Σελίδα 1 από 1

Στέβια στον καφέ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 10 Αύγ. 2014, 08:29
από Googlis
Ως τώρα αν ήθελα να βάλω κάποιο γλυκαντικό στον καφέ, χρησιμοποιούσα ζαχαρίνη. Ήμουν ικανοποιημένος γιατί είχε ελάχιστες θερμίδες αλλά και γλύκαινε όπως ήθελα κάποιες φορές τους καφέδες μου, το μόνο αρνητικό που παρατήρησα ήταν πως χάλαγε αρκετά την κρέμα.

Έτσι είπα να δοκιμάσω την Στέβια, αγόρασα από το super market αυτήν εδώ Canderel Green:
στέβια Canderel Green.jpg


Στην αρχή ενθουσιάστηκα μιας που η στέβια είναι φυτικό - φυσικό προϊόν, όμως....
παρατήρησα πως δίνει μια ιδιαίτερη γλυκύτητα στον καφέ. Θα προσπαθήσω να το περιγράψω λίγο καλύτερα, είναι σαν να σου δίνει μια πιο sharp μια πιο αιχμηρή γλυκύτητα στον καφέ, μια αίσθηση που δεν θυμίζει την συνηθισμένη γλυκύτητα της ζάχαρης.
Το έχετε παρατηρήσει κι εσείς αυτό;

Re: Στέβια στον καφέ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 10 Αύγ. 2014, 09:57
από panoss
Καλημέρα..Εγώ όταν ξεκίνησα να χρησιμοιποιω στεβια για τους λόγους να αποφύγω θερμιδες ζάχαρης πήρα την κανονική canderel..
Έπειτα λέω να πάρω κάτι φυτικό..
Έχω καταλήξει στο εξής.Όλες μα όλες οι ζαχαρινες έχουν αυτή την όπως λες πιο sharp γλυκύτητα..
Ακόμα περισσότερο αυτής στεβια..θα έλεγα σχεδόν τσιφιζει..
Δεν είναι ωραίο στη γεύση αυτό..
Δεν έχει καμία σχέση με ζάχαρη.
Εγώ βάζω μια μυτια μαύρη ζάχαρη Κ είμαι εντάξει πλέον..

Re: Στέβια στον καφέ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 10 Αύγ. 2014, 10:38
από Aftergr
Mηπως να δοκιμαζες Νικο μου να κοψεις τελειως την ζαχαρη οπως τα καταφερα και εγω, και καταλαβα επιτελους τι πινω(και τι δεν πινω) τοσα χρονια?
Οχι μονο αυτο αλλα οι καφεδες με χαμηλη οξυτητα εχουν αρχισει και μου φαινονται βαρετοι και την αναζητω πλεον
Στο αλλο ακρος τελειως δηλαδη


:lol:

Re: Στέβια στον καφέ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 10 Αύγ. 2014, 10:40
από panoss
αυτο που ειπες μολις τωρα οτι πλεον σου αρεσουν οι καφεδες με οξυτητα το εχω αντιληφθει και γω πλεον...
Η οξυτητα του καφε μπορει ανετα να ξεπερασει τη ζαχαρη..
Παρ ολα αυτα μια μυτια του κουταλιου ζαχαρη(μερικοι κοκκοι δλδ) ισα ισα να στοργγυλεψουν την γευση και να αναδειξουν τα ζαχαρα του καφε νομιζω οτι για μενα ειναι ωραιο..
Υποκειμενικο ειναι αυτο..

Re: Στέβια στον καφέ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 10 Αύγ. 2014, 15:13
από woodsman43
Δεν........Μεχρι και που την καλιεργησαμε στο μπαλκονι και την χρησιμοποιησα ειυε φρεσκοκομμενη ειτε αποξηραμενη και τριμμενη αλλα ...δεν......Χρωματιζει και αλοιωνει τη γευση του καφε κανοντας αισθητη την παρεμβαση της...δεν....... :lol:


Ρε συ After τι κομματαρα εβαλες και με εστειλες ρε φιλε.Ξαφνικα θελω να τα σπασω ολα .....μηχανες μυλους ταμπερ ηχεια :lol: :lol:
Μεχρι και που ξεχασα τη στεβια τελειως. :lol:

Re: Στέβια στον καφέ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 10 Αύγ. 2014, 17:42
από Googlis
Aftergr έγραψε:Mηπως να δοκιμαζες Νικο μου να κοψεις τελειως την ζαχαρη οπως τα καταφερα και εγω, και καταλαβα επιτελους τι πινω(και τι δεν πινω) τοσα χρονια?

Στα Freddo espresso - capuccinno την θέλω την έρμη, στα ζεστά όχι.

Πράγματι Δημήτρη, για την ζαχαροπλαστική είναι μια χαρά για τον καφέ είναι... μια χαρά χάλια!

Αλλά καλύτερα να τα σπάσεις με το επόμενο, και καλά αι κακούργε αι γυναίκαι :tooth:

Re: Στέβια στον καφέ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Αύγ. 2014, 12:19
από geo
Aftergr έγραψε:Mηπως να δοκιμαζες Νικο μου να κοψεις τελειως την ζαχαρη οπως τα καταφερα και εγω, και καταλαβα επιτελους τι πινω(και τι δεν πινω) τοσα χρονια?
Οχι μονο αυτο αλλα οι καφεδες με χαμηλη οξυτητα εχουν αρχισει και μου φαινονται βαρετοι και την αναζητω πλεον
Στο αλλο ακρος τελειως δηλαδη


:lol:

Που το βρηκατε αυτο ρε παιδια.Σαν "νεος" ειπα να μπω να διαβασω πεντε πραγματα κι εσεις με βαλατε στη χρονομηχανη και με στειλατε στα φοιτητικά μου χρονια!Ευχαριστω για το ταξείδι αξιζε τον κοπο!!

Re: Στέβια στον καφέ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 01 Νοέμ. 2015, 00:29
από Σιδηρούς
Aftergr έγραψε:Mηπως να δοκιμαζες Νικο μου να κοψεις τελειως την ζαχαρη οπως τα καταφερα και εγω, και καταλαβα επιτελους τι πινω(και τι δεν πινω) τοσα χρονια?


Φιλτατε ετσι κανει η μανα μου,καφες σκετος σκοπιμως,οχι οτι ειναι "γευσιγνωστης" απλα λεει δεν καταλαβαινει καλα τον καφε με την ζαχαρη γιατι κακα τα ψεμματα οταν παραγγελνεις εξω ποτε μα ποτε η δοσολογια δεν ειναι ιδια.
Εχω δοκιμασει φρουκτοζη αλλα μου βγαζει μια μεταλλικη γευση που δεν μ'αρεσει καθολου.Εχω δοκιμασει ασπαρταμη αλλα και στεβια,για την τελευταια εχω την αισθηση πως με ενοχλει λιγο στο στομαχι.Δεν λεω βγαζει γλυκα ομως δεν ειναι κατι που μ'αρεσει.
Στο σπιτι αλλα και στη δουλεια βαζω κυβους μαυρης ζαχαρης ωστε να ξερω ακριβως την δοσολογια,4 κυβους στο σπιτι και 3 στην δουλεια με μικροτερη δοση καφε.

Re: Στέβια στον καφέ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Μάιος 2018, 09:56
από Antihroas
Η stevia είναι ο λόγος που γύρισα τον καφέ σε σκέτο. Ειδικά στο freddo.
Έπινα για χρόνια μέτριο και αναγκάστηκα να κόψω τη ζάχαρη. Έτσι μου πρότειναν
τη stevia. Μία έβαζα και πάλι με χάλαγε. Ειδικά στο freddo όταν πέρναγε λίγο η ώρα
είχα την αίσθηση πως πίνω Coca Cola Zero. Κι έτσι το γύρισα στο σκέτο. Τώρα το σπάω
λίγα κλικ φρέσκο γάλα κι είμαι ικανοποιημένος. : D