Σελίδα 4 από 10
Re: Το νερό
Δημοσιεύτηκε:
13 Απρ. 2014, 15:12
από nefilim
Ωραίος Νίκο έριξες μπόλικη δουλειά, εύγε! Εγώ χρησιμοποιώ ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα
βρύσης 3 σταδίων της
instapure, κάνει δουλειά στην γεύση αλλά δεν μειώνει τα άλατα. Αν υπήρχε κάτι αντίστοιχο + την μείωση ολικής σκληρότητας θα με ενδιέφερε πολύ!
Re: Το νερό
Δημοσιεύτηκε:
16 Απρ. 2014, 00:59
από Googlis
Μείωση αλάτων μπορεί να επιτευχθεί ή με αφαλατωτή ή με ρητίνη ή με αντίστροφη όσμοση.
Κανένας ενεργός άνθρακας δεν μειώνει αισθητά τα άλατα, ίσως να το κάνει σε ένα αμελητέο ποσοστό.
Με μικρού μεγέθους φίλτρο (όπως αυτό που έχεις) ή κανάτα δεν υπάρχει η δυνατότητα να μειώνονται αισθητά τα άλατα, ίσως υπό κάποιες συνθήκες σε ένα αμελητέο ποσοστό μέχρι 10% να μπορεί να επιτευχθεί.
Re: Το νερό
Δημοσιεύτηκε:
16 Απρ. 2014, 16:02
από nefilim
Κατάλαβα, πρέπει να κάνω κανά τεστ νερού και μάλλον να ανέβω κατηγορία φίλτρου, συχνές αφαλατώσεις δηλαδή προς το παρόν
Re: Το νερό
Δημοσιεύτηκε:
25 Απρ. 2014, 13:02
από sinner
τελικά συνίσταται η χρήση μεταλικού νερού? μήπως έχει πολλά άλατα. Στο manual της ascaso λέει ότι mineral water is recomented
αλλά δεν είμαι σίγουρος
Re: Το νερό
Δημοσιεύτηκε:
23 Σεπ. 2014, 19:54
από adrood
αν είναι να χρησιμοποιήσεις νερό απο βρύση σίγουρα είναι πιο καλό το μεταλλικό. Τώρα αν θέλετε μιας και είδα το τόπικ θα μπορούσα να ρωτήσω κάποιον που ζει εδω πέρα (λόγο ανωτέρας βίας (είναι η γυναίκα του από εδώ )) με τον οποίο φτιάξαμε τα δικά μου. Έχει μεγάλη εμπειρία και μπορώ να πω ξέρει τι κάνει . PH , τα σωστά μεταλλικά στοιχεία και άλατα καθώς και καθαρισμός από χλώρια κτλ
Τιμές και τέτοια δεν γνωρίζω αλλά σίγουρα μπορώ τηλέφωνα και αν έχει site . Προσωπικά τον βρήκα γιατί όλες , μα όλες οι καφετέριες Αλεξανδρούπολης καθώς και αρκετά άτομα που μιλούσα από διπλανούς νομούς τον εμπιστεύονται .
Re: Το νερό
Δημοσιεύτηκε:
24 Σεπ. 2014, 22:25
από Googlis
Διαβάζοντας κανείς το παρόν νήμα, αλλά και από εκτενείς συζητήσεις που έχουμε κάνει για το νερό μπορεί να οδηγηθεί σε δύο συμπεράσματα. Άλλο είναι το "καλύτερο" νερό για την μηχανή και άλλο είναι το "καλύτερο" νερό για το γευστικό αποτέλεσμα στον καφέ.
Δηλαδή όσα λιγότερα άλατα έχει το νερό τόσο καλύτερο για την εσπρεσσιέρα μας, όσα όμως περισσότερα μεταλλικά στοιχεία - άλατα (ειδικότερα κοιτάξτε στην αρχή του νήματος) τόσο πιο γευστικό αποτέλεσμα έχουμε στον καφέ.
Re: Το νερό
Δημοσιεύτηκε:
24 Σεπ. 2014, 22:33
από adrood
όχι ακριβώς . Δεν έχει σχέση με την ποσότητα χρειάζεσαι κάποια μεταλλικά άλατα, όχι όλα . Και αυτά που μένουν δεν βοηθάν να πιάσει το μπόιλερ άλατα
Re: Το νερό
Δημοσιεύτηκε:
01 Δεκ. 2014, 03:43
από Aftergr
Έπειτα από ψάξιμο κατέληξα ότι χρειαζόμαστε νερό με σκληρότητα 90-180 και pH 7-7.5
Κάνοντας μια έρευνα διαπίστωσα ότι τα νερά που υπάρχουν στην αγορά και έχουν σκληρότητα γύρω στο 110, έχουν pH 8 και αντίστροφα
Οπότε κάπου στην μέση και θα είμαστε οκ
Έχω βρει 1-2 αλλά δεν τα γράφω για λόγους διαφημισης
Re: Το νερό
Δημοσιεύτηκε:
01 Δεκ. 2014, 09:33
από woodsman43
Που εψαξες βρε Γιωργο........στην ντουλαπα σου...στο υπογειο σου ....στο σπιτι του Arrow;
Τουλαχιστον μια πηγη εγκυρη κατι για να εχει μια βαση αυτο που λες και να μην μοιαζει σαν να λες καντε αυτο που κανω εγω και θα δειτε.
Δεν αμφισβητω το αποτελεσμα της ερευνας σου γιατι δεν εχω ασχοληθει καθολου με το θεμα απλα αν μπορεις στηστο λιγο καλυτερα.
Καλημερα.
Re: Το νερό
Δημοσιεύτηκε:
01 Δεκ. 2014, 12:20
από Aftergr