Θα ήθελα να εκφρασω μια απορια που με ταλανιζει
Κατ΄αρχας να πω οτι εχω έλκος στο στομαχι, πραγμα που σημαινει οτι υπαρχει μια γενικη ευαισθησια σε οξινα φαγητα, σε μπαχαρικα, κλπ
Ομως, μου προκαλει εντυπωση οτι παρ' ολα αυτα υπαρχουν καποια μαγαζια, των οποιων ο καφες τους δε με πειραζει ουτε κατα διανοια!
Αντιθετως, στα περισσοτερα μαγαζια ο καφες τους με θεριζει..
Η απορια μου ομως ειναι η εξης: φταινε τα μαγαζια ή ο καφες?
Γιατι πχ εχω πιει καφε σε καινουριο μαγαζι, με καινουριες μηχανες και ηταν σουπερ, στη συνεχεια ομως (μετα απο καποιους μηνες/χρονο ο καφες τους με πειραζε. Και υποτιθεται οτι ειχαν την ιδια μαρκα σταθερα..
Ρωτησα ενα φιλο μου που μολις ανοιξε ενα μικρο αναψυκτηριο, για ποιο λογο συμβαινει αυτο. Και μου ειπε οτι αυτο οφειλεται στην κακη συντηρηση των μηχανων, στην κακη αφαλατωση, στο οτι δεν καθαριζουν τις μηχανες καθε μερα, με συνεπεια να μενουν κοκκοι καφε στη μηχανη, να σαπιζουν και να βγαζουν οξυτητα.
Ουσιαστικα δηλαδη μπορει να βαζεις τον καλυτερο καφε και να σου βγαινει αισχος, ακομα κ απο μια μηχανη εκατομμυριων!
Θα ηθελα ομως και τη δικη σας αποψη, καθοτι μου κανει εντυπωση αυτο το πραγμα, γιατι αν συμβαινει αυτο, σημαινει οτι 1 στις 100 επιχειρησεις κανει σωστη συντηρηση μηχανης. Κ αυτο το λεω γιατι το παλικαρι μου εφτιαξε καφε hausbrandt σε μια μηχανη του 1000ρικου κ ηταν απο τους καλυτερους καφε που εχω πιει! Κ εδω και χρονια ειχα πειστει οτι αυτος ο καφες με πειραζει!
(Το καλυτερο ηταν οταν μου ειπε για εναν κοινο γνωστο μας, ο οποιος εχει καφετερια εδω και πολλα χρονια κ ειναι και barista οτι δεν εχει κανει ΠΟΤΕ αφαλατωση στη μηχανη του κ οτι μια φορα το μηνα την περναει με ξυδι )