Το νερό

Πως γίνεται , τι νερό βάζουμε , και όποια πληροφορία έχουμε για την βελτίωση των εκχυλίσεών μας και των γνώσεών μας!

Re: Το νερό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό mymenhir1971 » 22 Μαρ. 2014, 22:48

:Oops!: το σημαντικοτερο,με εβγαλαν εκτος τα σχολια του Γιωργου,ξαχνω για φιλτρακια εντος δεξαμενης για την classic.Θα παει σε φιλο και θελω να ειναι και κουκλα και "καθαρη" οπως της αξιζει.
Your Friend Caffeine
Άβαταρ μέλους
mymenhir1971
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 734
Εγγραφή: 03 Φεβ. 2014, 10:53
Ονομα: Στέλιος
Τοποθεσια: Θεσσαλονίκη
Μηχανη: Vbm/Pressure Profile
2η μηχανη: Gaggia Classic Mod
Μυλος: HG-one Motorized
Coffee Roaster: Την πηρε ο Μανος
Αγαπημένοι Καφέδες: Αφρικη κι ας ειναι και Εμπολα
{ TAGS }ποιότητα νερού, χημική σύσταση νερού, συστατικά πόσιμου νερού, άλατα, σκληρότητα, αγωγημότιτα,

Re: Το νερό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό G.F. » 23 Μαρ. 2014, 09:22

Καλημέρα, Στέλιο είπα να σε βγάλω από τη δύσκολη θέση.. και να τα πω εγώ για ΄σενα... :lol:

Ας σοβαρευτώ τώρα. Φιλτρα για τις εσωτερικές δεξαμενές υπάρχουν πολλά. Πολλά παιδιά έχουν χρησιμοποιήσει από Eurogat.
επιπλέον σου παραθέτω ένα link.
http://www.happydonkey.co.uk/hd0906-10- ... lters.html


Καλημέρα Νίκο, πολύ χρήσιμο και ευχάριστο αυτό που γράφεις!!! διότι όπως γνωρίζεις είναι πολύ ακριβά τα φίλτρα νερά που χρησιμοποιούμε.
Άβαταρ μέλους
G.F.
Moderator
 
Δημοσιεύσεις: 1024
Εγγραφή: 16 Ιαν. 2014, 11:31
Ονομα: George
Τοποθεσια: Dubai - CY
Μηχανη: Speedster Idromatic
2η μηχανη: Arrarex Caravel
Μυλος: Woodsman - Conical
Coffee Roaster: GAS Roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Semeon Abay Ethiopia Ninety...

Re: Το νερό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό mymenhir1971 » 23 Μαρ. 2014, 10:19

Καλημερα..thanks και εφυγα για eurogat
Your Friend Caffeine
Άβαταρ μέλους
mymenhir1971
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 734
Εγγραφή: 03 Φεβ. 2014, 10:53
Ονομα: Στέλιος
Τοποθεσια: Θεσσαλονίκη
Μηχανη: Vbm/Pressure Profile
2η μηχανη: Gaggia Classic Mod
Μυλος: HG-one Motorized
Coffee Roaster: Την πηρε ο Μανος
Αγαπημένοι Καφέδες: Αφρικη κι ας ειναι και Εμπολα

Re: Το νερό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Googlis » 12 Απρ. 2014, 11:14

Έτοιμος λοιπόν να σας ενημερώσω για 4 προτάσεις φίλτρανσης. Πριν όμως φτάσουμε σε αυτές να σας ενημερώσω για το σκεπτικό και τους λόγους που επέλεξα να σας παρουσιάσω αυτήν την εταιρεία.
Αν και το νερό αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για τον καφέ, ωστόσο ποτέ πριν δεν είχα ασχοληθεί, ερευνήσει, το θέμα του φιλτραρίσματος του νερού σε βάθος. Αγόραζα φίλτρα χωρίς ιδιαίτερο ψάξιμο και κυρίως από γνώμες-εμπειρίες που μου μετέφεραν φίλοι. Αυτός βέβαια ο τρόπος όπως καταλαβαίνεται δεν είναι τεκμηριωμένος, ή τουλάχιστον δεν είναι τόσο όσο θα ήθελα :)
Έτσι κατόπιν μπόλικου ψαξίματος, μελέτης και έρευνας σας προτείνω την ακόλουθη εταιρεία και λύσεις γιατί:
  • Μας δίνει την δυνατότητα για ακριβείς λύσεις.
    Πχ: Έχουμε νερό με ολική σκληρότητα 260mg ανά λίτρο και θέλουμε να την κατεβάσουμε στα 100mg ανά λίτρο. Έτσι μέσω ανάλυσης πριν την τοποθέτηση του φίλτρου και μετά την τοποθέτησή του μπορούμε να έχουμε εγγυημένα το αποτέλεσμα που επιθυμούμε και όχι "να πάρε αυτό κάνει το νερό πιο μαλακό" γενικά και αόριστα
  • Συναρμολογεί τα συστήματα φίλτρανσης (πχ αντίστροφη όσμωση) στην Ελλάδα σε δικό της εργαστήριο στα μέτρα του πελάτη σύμφωνα με τις ανάγκες του.
  • Έχει μεγάλη γκάμα προϊόντων ανάλογα με τις ανάγκες μας και την οικονομική μας δυνατότητα.(Από μια απλή κανάτα φιλτραρίσματος μέχρι μεγάλως αφαλατώσεις-αντίστροφες οσμώσεις για μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες
  • Η συνεννόηση και η εξυπηρέτηση είναι γρήγορη, φιλική και παραμένει έτσι και στην υποστήριξη μετά την αγορά
  • Τέλος, έχει ανταγωνιστηκές τιμές και τις κάνει ακόμα καλύτερες για τα μέλη του φόρουμ :dancing: (Στείλτε μου pm ώστε να τους ενημερώσω πως είστε μέλος του φόρουμ πριν να απευθυνθείτε σε αυτήν)

Πάμε λοιπόν:

1.Σύστημα για μηχανές καφέ, παγομηχανές, ψύκτες και ψυγεία

Διπλό φίλτρο in-line με προ-φίλτρο διήθησης πολυπροπυλενίου 5μm και ακολούθως με φίλτρο ενεργού άνθρακα ανάμεικτο με polyphosphate για την απομάκρυνση των οργανικών παραγώγων της χλωρίωσης αλλά και των σκληρών αλάτων από το νερό που προκαλούν επικαθίσεις. Τιμή 50,00 €


2.Σύστημα φιλτραρίσματος του νερού της βρύσης για την Αθήνα σε 2-4 στάδια για νερό δικτύων μεγάλων πόλεων.

Η επιλογή του φίλτρου μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε επάνω στο πάγκο της κουζίνας είτε κάτω από αυτόν. Έχει τη δυνατότητα ο πελάτης να επιλέξει τα στάδια επεξεργασίας που θέλει να χρησιμοποιήσει, και να αποφασίσει αν θέλει να έχει φιλτραρισμένο νερό στη κεντρική του παροχή ή με ξεχωριστή βρύση. Τιμή από 80,00 € έως 200,00 € ανάλογα την κάθε περίπτωση.


3.Προσφορά σε κανάτα με 3 φίλτρα ανώτερη της τύπου Britta

Το σύστημα αυτό διαθέτει ένα πρώτο φίλτρο διήθησης για την απομάκρυνση των αιωρούμενων σωματιδίων, ακολούθως υπάρχει ενεργός άνθρακας καρύδας για την κατακράτηση των οργανικών παραγώγων της χλωρίωσης και τέλος έχει μεμβράνη υπέρ-διήθησης για τη προστασία από τα παλαιά δίκτυα. Τιμή προσφορά 43,00 €


4.Σύστημα για ακριβές εγκαταστάσεις και μη πόσιμα νερά με αντίστροφη όσμωση

Το σύστημα αυτό αποτελείται από 4-5 στάδια επεξεργασίας και εξασφαλίζει εξαιρετική αποτελεσματικότητα στην απομάκρυνση των αλάτων από το νερό και κάνει πόσιμο ακόμα και το μη πόσιμο νερό. Τιμή 455,00 € χωρίς αντλία και 585,00 € το σύστημα με την αντλία.


Στοιχεία εταιρείας:
http://www.aqua-tek.gr
Aqua-Tek
Κασομούλη 78-80, 11744 Νέος Κόσμος
Τηλέφωνα: 210 9025830, 213 0099221
Φαξ: 213 0099224

Υ.Γ.Επιφυλάσσομαι για τις τιμές καθότι καταλαβαίνεται σε βάθος χρόνου ή αλλαγής τον προϊόντων μπορεί να αλλάξουν είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω.
Άβαταρ μέλους
Googlis
Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 495
Εγγραφή: 08 Δεκ. 2013, 21:59
Ονομα: Νίκος
Τοποθεσια: Καλλιθέα
Μηχανη: Gaggia B.B Mod
Μυλος: Anfim
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Το νερό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό G.F. » 12 Απρ. 2014, 13:13

:yourock:
Για όλη τη δουλειά που έκανες!

:respect:
Γιατί οι χημικοί μηχανικοί στην εταιρεία που εργάζομαι μου μίλησαν γενικά και αόριστα!
Άβαταρ μέλους
G.F.
Moderator
 
Δημοσιεύσεις: 1024
Εγγραφή: 16 Ιαν. 2014, 11:31
Ονομα: George
Τοποθεσια: Dubai - CY
Μηχανη: Speedster Idromatic
2η μηχανη: Arrarex Caravel
Μυλος: Woodsman - Conical
Coffee Roaster: GAS Roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Semeon Abay Ethiopia Ninety...

Re: Το νερό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 12 Απρ. 2014, 15:23

Εξαφανιστηκες ρε μπαγασα αλλα τελικα εγραψες.Ενα μπραβο για ολη αυτην την ερευνα. :Yeah:
Να υποθεσω οτι αν εξαφανιζεσαι ετσι μας περιμενει κατι καλο μετα; :lol:
Aν ειναι ετσι αγαπητε τοτε χασου απο τα ματια μου για οσο θες :lol: :lol:
Μοιάζω με Doctor αλλά δεν είμαι.Μοιάζω με ειδικό αλλά δεν είμαι.Γι αυτό προτεiνω:Μην με ακούτε μην με μιμήστε μην με αντιγράφετε γιατί ίσως και να κινδυνεύετε απο επικίνδυνες τάσεις εκρηκτικές πιέσεις και υψηλές θερμοκρασίες.ΑΠΛΑ.Δημιουργήστε και μοιραστείτε το μαζί μας με δική σας ευθύνη γιατι εγώ δεν έχω καμία...
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 1862
Εγγραφή: 08 Δεκ. 2013, 12:54
Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast

Re: Το νερό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό ArroW » 12 Απρ. 2014, 15:44

"Καλωστονε" και ας αργησε που λενε ...Μπραβο για την πολυ ωραια παρουσιαση Νικολα...
To live I had to make myself more than what I was, to forge myself into a weapon. I am returning not the boy who was shipwrecked, but the man who will bring justice to those who have poisoned my city.
Άβαταρ μέλους
ArroW
Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 855
Εγγραφή: 08 Δεκ. 2013, 21:55
Ονομα: Arrow - Νικος
Τοποθεσια: Ηλιουπολη
Μηχανη: DIY WoodsmanDB
Μυλος: Sette 270W
Coffee Roaster: GeneCafe Roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Single Origin Fresh Roasted

Re: Το νερό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό mymenhir1971 » 12 Απρ. 2014, 16:17

ΠΑΠΥΡΟΣ-ΛΑΡΟΥΣ-ΜΠΡΙΤΑΝΝΙΚΑ η παρουσιαση!!Ειμαι στην δευτερη περιπτωση και το συνηστω ανεπιφυλακτα.Με φιλτρο ενεργου ανθρακα,μικροσωματιδιων σε συνδεση με βρυσακι και ολο αυτο το κολπο μετα απο φιλτρο ρητινης κατευθειαν στην μηχανη με την παρεμβολη μειωτηρα πιεσης(με μανομετρο).Κοστος ,ολα μαζι,190euro.Για να μην λεω και πολλα, οι μετρησεις στα νουμερα που αναφερονται στην παρουσιαση.....+100 λοιπον.
Your Friend Caffeine
Άβαταρ μέλους
mymenhir1971
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 734
Εγγραφή: 03 Φεβ. 2014, 10:53
Ονομα: Στέλιος
Τοποθεσια: Θεσσαλονίκη
Μηχανη: Vbm/Pressure Profile
2η μηχανη: Gaggia Classic Mod
Μυλος: HG-one Motorized
Coffee Roaster: Την πηρε ο Μανος
Αγαπημένοι Καφέδες: Αφρικη κι ας ειναι και Εμπολα

Re: Το νερό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Googlis » 12 Απρ. 2014, 21:03

Εὐλόγησον τέκνα μου :tooth:
Στέλιο, η δεύτερη περίπτωση που προτείνουμε δεν κάνει απαραίτητα μείωση των αλάτων μέσω ρητίνης, γίνεται και με άλλο τρόπο, επειδή όμως έχει διαφορετικό κοστολόγιο καλύτερα να μιλήσετε απευθείας μαζί τους γι αυτό και αναφέρουμε από 80€ έως 200€ και επειδή είδα σε άλλο πόστ σου το φίλτρο που πήρες, ρώτησα σχετικά για την ρητίνη.

Η απάντηση που πήρα είναι πως η ρητίνη στην περίπτωση που εφαρμόζεται μέσα σε θήκη τύπου φυσιγγίου (όπως στην περίπτωσή σου) τότε μειώνει τα άλατα για μια χ ποσότητα νερού πχ 50-100-200 λίτρα και μετά δεν κάνει απολύτως τίποτα. Αυτό συμβαίνει γιατί η ρητίνη πρέπει να αναγεννάτε με την βοήθεια ειδικού αλατιού ώστε να επανακτά την ιδιότητα συγκράτησης αλάτων που έχει.Έτσι όποιος έχει φίλτρα με ρητίνη θα πρέπει να την αναγεννά πριν χάσει την ιδιότητα συγκράτησης αλάτων.
Δεν μπορούμε να ορίσουμε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ή ποσότητα νερού καθότι εξαρτάται από α) από την σκληρότητα νερού της περιοχής, β) την ποσότητα και την ποιότητα της ρητίνης που έχουμε.

Πως μπορούμε να βρούμε περίπου τον χρόνο ή την ποσότητα νερού που αφού περάσουν θα πρέπει να την αναγεννήσουμε;
Με ένα απλό τεστ ολικής σκληρότητας νερού (όπως αυτά που έχουν για τα ενίδρυα, μπορούμε να τα βρούμε πολύ φτηνά και στα petshop και στο ebay) να κάνουμε δοκιμαστικές μετρήσεις πχ μετά τις πρώτες 20 μέρες χρήσης ανά 2-3 μέρες μέχρι να εντοπίσουμε πότε ανεβαίνει η σκληρότητα πχ μετά από περίπου 30 μέρες χρήσης, οπότε κάθε 30 μέρες θα κάνουμε αναγέννηση και θα είμαστε κομπλέ :Yeah:
55.jpg
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή την δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
Googlis
Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 495
Εγγραφή: 08 Δεκ. 2013, 21:59
Ονομα: Νίκος
Τοποθεσια: Καλλιθέα
Μηχανη: Gaggia B.B Mod
Μυλος: Anfim
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Το νερό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό mymenhir1971 » 12 Απρ. 2014, 22:41

Υπολογισαμε την ημερισια καταναλωση της μηχανης σε νερο και ξερω ποτε ακριβως θελει αναγενηση η ρητινη..εχω και καμμια τριανταρια τεστ,οπως αυτα που αναφερεις..και για σιγουρια θα κανω οτι πρεπει να κανω 10 μερες πιο νωρις.....+100 σε οτι αναφερεις ..το τι νερο μπαινει στις μηχανες μας ειναι κατι που πρεπει να ενδιαφερει περισσοτερο απο οτιδηποτε αλλο...δωσε πληροφοριες στο λαο!!!
Your Friend Caffeine
Άβαταρ μέλους
mymenhir1971
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 734
Εγγραφή: 03 Φεβ. 2014, 10:53
Ονομα: Στέλιος
Τοποθεσια: Θεσσαλονίκη
Μηχανη: Vbm/Pressure Profile
2η μηχανη: Gaggia Classic Mod
Μυλος: HG-one Motorized
Coffee Roaster: Την πηρε ο Μανος
Αγαπημένοι Καφέδες: Αφρικη κι ας ειναι και Εμπολα

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Οι παράμετροι του καφέ

Μέλη σε σύνδεση

Εγγεγραμμένα μέλη: Bing [Bot]