Πίεση vs Οξύτητας.

Πως γίνεται , τι νερό βάζουμε , και όποια πληροφορία έχουμε για την βελτίωση των εκχυλίσεών μας και των γνώσεών μας!

Re: Πίεση vs Οξύτητας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Edesso » 08 Ιουν. 2015, 15:20

Μια ενσταση μονο, απο οσο γνωριζω χαμηλη πιεση θελει πιο ψιλα κοψιματα, ψηλη πιεση πιο χοντρο κοψιμο, αλλαξε κατι και δεν το πηρα ειδηση :mad: :tooth:
espresso junkie...
Άβαταρ μέλους
Edesso
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 580
Εγγραφή: 14 Φεβ. 2014, 17:24
Ονομα: Βασίλης
Τοποθεσια: Έδεσσα
Μηχανη: Espresso Baby DIY
2η μηχανη: V60/Bonavita
Μυλος: Compak K10
2ος Μυλος: porlex more steps
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: cup10 mokka
{ TAGS }πίεση, οξύτητα, espresso, καφέδες, εσπρεσσο φόρουμ,

Re: Πίεση vs Οξύτητας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό panoss » 08 Ιουν. 2015, 15:25

μηπως αυτο που λες ισχυει για παλμικες αντλιες;
Άβαταρ μέλους
panoss
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 297
Εγγραφή: 24 Μαρ. 2014, 23:02
Ονομα: Παναγιώτης
Τοποθεσια: Πάτρα
Μηχανη: Rocket r58 V2
2η μηχανη: Gaggia Baby Twin Mod
Μυλος: Mazzer Major Doser
2ος Μυλος: Ascaso iSteel mini 2
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Taf, Tailor Made

Re: Πίεση vs Οξύτητας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Dimitris_P » 09 Ιουν. 2015, 09:43

Βασικά πρέπει να σκεφτούμε ότι η πίεση είναι σταθερή. Ρυθμίζεται άπαξ και κόβουμε/πατάμε (όχι τη μηχανή :tooth: )/εκχυλίζουμε βάσει αυτής. Εκτός αν κάποιος έχει βγάλει την opv απ'έξω και την ρυθμίζει κάθε 3 και λίγο :lol:

Έχω έναν πολυκαιρισμένο καφέ και αναγκάστηκα να μειώσω μία σκάλα το κόψιμο για να γίνει σωστή εκχύλιση, αλλά από τότε δεν πίνεται εύκολα και πικρίζει πιο πολύ. Ευτυχώς που τελειώνει
Dimitris_P
Active Member
 
Δημοσιεύσεις: 108
Εγγραφή: 15 Φεβ. 2014, 22:07
Ονομα: Δημήτρης
Τοποθεσια:
Μηχανη: ECM Barista
Μυλος: Anfim Best
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Οι παράμετροι του καφέ

Μέλη σε σύνδεση

Εγγεγραμμένα μέλη: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη

cron