Πίεση vs Οξύτητας.

Πως γίνεται , τι νερό βάζουμε , και όποια πληροφορία έχουμε για την βελτίωση των εκχυλίσεών μας και των γνώσεών μας!

Πίεση vs Οξύτητας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό mymenhir1971 » 24 Αύγ. 2014, 10:54

Απλως επιβεβαιωσα τη θεωρια πως αυξανοντας την πιεση περιοριζεται η οξυτητα.....από 9,5 bar στα 10,5(την στιγμη της εκχυλισης) η αλλαγη στη μηχανη.....δεν ανακαλυψα την Αμερική!!!!.....αλλα το αισθητηριο της γευσης μου απαγορευσε να γυρισω στα 9,5 bar.......
Your Friend Caffeine
Άβαταρ μέλους
mymenhir1971
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 734
Εγγραφή: 03 Φεβ. 2014, 10:53
Ονομα: Στέλιος
Τοποθεσια: Θεσσαλονίκη
Μηχανη: Vbm/Pressure Profile
2η μηχανη: Gaggia Classic Mod
Μυλος: HG-one Motorized
Coffee Roaster: Την πηρε ο Μανος
Αγαπημένοι Καφέδες: Αφρικη κι ας ειναι και Εμπολα
{ TAGS }πίεση, οξύτητα, espresso, καφέδες, εσπρεσσο φόρουμ,

Re: Πίεση vs Οξύτητας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Googlis » 24 Αύγ. 2014, 11:32

Καλημέρα Στέλιο!
Πράγματι οι περισσότεροι προτιμάμε τους γλυκόπιοτους καφέδες ή ακόμη κι αν δεν είναι από μόνοι τους, τότε να τους κάνουμε εμείς όσο μπορούμε και μας το επιτρέπουν :dancing:

Μπορεί να σε πρόλαβε ο Κολόμβος στα της Αμερικής αλλά αυτό που αναφέρεις, θα είναι χρήσιμο σε όσους έχουν ήδη ένα καφεδάκι στα χέρια τους και θέλουν να το κάνουν ολίγον πιο γλυκό.
Άβαταρ μέλους
Googlis
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 495
Εγγραφή: 08 Δεκ. 2013, 21:59
Ονομα: Νίκος
Τοποθεσια: Καλλιθέα
Μηχανη: Gaggia B.B Mod
Μυλος: Anfim
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Πίεση vs Οξύτητας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό panoss » 24 Αύγ. 2014, 13:01

Μιλατε παντα για την ενδειξη που δειχνει το μανομετρο της μηχανης?
Εμενα ειναι στην εργοστασιακη ρυθμιση ακομα και ψηνομαι να την ανεβασω στα 9.5-10 να δω αν θα καταλαβω διαφορα..
Επειτα μεινατε στο ιδιο κοψιμο?
Άβαταρ μέλους
panoss
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 297
Εγγραφή: 24 Μαρ. 2014, 23:02
Ονομα: Παναγιώτης
Τοποθεσια: Πάτρα
Μηχανη: Rocket r58 V2
2η μηχανη: Gaggia Baby Twin Mod
Μυλος: Mazzer Major Doser
2ος Μυλος: Ascaso iSteel mini 2
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Taf, Tailor Made

Re: Πίεση vs Οξύτητας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Edesso » 24 Αύγ. 2014, 13:07

Ωραιος ο Στελιος :dancing:
Πολυ χρησιμα τα γευστικα σου συμπερασματα :respect: θα τα χρησιμοποιησω. Θα μπορουσες δηλ σε καφεδες με εντονη οξυτητα πχ Αιθιοπιας, να ανεβαζες την πιεση για να τους κανεις πιο γλυκόπιοτους ??


Δηλ για να καταλάβω τωρα πινεις σιροπιαστο ταμπακο :tooth: :tooth:
espresso junkie...
Άβαταρ μέλους
Edesso
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 580
Εγγραφή: 14 Φεβ. 2014, 17:24
Ονομα: Βασίλης
Τοποθεσια: Έδεσσα
Μηχανη: Espresso Baby DIY
2η μηχανη: V60/Bonavita
Μυλος: Compak K10
2ος Μυλος: porlex more steps
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: cup10 mokka

Re: Πίεση vs Οξύτητας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό mymenhir1971 » 24 Αύγ. 2014, 13:32

Πανο...ΟΛΕΣ οι παραμετροι σταθερες!!!και το μανομετρο της μηχανης απο 9.5 σε 10.5 κατα την εκχυλιση....πειραματισου :coffee: Βασιλη....απο marlboro Costa Rica στα 9.5bar πηρα Assos αφιλτρο Costa Rica στα 10.5.. :new_shocked:
Your Friend Caffeine
Άβαταρ μέλους
mymenhir1971
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 734
Εγγραφή: 03 Φεβ. 2014, 10:53
Ονομα: Στέλιος
Τοποθεσια: Θεσσαλονίκη
Μηχανη: Vbm/Pressure Profile
2η μηχανη: Gaggia Classic Mod
Μυλος: HG-one Motorized
Coffee Roaster: Την πηρε ο Μανος
Αγαπημένοι Καφέδες: Αφρικη κι ας ειναι και Εμπολα

Re: Πίεση vs Οξύτητας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Edesso » 24 Αύγ. 2014, 14:13

:tooth: :tooth: :tooth:
espresso junkie...
Άβαταρ μέλους
Edesso
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 580
Εγγραφή: 14 Φεβ. 2014, 17:24
Ονομα: Βασίλης
Τοποθεσια: Έδεσσα
Μηχανη: Espresso Baby DIY
2η μηχανη: V60/Bonavita
Μυλος: Compak K10
2ος Μυλος: porlex more steps
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: cup10 mokka

Re: Πίεση vs Οξύτητας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Aftergr » 08 Ιουν. 2015, 11:36

Ξεθαβω αυτό το θέμα για να πω και εγώ την άποψη μου(μην πω σαν τι :lol: )

Η μεγαλύτερη πίεση απαιτεί και ψιλοτερο κόψιμο το οποίο οδηγεί σε πιο υπερεκχυλισμενες(όχι στο μάτι) εκχυλισεις, το οποίο σημαίνει ανέβασμα των πικρων χαρακτηριστικών
Οπότε φαντάζομαι ότι υπερκαλυπτουν τα οξινα χαρακτηριστικά, για αυτό και η αίσθηση της χαμηλότερης οξυτητας

Μαϊ του σεντς
Άβαταρ μέλους
Aftergr
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 544
Εγγραφή: 31 Ιαν. 2014, 19:00
Ονομα: Γιωργος
Τοποθεσια: Αθηνα
Μηχανη: Rancilio Epoca ST1
Μυλος: Ascaso i2
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Africa-Costa Rica

Re: Πίεση vs Οξύτητας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 08 Ιουν. 2015, 11:51

Θα συμφωνησω κι εγω μαζι σου Γιωργο στο οτι στην ουσια δεν μειωνεται η οξυτητα αλλα παρασερνουμε διαφορετικα συστατικα ,σε ποσοτητες κυριως ,απο το πακ τα οποια δεινουν την αισθηση της μειωμενης οξυτητας.
Ειναι ακρως ενδιαφερον το πως επιβεβαιωνεται αυτο με απανωτες μετρησεις σε ρεφρακτομετρο που ειχαμε στη διαθεση μας αυτο το καιρο με τον Σωκρατη στο inn cafe και εκανε κι εκεινος πειραματα με την αυξομειωση της πιεσης και παραλληλες μετρησεις στο οργανο.
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 2173
Εγγραφή: 08 Δεκ. 2013, 12:54
Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast

Re: Πίεση vs Οξύτητας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό mymenhir1971 » 08 Ιουν. 2015, 14:00

+1 στα λεγομενα των κυρίων....Γιωργο ασε τα πολλα τηλεφωνικα παρε-δωσε με Σαλονικα γιατι σε βλεπω να ξεθαβεις μαζι με παλια θεματα ΚΑΙ τη χαμενη κιβωτο!!!
Your Friend Caffeine
Άβαταρ μέλους
mymenhir1971
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 734
Εγγραφή: 03 Φεβ. 2014, 10:53
Ονομα: Στέλιος
Τοποθεσια: Θεσσαλονίκη
Μηχανη: Vbm/Pressure Profile
2η μηχανη: Gaggia Classic Mod
Μυλος: HG-one Motorized
Coffee Roaster: Την πηρε ο Μανος
Αγαπημένοι Καφέδες: Αφρικη κι ας ειναι και Εμπολα

Re: Πίεση vs Οξύτητας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Dimitris_P » 08 Ιουν. 2015, 14:05

Ευχαριστώ κύριοι, μόλις μου λύθηκε μια απορία.
Dimitris_P
Active Member
 
Δημοσιεύσεις: 108
Εγγραφή: 15 Φεβ. 2014, 22:07
Ονομα: Δημήτρης
Τοποθεσια:
Μηχανη: ECM Barista
Μυλος: Anfim Best
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Επόμενο

Επιστροφή στο Οι παράμετροι του καφέ

Μέλη σε σύνδεση

Εγγεγραμμένα μέλη: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη

cron