτη κλπ.

Αυτό που με εξέπληξε θετικά είναι ότι ένα πρωινό, το blend που μου ετοίμασαν ήταν πολύ άσχημα εκχυλισμένο, έβγαζε καμμένο έντονα στον ουρανίσκο. Πηγαίνοντας το μεσημέρι να πάρω το δεύτερο καφέ μου, ευγενικά είπα στα παιδιά, ότι το πρωί ο καφές δεν ήταν καλός. Χωρίς ίχνος δισταγμού και αμφισβήτησης, τα παιδιά με κέρασαν μια πολύ ωραία Κολομβία natural :)

Το θέμα δεν είναι το κέρασμα. Το θέμα είναι ότι όσοι ασχολούνται με τον καφέ, γνωρίζουν ότι κάποιες φορές θα υπάρξουν και αστοχίες. Το παν για εμένα είναι πώς θα αντιμετωπίσουν και έναν πιο απαιτητικό πελάτη, αν θα βγάλουν κάποιο ύφος αμφισβήτησης και '' ότι τα ξέρουν όλα''.

Τα παιδιά δεν είναι τέτοια περίπτωση, έχουν διάθεση και φαίνεται να αγαπούν αυτό που κάνουν.
Άβαταρ μέλους
Gataros
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 334
Εγγραφή: 25 Απρ. 2014, 16:58
Ονομα: Βασίλης
Τοποθεσια: Bέλγιο
Μηχανη: LM GS3 MP 2017
2η μηχανη: V60
Μυλος: Monolith Flat
2ος Μυλος: Porlex
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Taf

Re: Kaya Cafe

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό sporos123 » 26 Νοέμ. 2015, 15:17

Το θεωρώ υπερτιμημένο..
sporos123
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 25
Εγγραφή: 19 Νοέμ. 2014, 02:24
Ονομα: Tolis
Τοποθεσια: Evosmos
Μηχανη: Complete Bew Bar
Μυλος: Baratza Virtuoso
2ος Μυλος: Comandante MKIII
Coffee Roaster: Square Mile,Gardelli,Underdog
Αγαπημένοι Καφέδες: Ethiopia,Guatemala,Rwanda

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Προτεινόμενα Cafe για έναν καλό espresso

Μέλη σε σύνδεση

Εγγεγραμμένα μέλη: Bing [Bot], Google [Bot]

cron