Στέβια στον καφέ

Πως γίνεται , τι νερό βάζουμε , και όποια πληροφορία έχουμε για την βελτίωση των εκχυλίσεών μας και των γνώσεών μας!

Στέβια στον καφέ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Googlis » 10 Αύγ. 2014, 08:29

Ως τώρα αν ήθελα να βάλω κάποιο γλυκαντικό στον καφέ, χρησιμοποιούσα ζαχαρίνη. Ήμουν ικανοποιημένος γιατί είχε ελάχιστες θερμίδες αλλά και γλύκαινε όπως ήθελα κάποιες φορές τους καφέδες μου, το μόνο αρνητικό που παρατήρησα ήταν πως χάλαγε αρκετά την κρέμα.

Έτσι είπα να δοκιμάσω την Στέβια, αγόρασα από το super market αυτήν εδώ Canderel Green:
στέβια Canderel Green.jpg


Στην αρχή ενθουσιάστηκα μιας που η στέβια είναι φυτικό - φυσικό προϊόν, όμως....
παρατήρησα πως δίνει μια ιδιαίτερη γλυκύτητα στον καφέ. Θα προσπαθήσω να το περιγράψω λίγο καλύτερα, είναι σαν να σου δίνει μια πιο sharp μια πιο αιχμηρή γλυκύτητα στον καφέ, μια αίσθηση που δεν θυμίζει την συνηθισμένη γλυκύτητα της ζάχαρης.
Το έχετε παρατηρήσει κι εσείς αυτό;
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή την δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
Googlis
Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 495
Εγγραφή: 08 Δεκ. 2013, 21:59
Ονομα: Νίκος
Τοποθεσια: Καλλιθέα
Μηχανη: Gaggia B.B Mod
Μυλος: Anfim
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:
{ TAGS }στέβια, stevia, canderel, καφές χωρίς θερμίδες,Canderel green

Re: Στέβια στον καφέ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό panoss » 10 Αύγ. 2014, 09:57

Καλημέρα..Εγώ όταν ξεκίνησα να χρησιμοιποιω στεβια για τους λόγους να αποφύγω θερμιδες ζάχαρης πήρα την κανονική canderel..
Έπειτα λέω να πάρω κάτι φυτικό..
Έχω καταλήξει στο εξής.Όλες μα όλες οι ζαχαρινες έχουν αυτή την όπως λες πιο sharp γλυκύτητα..
Ακόμα περισσότερο αυτής στεβια..θα έλεγα σχεδόν τσιφιζει..
Δεν είναι ωραίο στη γεύση αυτό..
Δεν έχει καμία σχέση με ζάχαρη.
Εγώ βάζω μια μυτια μαύρη ζάχαρη Κ είμαι εντάξει πλέον..
Άβαταρ μέλους
panoss
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 299
Εγγραφή: 24 Μαρ. 2014, 23:02
Ονομα: Παναγιώτης
Τοποθεσια: Πάτρα
Μηχανη: Rocket r58 V2
2η μηχανη: Gaggia Baby Twin Mod
Μυλος: Mazzer Major Doser
2ος Μυλος: Ascaso iSteel mini 2
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Taf, Tailor Made

Re: Στέβια στον καφέ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Aftergr » 10 Αύγ. 2014, 10:38

Mηπως να δοκιμαζες Νικο μου να κοψεις τελειως την ζαχαρη οπως τα καταφερα και εγω, και καταλαβα επιτελους τι πινω(και τι δεν πινω) τοσα χρονια?
Οχι μονο αυτο αλλα οι καφεδες με χαμηλη οξυτητα εχουν αρχισει και μου φαινονται βαρετοι και την αναζητω πλεον
Στο αλλο ακρος τελειως δηλαδη


:lol:
Άβαταρ μέλους
Aftergr
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 542
Εγγραφή: 31 Ιαν. 2014, 19:00
Ονομα: Γιωργος
Τοποθεσια: Αθηνα
Μηχανη: Rancilio Epoca ST1
Μυλος: Ascaso i2
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Africa-Costa Rica

Re: Στέβια στον καφέ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό panoss » 10 Αύγ. 2014, 10:40

αυτο που ειπες μολις τωρα οτι πλεον σου αρεσουν οι καφεδες με οξυτητα το εχω αντιληφθει και γω πλεον...
Η οξυτητα του καφε μπορει ανετα να ξεπερασει τη ζαχαρη..
Παρ ολα αυτα μια μυτια του κουταλιου ζαχαρη(μερικοι κοκκοι δλδ) ισα ισα να στοργγυλεψουν την γευση και να αναδειξουν τα ζαχαρα του καφε νομιζω οτι για μενα ειναι ωραιο..
Υποκειμενικο ειναι αυτο..
Άβαταρ μέλους
panoss
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 299
Εγγραφή: 24 Μαρ. 2014, 23:02
Ονομα: Παναγιώτης
Τοποθεσια: Πάτρα
Μηχανη: Rocket r58 V2
2η μηχανη: Gaggia Baby Twin Mod
Μυλος: Mazzer Major Doser
2ος Μυλος: Ascaso iSteel mini 2
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Taf, Tailor Made

Re: Στέβια στον καφέ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 10 Αύγ. 2014, 15:13

Δεν........Μεχρι και που την καλιεργησαμε στο μπαλκονι και την χρησιμοποιησα ειυε φρεσκοκομμενη ειτε αποξηραμενη και τριμμενη αλλα ...δεν......Χρωματιζει και αλοιωνει τη γευση του καφε κανοντας αισθητη την παρεμβαση της...δεν....... :lol:


Ρε συ After τι κομματαρα εβαλες και με εστειλες ρε φιλε.Ξαφνικα θελω να τα σπασω ολα .....μηχανες μυλους ταμπερ ηχεια :lol: :lol:
Μεχρι και που ξεχασα τη στεβια τελειως. :lol:
Μοιάζω με Doctor αλλά δεν είμαι.Μοιάζω με ειδικό αλλά δεν είμαι.Γι αυτό προτεiνω:Μην με ακούτε μην με μιμήστε μην με αντιγράφετε γιατί ίσως και να κινδυνεύετε απο επικίνδυνες τάσεις εκρηκτικές πιέσεις και υψηλές θερμοκρασίες.ΑΠΛΑ.Δημιουργήστε και μοιραστείτε το μαζί μας με δική σας ευθύνη γιατι εγώ δεν έχω καμία...
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 1852
Εγγραφή: 08 Δεκ. 2013, 12:54
Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast

Re: Στέβια στον καφέ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Googlis » 10 Αύγ. 2014, 17:42

Aftergr έγραψε:Mηπως να δοκιμαζες Νικο μου να κοψεις τελειως την ζαχαρη οπως τα καταφερα και εγω, και καταλαβα επιτελους τι πινω(και τι δεν πινω) τοσα χρονια?

Στα Freddo espresso - capuccinno την θέλω την έρμη, στα ζεστά όχι.

Πράγματι Δημήτρη, για την ζαχαροπλαστική είναι μια χαρά για τον καφέ είναι... μια χαρά χάλια!

Αλλά καλύτερα να τα σπάσεις με το επόμενο, και καλά αι κακούργε αι γυναίκαι :tooth:
Άβαταρ μέλους
Googlis
Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 495
Εγγραφή: 08 Δεκ. 2013, 21:59
Ονομα: Νίκος
Τοποθεσια: Καλλιθέα
Μηχανη: Gaggia B.B Mod
Μυλος: Anfim
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Στέβια στον καφέ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό geo » 26 Αύγ. 2014, 12:19

Aftergr έγραψε:Mηπως να δοκιμαζες Νικο μου να κοψεις τελειως την ζαχαρη οπως τα καταφερα και εγω, και καταλαβα επιτελους τι πινω(και τι δεν πινω) τοσα χρονια?
Οχι μονο αυτο αλλα οι καφεδες με χαμηλη οξυτητα εχουν αρχισει και μου φαινονται βαρετοι και την αναζητω πλεον
Στο αλλο ακρος τελειως δηλαδη


:lol:

Που το βρηκατε αυτο ρε παιδια.Σαν "νεος" ειπα να μπω να διαβασω πεντε πραγματα κι εσεις με βαλατε στη χρονομηχανη και με στειλατε στα φοιτητικά μου χρονια!Ευχαριστω για το ταξείδι αξιζε τον κοπο!!
geo
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 27 Μάιος 2014, 12:23
Ονομα: Γιωργος
Τοποθεσια: Πατρα
Μηχανη: Bacchi
2η μηχανη: Moka Bialetti
Μυλος: Porlex
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Στέβια στον καφέ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Σιδηρούς » 01 Νοέμ. 2015, 00:29

Aftergr έγραψε:Mηπως να δοκιμαζες Νικο μου να κοψεις τελειως την ζαχαρη οπως τα καταφερα και εγω, και καταλαβα επιτελους τι πινω(και τι δεν πινω) τοσα χρονια?


Φιλτατε ετσι κανει η μανα μου,καφες σκετος σκοπιμως,οχι οτι ειναι "γευσιγνωστης" απλα λεει δεν καταλαβαινει καλα τον καφε με την ζαχαρη γιατι κακα τα ψεμματα οταν παραγγελνεις εξω ποτε μα ποτε η δοσολογια δεν ειναι ιδια.
Εχω δοκιμασει φρουκτοζη αλλα μου βγαζει μια μεταλλικη γευση που δεν μ'αρεσει καθολου.Εχω δοκιμασει ασπαρταμη αλλα και στεβια,για την τελευταια εχω την αισθηση πως με ενοχλει λιγο στο στομαχι.Δεν λεω βγαζει γλυκα ομως δεν ειναι κατι που μ'αρεσει.
Στο σπιτι αλλα και στη δουλεια βαζω κυβους μαυρης ζαχαρης ωστε να ξερω ακριβως την δοσολογια,4 κυβους στο σπιτι και 3 στην δουλεια με μικροτερη δοση καφε.
Blog για τον Νεο καπνιστη Πιπας:
Pipes and Tobaccos: http://pipe-smoke.blogspot.gr/
Youtube Channel: https://www.youtube.com/channel/UC33ney ... xFeSQ/feed
Άβαταρ μέλους
Σιδηρούς
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 37
Εγγραφή: 05 Αύγ. 2015, 23:56
Ονομα:
Τοποθεσια: Αθηναι
Μηχανη: Silvercrest
Μυλος: Hario Skerton
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Στο ψαξιμο...

Re: Στέβια στον καφέ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Antihroas » 26 Μάιος 2018, 09:56

Η stevia είναι ο λόγος που γύρισα τον καφέ σε σκέτο. Ειδικά στο freddo.
Έπινα για χρόνια μέτριο και αναγκάστηκα να κόψω τη ζάχαρη. Έτσι μου πρότειναν
τη stevia. Μία έβαζα και πάλι με χάλαγε. Ειδικά στο freddo όταν πέρναγε λίγο η ώρα
είχα την αίσθηση πως πίνω Coca Cola Zero. Κι έτσι το γύρισα στο σκέτο. Τώρα το σπάω
λίγα κλικ φρέσκο γάλα κι είμαι ικανοποιημένος. : D
Άβαταρ μέλους
Antihroas
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 21 Μάιος 2018, 23:54
Ονομα: Γιάννης
Τοποθεσια: Πειραιάς
Μηχανη: Wega Concept
Μυλος: Fiorenzato F64 evo
2ος Μυλος: Fiorenzato F64 evo
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:


Επιστροφή στο Οι παράμετροι του καφέ

Μέλη σε σύνδεση

Εγγεγραμμένα μέλη: Bing [Bot]

cron