Το νερό

Πως γίνεται , τι νερό βάζουμε , και όποια πληροφορία έχουμε για την βελτίωση των εκχυλίσεών μας και των γνώσεών μας!

Re: Το νερό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Edesso » 13 Νοέμ. 2015, 22:48

τα αλατα η βριτα τα πιανει πολυ καλα την 1η βδομαδα χρησης της, δεν ειναι χρονικο το θεμα αλλα ποσοτητας νερου που φιλτραρεται δηλ θα μπορουσες να γεμισεις μερικα μπουκαλια νερο αμεσως μετα την αλλαγη φιλτρου και να τα αποθηκευσεις στο ψυγειο για να χεις για τη μηχανη
espresso junkie...
Άβαταρ μέλους
Edesso
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 582
Εγγραφή: 14 Φεβ. 2014, 17:24
Ονομα: Βασίλης
Τοποθεσια: Έδεσσα
Μηχανη: Espresso Baby DIY
2η μηχανη: V60/Bonavita
Μυλος: Compak K10
2ος Μυλος: porlex more steps
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: cup10 mokka
{ TAGS }ποιότητα νερού, χημική σύσταση νερού, συστατικά πόσιμου νερού, άλατα, σκληρότητα, αγωγημότιτα,

Re: Το νερό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Aftergr » 14 Νοέμ. 2015, 03:10

Την aquatek δεν την ήξερα, πάω να γκουγκλαρω

Υ.γ. Μιλάω για τα maxtra
Άβαταρ μέλους
Aftergr
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 537
Εγγραφή: 31 Ιαν. 2014, 19:00
Ονομα: Γιωργος
Τοποθεσια: Αθηνα
Μηχανη: Rancilio Epoca ST1
Μυλος: Ascaso i2
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Africa-Costa Rica

Re: Το νερό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό simi » 15 Νοέμ. 2015, 17:36

Εψαξα και σε αλλα forum σχετικα με το νερο και ασχετα με τον καφε και εκανα καποιες ερωτησεις για φιλτρα και αλλα και το μονο που ανακαλυψα ειναι να κατηγορει ο ενας τον αλλο για ντιλερ και παπαγαλακια........., ακρη φυσικα δεν εβγαλα και δεν νομιζω να βγαλω.
Λοιπον αν εχω καταλαβει καλα για να εχουμε καλο νερο τα ζητουμενα ειναι δυο, νερο χωρις χλωριο και χωρις πολλα αλατα.
Αλλα και παλι θα πρεπει να κανουμε τις αφαλατωσεις στην μηχανη μας.
Λοιπον επειδη το θεμα αυτο εχει να κανει με τις ιδιαιτεροτητες του καθενος μας και με το νερο της καθε περιοχης.
Ποιο φιλτρο ανθρακα για την μηχανη και για ποσιμο πρεπει να παρω???? (λιγο αοριστο ειναι αυτο αλλα....)
Ποιο φίλτρο ρητίνης ταιριάζει και πως τοποθετείται στην oscar simonelli για να μειωσω τα αλατα στο νερο που βαζω στη μηχανη???
Άβαταρ μέλους
simi
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 238
Εγγραφή: 28 Νοέμ. 2014, 16:42
Τοποθεσία: ΞΑΝΘΗ
Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ξανθη
Μηχανη: Nouva Simonelli
Μυλος: mazzer super jolly
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Το ψάχνω ακόμα.

Re: Το νερό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Aftergr » 15 Νοέμ. 2015, 23:07

Για φίλτρο άνθρακα προτείνω britta

Το φίλτρο ρητινης μπαίνει στο σωληνάκι που καταλήγει στο ρεζερβουάρ, στην άκρη του, και δεν έχω να προτείνω κάποιο ιδιαίτερα
Άβαταρ μέλους
Aftergr
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 537
Εγγραφή: 31 Ιαν. 2014, 19:00
Ονομα: Γιωργος
Τοποθεσια: Αθηνα
Μηχανη: Rancilio Epoca ST1
Μυλος: Ascaso i2
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Africa-Costa Rica

Re: Το νερό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό simi » 26 Νοέμ. 2015, 21:32

Δυστηχως Γιωργο το δοχειο της Oscar ειναι στενο και με μικρο στομιο και δεν μπαινει φιλτρο ρυτινης οπως αυτο που εχεις.

Καποιος αλλος γνωριζει για φιλτρο ρυτινης για την Oscar?

Αν βαλω καποιο φιλτρο της BWT best max (αυτα που εχει η Eurogat) ειναι και για ποσιμο το νερο απο αυτα τα φιλτρα η αυστηρα μονο για τις μηχανες?

Εχει καποιος καποια αλλη προταση? :Oops!:

Μηπως να μην κανω τιποτα και να βαζω απλα εμφιαλωμενο?? :think:
Μηπως να παρω μια κανατα Brita και τιποτα αλλο και τα αλατα να τα σκοτωνω με τις αφαλατωσεις και μονο?? :think:
Άβαταρ μέλους
simi
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 238
Εγγραφή: 28 Νοέμ. 2014, 16:42
Τοποθεσία: ΞΑΝΘΗ
Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ξανθη
Μηχανη: Nouva Simonelli
Μυλος: mazzer super jolly
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Το ψάχνω ακόμα.

Re: Το νερό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Σιδηρούς » 29 Νοέμ. 2015, 15:59

Googlis έγραψε:Μείωση αλάτων μπορεί να επιτευχθεί ή με αφαλατωτή ή με ρητίνη ή με αντίστροφη όσμοση.
Κανένας ενεργός άνθρακας δεν μειώνει αισθητά τα άλατα, ίσως να το κάνει σε ένα αμελητέο ποσοστό.
Με μικρού μεγέθους φίλτρο (όπως αυτό που έχεις) ή κανάτα δεν υπάρχει η δυνατότητα να μειώνονται αισθητά τα άλατα, ίσως υπό κάποιες συνθήκες σε ένα αμελητέο ποσοστό μέχρι 10% να μπορεί να επιτευχθεί.


Για εδω την Αθηνα εχω κανατα της Britta,στο πατρικο δυστυχως δεν υπαρχει τιποτα.Το νερο πινεται δεν ειναι κιτρινο πχ οπως Κερκυρα αλλα εχει αλατα.Να ρωτησω τι γινεται σε αυτην την περιπτωση;
Παμε σε κατι σαν αυτο; αποσκλυρηντης ή χρειζομαστε πιο πολυ αντιστροφη οσμοση;
Blog για τον Νεο καπνιστη Πιπας:
Pipes and Tobaccos: http://pipe-smoke.blogspot.gr/
Youtube Channel: https://www.youtube.com/channel/UC33ney ... xFeSQ/feed
Άβαταρ μέλους
Σιδηρούς
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 37
Εγγραφή: 05 Αύγ. 2015, 23:56
Ονομα:
Τοποθεσια: Αθηναι
Μηχανη: Silvercrest
Μυλος: Hario Skerton
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Στο ψαξιμο...

Re: Το νερό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 29 Νοέμ. 2015, 18:17

Ξεχνα τον αποσκλυρυντη.Δεν πρεπει να παραμενει για μεγαλα χρονικα διαστηματα αδρανης ,αφαλατωνει τα λιτρα που λεει οτι χωραει και θελει αναγεννηση συχνα πυκνα με χοντρο αλατι.Η ρυτινη του εχει διαρκεια ζωης ειτε παυει να αφαλατωνει ειτε περασει ο χρονος ζωης της ο οποιος δεν ξεπερναει τα δυο χρονια.Το κοστος αντικαταστασης της ειναι σεβαστο.Οπως ειπα δεν πρεπει να παραμενει σε αδρανεια.Μετα θελει πεταμα.Πολλες φορες τρυπαει το ανοξειδωτο δοχειο τους και δεν καλυπτεται απο εγγυηση.
Για την οσμωση δεν γνωριζω τιποτα οποτε και δεν παιρνω θεση.
Μοιάζω με Doctor αλλά δεν είμαι.Μοιάζω με ειδικό αλλά δεν είμαι.Γι αυτό προτεiνω:Μην με ακούτε μην με μιμήστε μην με αντιγράφετε γιατί ίσως και να κινδυνεύετε απο επικίνδυνες τάσεις εκρηκτικές πιέσεις και υψηλές θερμοκρασίες.ΑΠΛΑ.Δημιουργήστε και μοιραστείτε το μαζί μας με δική σας ευθύνη γιατι εγώ δεν έχω καμία...
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 1820
Εγγραφή: 08 Δεκ. 2013, 12:54
Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast

Re: Το νερό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Vasilis » 29 Νοέμ. 2015, 21:48

Συμφωνώ με τον Δημήτρη

Με αφαλατωτη αποκλείεται να κανεις δουλεια
Ποτε δεν καταλαβα την χρησιμότητα τους
Μονο προβληματα μου φέρανε στα τόσα χρονια που τους δούλευα
Vasilis
Member
 
Δημοσιεύσεις: 46
Εγγραφή: 06 Φεβ. 2014, 19:54
Ονομα: Βασιλης
Τοποθεσια: Κορινθος
Μηχανη: La Marzocco GS3
Μυλος: Baratza Sette 270W
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Taresso Tigrato

Re: Το νερό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Σιδηρούς » 05 Ιουν. 2016, 17:02

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις,ειμαι λιγο προβληματισμενος για τι θα κανω τελικα.
Blog για τον Νεο καπνιστη Πιπας:
Pipes and Tobaccos: http://pipe-smoke.blogspot.gr/
Youtube Channel: https://www.youtube.com/channel/UC33ney ... xFeSQ/feed
Άβαταρ μέλους
Σιδηρούς
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 37
Εγγραφή: 05 Αύγ. 2015, 23:56
Ονομα:
Τοποθεσια: Αθηναι
Μηχανη: Silvercrest
Μυλος: Hario Skerton
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Στο ψαξιμο...

Re: Το νερό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Gataros » 18 Φεβ. 2018, 22:07

Κάνοντας τεστ στο εμφιαλωμένο νερό που χρησιμοποιώ για τη μηχανή χρησιμοποιώντας τα τεστακια που είχε μέσα, βλέπω οτι το ph του νερού μου ειναι 6, ενώ το προτεινόμενο ειναι από 6.5 και πάνω.

Ακόμα, η ολική σκληρότητα του νερού ειναι στα 40ppm, δηλαδή προς το soft, ενώ στις οδηγίες συνίσταται από 70 και πάνω.

Σε όλα τα υπόλοιπα είμαι εντός προδιαγραφών. Τι επιπτώσεις μπορεί να εχω στη μηχανή και τη λειτουργία της, χρησιμοποιώντας μαλακό νερό; Υπάρχει τρόπος διόρθωσης της μαλακοτητας, μιας και η σύνδεση σε δίκτυο αυτή τη στιγμή ειναι αδύνατη;

Επόμενη λύση να ψάξω φυσικά για άλλο εμφιαλωμένο.
Άβαταρ μέλους
Gataros
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 329
Εγγραφή: 25 Απρ. 2014, 16:58
Ονομα: Βασίλης
Τοποθεσια: Bέλγιο
Μηχανη: LM GS3 MP 2017
2η μηχανη: V60
Μυλος: Monolith Flat
2ος Μυλος: Porlex
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Taf

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Οι παράμετροι του καφέ

Μέλη σε σύνδεση

Εγγεγραμμένα μέλη: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη