από Gataros » 05 Ιαν. 2015, 15:15
Σε γενικές γραμμές εύκολοι καφέδες είναι αυτοί που συνήθως είναι blend και στους οποίους κυριαρχεί η γεύση του κακάου-σοκολάτας.
Ο tigrato από taresso αποτελεί ένα χαρακτηριστικό δείγμα εύκολου καφέ, αρκεί να προσέξεις λίγο το κόψιμο, τη θερμοκρασία της μηχανής σου αλλά και την τοποθέτηση του καφέ στο pf. Επειδή και εγώ αρχάριος είμαι, για αρχή θα σου έλεγα μην παίρνεις ζόρικους καφέδες με πολύπλοκες οξύτητες, γιατί θα χορτάσει ο νεροχύτης καφέ. Ο sweet blue από taf είναι και αυτός ένας εύκολος καφές. Αυτό που πρέπει να δεις είναι, με την πάροδο του χρόνου που μένει στο σακουλάκι ο καφές, αυτός αλλάζει χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα η ρύθμιση στο μύλο σου να θέλει ελαφρώς πείραγμα.