Το νερό

Πως γίνεται , τι νερό βάζουμε , και όποια πληροφορία έχουμε για την βελτίωση των εκχυλίσεών μας και των γνώσεών μας!

Re: Το νερό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό mymenhir1971 » 01 Δεκ. 2014, 12:27

Aftergr έγραψε:Αργότερα θα βάλω και το λινκ όταν θα είμαι σε υπολογιστή

Να προσθέσω επίσης ότι νερά με pH κάτω από 7 κάνουν όξινο τον καφέ, ενώ με πάνω από 7.7 τον κάνουν πικρό
Αρα πρεπει να βρω νερο με pH ▶
7.7 για να σβησω την ξυνιλα που παιρνω απο τους βασανισμενους μου καφεδες :tooth: ...καλημερα Γιωργο....
Your Friend Caffeine
Άβαταρ μέλους
mymenhir1971
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 733
Εγγραφή: 03 Φεβ. 2014, 10:53
Ονομα: Στέλιος
Τοποθεσια: Θεσσαλονίκη
Μηχανη: Vbm/Pressure Profile
2η μηχανη: Gaggia Classic Mod
Μυλος: HG-one Motorized
Coffee Roaster: Την πηρε ο Μανος
Αγαπημένοι Καφέδες: Αφρικη κι ας ειναι και Εμπολα
{ TAGS }ποιότητα νερού, χημική σύσταση νερού, συστατικά πόσιμου νερού, άλατα, σκληρότητα, αγωγημότιτα,

Re: Το νερό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό peter » 01 Δεκ. 2014, 13:51

Η προσωρινή σκληρότητα ή ανθρακική σκληρότητα είναι αυτή η οποία τα άλατα αποβάλλονται (εαν το λέω σωστά) όταν ζεσταθεί το νερό , και μετά όταν το νερό κρυώσει ,επικάθονται στις αντιστάσεις ή στο πάτο των μπόιλερ κτλ.(Για αυτό νομίζω λέγεται και προσωρινή σκληρότητα επειδή είναι προσωρινά στο νερό εως ότου ζεσταθεί)
Σύμφωνα με τον Hoffman το σκληρό νερό φαίνεται ότι αλλάζει τη τιμή που διαλύονται τα διαλυτά του καφέ, αλλάζει το brew σε χημικό επίπεδο, δηλαδή το σκληρό νερό δεν παίρνει όσα μπορεί να πάρει το νερό απο τον καφέ ,μια μικρή ποσότητα σκληρότητας είναι επιθυμητή , αλλά από μέτριο νερό και πάνω δεν δίνει όσα θα μπορούσε να δώσει ο καφές.
Εδώ είναι το link του SCAA για τα στάνταρ του νερού για τον καφέ
http://www.scaa.org/PDF/resources/water-standards.pdf
peter
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 02 Φεβ. 2014, 19:20
Ονομα: Πέτρος
Τοποθεσια: Λαγονήσι
Μηχανη: Krups xp 5220
Μυλος: Vario Mahlkonig
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Το νερό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Aftergr » 07 Δεκ. 2014, 03:34

Έπειτα από δοκιμές διαφόρων....υδάτων, τελικά πήρα μια κανάτα Brita 3.5L η οποια θα με γλυτώσει από κουβαλημα
Το φίλτρο της θα αναλάβει το φιλτράρισμα διαφόρων ουσιών όπως το χλώριο που μας ενδιαφέρει και το φίλτρο ρητίνης πάνω στην μηχανή θα αναλάβει να αφαιρεί άλατα
Άβαταρ μέλους
Aftergr
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 537
Εγγραφή: 31 Ιαν. 2014, 19:00
Ονομα: Γιωργος
Τοποθεσια: Αθηνα
Μηχανη: Rancilio Epoca ST1
Μυλος: Ascaso i2
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Africa-Costa Rica

Re: Το νερό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Googlis » 08 Δεκ. 2014, 21:27

Για τα δεδομένα του νερού της Αθήνας Γιώργο, αυτή νομίζω πως είναι η καλύτερη & οικονομικότερη επιλογή.
Άβαταρ μέλους
Googlis
Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 495
Εγγραφή: 08 Δεκ. 2013, 21:59
Ονομα: Νίκος
Τοποθεσια: Καλλιθέα
Μηχανη: Gaggia B.B Mod
Μυλος: Anfim
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Το νερό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό simi » 22 Δεκ. 2014, 13:51

Μετα την αγορα της νεας μηχανης και του μυλου ηρθε η ωρα για το νερακι!!!!
Το νερο της πολης μου εχει:
Σκληροτητα 21 βαθμοι γερμανιας αρα 21χ17,86=375
Αγωγιμοτητα 450
PH 7.6
Μετα τα παραπανω στοιχεια τι μου προτεινετε για την oscar simonelli ετσι ωστε να αποφυγω οσες πιο πολλες αφαλατωσεις μπορω?
Άβαταρ μέλους
simi
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 238
Εγγραφή: 28 Νοέμ. 2014, 16:42
Τοποθεσία: ΞΑΝΘΗ
Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ξανθη
Μηχανη: Nouva Simonelli
Μυλος: mazzer super jolly
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Το ψάχνω ακόμα.

Re: Το νερό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Edesso » 22 Δεκ. 2014, 19:03

eviva απο το lidl 164 σκληροτητα :D
espresso junkie...
Άβαταρ μέλους
Edesso
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 582
Εγγραφή: 14 Φεβ. 2014, 17:24
Ονομα: Βασίλης
Τοποθεσια: Έδεσσα
Μηχανη: Espresso Baby DIY
2η μηχανη: V60/Bonavita
Μυλος: Compak K10
2ος Μυλος: porlex more steps
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: cup10 mokka

Re: Το νερό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό gsisr » 22 Δεκ. 2014, 19:09

και να σαι συνέχεια στο lidl για να ταΐζεις την oscar; :think: δε γίνεται κι αυτό..χρειάζεται πιο δραστική λύση..
Άβαταρ μέλους
gsisr
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 214
Εγγραφή: 13 Σεπ. 2014, 15:55
Ονομα: Αντώνης
Τοποθεσια: Θεσσαλονίκη
Μηχανη: Nuova Simoneli Oscar
Μυλος: Anfim Super Caimano
2ος Μυλος: MΑZZER Major dsrless
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Φρέσκοι Specialty

Re: Το νερό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό simi » 22 Δεκ. 2014, 21:09

Θα συμφωνησω με τον Αντωνη, σε αλλο νημα εγραψα οτι η μηχανη θελει πολυ νερο και το εμφιαλωμενο ειναι προσωρινη λυση μεχρι να βρεθει κατι Καλο.
Βασιλη ευχαριστω για την πληροφορια, θα αρχισω να παιρνω το eviva μεχρι να βρεθει λυση.

Διαβασα ολα τα προηγουμενα ποστ, ας βαλουμε λοιπον την θεωρια κατω να την κανουμε πραξη.
Άβαταρ μέλους
simi
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 238
Εγγραφή: 28 Νοέμ. 2014, 16:42
Τοποθεσία: ΞΑΝΘΗ
Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ξανθη
Μηχανη: Nouva Simonelli
Μυλος: mazzer super jolly
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Το ψάχνω ακόμα.

Re: Το νερό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Μιμης » 22 Δεκ. 2014, 21:43

Ας αναφερθώ και εδώ μιας και δεν έχω άλλο σοβαρό ιντερέσσο τωρα.
Το θέμα με το νερό της καφετιέρας, αν δεν το πολυαναλύσει κάποιος, εγω δεν το κάνω βέβαια, νομίζω ότι εμφιαλωμένο και ενα φίλτρο ρητίνης ειναι κατά 95% εντάξει όσο αφορά την γευση και την ποιότητα του καφε.
Το θέμα μου ειναι ότι καταναλώνω αρκετό πόσιμο νερό. Χρειαζόμαστε περίπου 10 μπουκάλια ημερησίως για να πιούμε εγω και ο γιός μου. Αλλο ένα τουλάχιστον για καφεδες, τσαι και λοιπά, και ενα για την κυρία μου. Ας πούμε και δυο ακόμα για φαγητό και την wega που θέλει ενα λίτρο την ημερα απλά γιατί ειναι αναμμένη (δεν την σβήνω καθόλου).
Συνολικα δλδ 15 μπουκάλια η 2,5 εξάδες ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. Κοστος περίπου στα 5 ευρω κάθε μερα.
Αυτό που θέλω ειναι να βάλω μια σειρά φίλτρα για να έχω νερό πόσιμο, άσχετα με τα άλατα, δεν με ενδιαφέρει και δεν θέλω να αφαιρέσω άλατα.
Ο χώρος που θα τοποθετηθεί θα ειναι εκτός σπιτιού, άρα δεν υπάρχει πρόβλημα χωρου. Αυτό που θέλω ειναι να μπορώ να πάρω 20-25 λιτρα καθημερινα, καθαρό νερό για να πίνουμε.
Το BESTMAX κατα τη γνώμη μου ειναι ακριβό για αυτα που δίνει και δεν με ενδιαφέρει η αφαλάτωση.
Σκέφτομαι ενα σύστημα φίλτρανσης κάτω πάγκου τριών η τεσσάρων σταδίων και σε συνδυασμό με ενα σύστημα UV .
Το σκέφτομαι καλά; Εχει κάποιος άλλος κατι τέτοιο;
Κάποια πρόταση που να ειναι στο ευρος των 250-300 ευρώ ειναι λογική και θα με καλύψει;;;
Μιμης
Member
 
Δημοσιεύσεις: 46
Εγγραφή: 02 Δεκ. 2014, 10:22
Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Κερκυρα
Μηχανη: Wega mininova
Μυλος: Cunill Colombia
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Το νερό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Fanis » 23 Δεκ. 2014, 11:01

Μιμη εγω θα σου πω για το δικο μου φιλτρο το οποιο δεν κυμαινεται στην τιμη που ζητας εσυ, αλλα πολυ φθηνοτερα.μου κοστισε περιπου 50€, ειναι ενεργου ανθρακα και η διαπερατοτητα των πορων ειναι 0,5μ.στους γονεις μου και σε λοιπους συγγενεις που μενουν επαρχια εβαλα διπλο, ενα PB1 0,5μ και ενα CTO 5μ.αυτο το εκανα γιατι εκει το καλοκαιρι το νερο κοβεται σχεδον καθημερινα οποτε ηθελα το πρωτο 5μ να κραταει χωματα, σκουριες και οτι αλλο εχει μεσα το δικτυο και το δευτερο 0,5μ ολα τα υπολοιπα.
κι εγω στην αρχη χρησιμοποιουσα εμφιαλωμενα γιατι το νερο στην Αθηνα μου μυριζε εντονα χλωριο, απλα ηταν και ασυμφορο αλλα και οχι οτι καλυτερο απο θεμα υγειας μιας και πολλοι το αναφερουν στο διαδυκτιο.
Εψαξα λοιπον και αποφασισα να τοποθετησω το Matrikx PB1.κατεληξα εκει γιατι εχει την δυνατοτητα να συνδεθει κατευθειαν στο κρυο νερο και οχι να τρυπησω για να βιδωσω εξτρα βρυσακι.απο την αρχη λοιπον αντιλαμβανεσαι οτι πινεις αλλο νερο, καμια σχεση με το χλωριο πριν.ακομη και ο καφες ειναι διαφορετικος με το νερο απο το φιλτρο σε σχεση με του δικτυου.
Να σου πω την αληθεια δεν το πηγα για αναλυση να δω αν οντως αφαιρει οσα λενε, πιστευω ομως να ειναι αληθειες.το αλλαζω καθε 6 μηνες εστω κι αν η εταιρια λεει χρονο.δεν αντεχει τοσο πολυ, η ποσοτητα νερου μειωνεται πολυ.το κοστος του ανταλλακτικου ειναι 20€ και θελω περιπου 10 λεπτα να το αλλαξω γιατι μπαινω κατω απο τον παγκο της κουζινας.
Ελπιζω να σε βοηθησα και καλο ψαξιμο...
Fanis
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 27
Εγγραφή: 26 Μάιος 2014, 22:11
Ονομα: Φανης
Τοποθεσια: Μαρουσι
Μηχανη: Saeco 8323
Μυλος: Zassenhaus Lima
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: La Perla,Yirgacheffe

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Οι παράμετροι του καφέ

Μέλη σε σύνδεση

Εγγεγραμμένα μέλη: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη