Το νερό

Πως γίνεται , τι νερό βάζουμε , και όποια πληροφορία έχουμε για την βελτίωση των εκχυλίσεών μας και των γνώσεών μας!

Re: Το νερό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό nefilim » 13 Απρ. 2014, 15:12

Ωραίος Νίκο έριξες μπόλικη δουλειά, εύγε! Εγώ χρησιμοποιώ ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα βρύσης 3 σταδίων της instapure, κάνει δουλειά στην γεύση αλλά δεν μειώνει τα άλατα. Αν υπήρχε κάτι αντίστοιχο + την μείωση ολικής σκληρότητας θα με ενδιέφερε πολύ!
nefilim
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 34
Εγγραφή: 30 Ιαν. 2014, 19:43
Ονομα: Γιάννης
Τοποθεσια:
Μηχανη: DallaCorte Mini
2η μηχανη: Europiccola/Caravel
Μυλος: Oe Pharos
2ος Μυλος: Mazzer SJ/Sozen
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Yirgacheffe
{ TAGS }ποιότητα νερού, χημική σύσταση νερού, συστατικά πόσιμου νερού, άλατα, σκληρότητα, αγωγημότιτα,

Re: Το νερό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Googlis » 16 Απρ. 2014, 00:59

Μείωση αλάτων μπορεί να επιτευχθεί ή με αφαλατωτή ή με ρητίνη ή με αντίστροφη όσμοση.
Κανένας ενεργός άνθρακας δεν μειώνει αισθητά τα άλατα, ίσως να το κάνει σε ένα αμελητέο ποσοστό.
Με μικρού μεγέθους φίλτρο (όπως αυτό που έχεις) ή κανάτα δεν υπάρχει η δυνατότητα να μειώνονται αισθητά τα άλατα, ίσως υπό κάποιες συνθήκες σε ένα αμελητέο ποσοστό μέχρι 10% να μπορεί να επιτευχθεί.
Άβαταρ μέλους
Googlis
Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 495
Εγγραφή: 08 Δεκ. 2013, 21:59
Ονομα: Νίκος
Τοποθεσια: Καλλιθέα
Μηχανη: Gaggia B.B Mod
Μυλος: Anfim
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Το νερό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό nefilim » 16 Απρ. 2014, 16:02

Κατάλαβα, πρέπει να κάνω κανά τεστ νερού και μάλλον να ανέβω κατηγορία φίλτρου, συχνές αφαλατώσεις δηλαδή προς το παρόν :tooth:
nefilim
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 34
Εγγραφή: 30 Ιαν. 2014, 19:43
Ονομα: Γιάννης
Τοποθεσια:
Μηχανη: DallaCorte Mini
2η μηχανη: Europiccola/Caravel
Μυλος: Oe Pharos
2ος Μυλος: Mazzer SJ/Sozen
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Yirgacheffe

Re: Το νερό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό sinner » 25 Απρ. 2014, 13:02

τελικά συνίσταται η χρήση μεταλικού νερού? μήπως έχει πολλά άλατα. Στο manual της ascaso λέει ότι mineral water is recomented
αλλά δεν είμαι σίγουρος :think:
sinner
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 39
Εγγραφή: 10 Μαρ. 2014, 04:41
Ονομα: Θανάσης
Τοποθεσια: Αθήνα
Μηχανη: AscasoSteelUnoPid
2η μηχανη: GaggiaCarezzaDeluxe
Μυλος: Anfim best
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: taf conquistador, sertao brazi

Re: Το νερό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό adrood » 23 Σεπ. 2014, 19:54

αν είναι να χρησιμοποιήσεις νερό απο βρύση σίγουρα είναι πιο καλό το μεταλλικό. Τώρα αν θέλετε μιας και είδα το τόπικ θα μπορούσα να ρωτήσω κάποιον που ζει εδω πέρα (λόγο ανωτέρας βίας (είναι η γυναίκα του από εδώ )) με τον οποίο φτιάξαμε τα δικά μου. Έχει μεγάλη εμπειρία και μπορώ να πω ξέρει τι κάνει . PH , τα σωστά μεταλλικά στοιχεία και άλατα καθώς και καθαρισμός από χλώρια κτλ

Τιμές και τέτοια δεν γνωρίζω αλλά σίγουρα μπορώ τηλέφωνα και αν έχει site . Προσωπικά τον βρήκα γιατί όλες , μα όλες οι καφετέριες Αλεξανδρούπολης καθώς και αρκετά άτομα που μιλούσα από διπλανούς νομούς τον εμπιστεύονται .
--------------------------------------------------------------------------------------------

Οι καλύτερες απολαύσεις στη ζωή είτε παχαίνουν είτε είναι παράνομες.

Η γεύση δεν μετριέται με καμία ζυγαριά :P

--------------------------------------------------------------------------------------------
adrood
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 19 Σεπ. 2014, 11:07
Τοποθεσία: Αλεξανδρούπολη
Ονομα: Chris
Τοποθεσια: Greece
Μηχανη: Alex duetto III
2η μηχανη: Suzuki GSR 600
Μυλος: Mazze mini Electroni
2ος Μυλος: Ανεμόμυλος Χάρτινος
Coffee Roaster: Gene cafe
Αγαπημένοι Καφέδες: Πλέον μονο μπλεντ

Re: Το νερό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Googlis » 24 Σεπ. 2014, 22:25

Διαβάζοντας κανείς το παρόν νήμα, αλλά και από εκτενείς συζητήσεις που έχουμε κάνει για το νερό μπορεί να οδηγηθεί σε δύο συμπεράσματα. Άλλο είναι το "καλύτερο" νερό για την μηχανή και άλλο είναι το "καλύτερο" νερό για το γευστικό αποτέλεσμα στον καφέ.

Δηλαδή όσα λιγότερα άλατα έχει το νερό τόσο καλύτερο για την εσπρεσσιέρα μας, όσα όμως περισσότερα μεταλλικά στοιχεία - άλατα (ειδικότερα κοιτάξτε στην αρχή του νήματος) τόσο πιο γευστικό αποτέλεσμα έχουμε στον καφέ.
Άβαταρ μέλους
Googlis
Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 495
Εγγραφή: 08 Δεκ. 2013, 21:59
Ονομα: Νίκος
Τοποθεσια: Καλλιθέα
Μηχανη: Gaggia B.B Mod
Μυλος: Anfim
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Το νερό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό adrood » 24 Σεπ. 2014, 22:33

όχι ακριβώς . Δεν έχει σχέση με την ποσότητα χρειάζεσαι κάποια μεταλλικά άλατα, όχι όλα . Και αυτά που μένουν δεν βοηθάν να πιάσει το μπόιλερ άλατα
--------------------------------------------------------------------------------------------

Οι καλύτερες απολαύσεις στη ζωή είτε παχαίνουν είτε είναι παράνομες.

Η γεύση δεν μετριέται με καμία ζυγαριά :P

--------------------------------------------------------------------------------------------
adrood
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 19 Σεπ. 2014, 11:07
Τοποθεσία: Αλεξανδρούπολη
Ονομα: Chris
Τοποθεσια: Greece
Μηχανη: Alex duetto III
2η μηχανη: Suzuki GSR 600
Μυλος: Mazze mini Electroni
2ος Μυλος: Ανεμόμυλος Χάρτινος
Coffee Roaster: Gene cafe
Αγαπημένοι Καφέδες: Πλέον μονο μπλεντ

Re: Το νερό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Aftergr » 01 Δεκ. 2014, 03:43

Έπειτα από ψάξιμο κατέληξα ότι χρειαζόμαστε νερό με σκληρότητα 90-180 και pH 7-7.5

Κάνοντας μια έρευνα διαπίστωσα ότι τα νερά που υπάρχουν στην αγορά και έχουν σκληρότητα γύρω στο 110, έχουν pH 8 και αντίστροφα
Οπότε κάπου στην μέση και θα είμαστε οκ
Έχω βρει 1-2 αλλά δεν τα γράφω για λόγους διαφημισης
Άβαταρ μέλους
Aftergr
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 539
Εγγραφή: 31 Ιαν. 2014, 19:00
Ονομα: Γιωργος
Τοποθεσια: Αθηνα
Μηχανη: Rancilio Epoca ST1
Μυλος: Ascaso i2
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Africa-Costa Rica

Re: Το νερό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 01 Δεκ. 2014, 09:33

Που εψαξες βρε Γιωργο........στην ντουλαπα σου...στο υπογειο σου ....στο σπιτι του Arrow; :lol:
Τουλαχιστον μια πηγη εγκυρη κατι για να εχει μια βαση αυτο που λες και να μην μοιαζει σαν να λες καντε αυτο που κανω εγω και θα δειτε.
Δεν αμφισβητω το αποτελεσμα της ερευνας σου γιατι δεν εχω ασχοληθει καθολου με το θεμα απλα αν μπορεις στηστο λιγο καλυτερα.
Καλημερα.
Μοιάζω με Doctor αλλά δεν είμαι.Μοιάζω με ειδικό αλλά δεν είμαι.Γι αυτό προτεiνω:Μην με ακούτε μην με μιμήστε μην με αντιγράφετε γιατί ίσως και να κινδυνεύετε απο επικίνδυνες τάσεις εκρηκτικές πιέσεις και υψηλές θερμοκρασίες.ΑΠΛΑ.Δημιουργήστε και μοιραστείτε το μαζί μας με δική σας ευθύνη γιατι εγώ δεν έχω καμία...
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 1835
Εγγραφή: 08 Δεκ. 2013, 12:54
Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast

Re: Το νερό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Aftergr » 01 Δεκ. 2014, 12:20

Ορίστε ένα από τα λινκ που βρήκα
http://www.cretanfoodnews.gr/content/%C ... F%86%CE%AD
Άβαταρ μέλους
Aftergr
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 539
Εγγραφή: 31 Ιαν. 2014, 19:00
Ονομα: Γιωργος
Τοποθεσια: Αθηνα
Μηχανη: Rancilio Epoca ST1
Μυλος: Ascaso i2
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Africa-Costa Rica

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Οι παράμετροι του καφέ

Μέλη σε σύνδεση

Εγγεγραμμένα μέλη: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη