Σελίδα 1 από 2

Πίεση vs Οξύτητας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 24 Αύγ. 2014, 10:54
από mymenhir1971
Απλως επιβεβαιωσα τη θεωρια πως αυξανοντας την πιεση περιοριζεται η οξυτητα.....από 9,5 bar στα 10,5(την στιγμη της εκχυλισης) η αλλαγη στη μηχανη.....δεν ανακαλυψα την Αμερική!!!!.....αλλα το αισθητηριο της γευσης μου απαγορευσε να γυρισω στα 9,5 bar.......

Re: Πίεση vs Οξύτητας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 24 Αύγ. 2014, 11:32
από Googlis
Καλημέρα Στέλιο!
Πράγματι οι περισσότεροι προτιμάμε τους γλυκόπιοτους καφέδες ή ακόμη κι αν δεν είναι από μόνοι τους, τότε να τους κάνουμε εμείς όσο μπορούμε και μας το επιτρέπουν :dancing:

Μπορεί να σε πρόλαβε ο Κολόμβος στα της Αμερικής αλλά αυτό που αναφέρεις, θα είναι χρήσιμο σε όσους έχουν ήδη ένα καφεδάκι στα χέρια τους και θέλουν να το κάνουν ολίγον πιο γλυκό.

Re: Πίεση vs Οξύτητας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 24 Αύγ. 2014, 13:01
από panoss
Μιλατε παντα για την ενδειξη που δειχνει το μανομετρο της μηχανης?
Εμενα ειναι στην εργοστασιακη ρυθμιση ακομα και ψηνομαι να την ανεβασω στα 9.5-10 να δω αν θα καταλαβω διαφορα..
Επειτα μεινατε στο ιδιο κοψιμο?

Re: Πίεση vs Οξύτητας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 24 Αύγ. 2014, 13:07
από Edesso
Ωραιος ο Στελιος :dancing:
Πολυ χρησιμα τα γευστικα σου συμπερασματα :respect: θα τα χρησιμοποιησω. Θα μπορουσες δηλ σε καφεδες με εντονη οξυτητα πχ Αιθιοπιας, να ανεβαζες την πιεση για να τους κανεις πιο γλυκόπιοτους ??


Δηλ για να καταλάβω τωρα πινεις σιροπιαστο ταμπακο :tooth: :tooth:

Re: Πίεση vs Οξύτητας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 24 Αύγ. 2014, 13:32
από mymenhir1971
Πανο...ΟΛΕΣ οι παραμετροι σταθερες!!!και το μανομετρο της μηχανης απο 9.5 σε 10.5 κατα την εκχυλιση....πειραματισου :coffee: Βασιλη....απο marlboro Costa Rica στα 9.5bar πηρα Assos αφιλτρο Costa Rica στα 10.5.. :new_shocked:

Re: Πίεση vs Οξύτητας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 24 Αύγ. 2014, 14:13
από Edesso
:tooth: :tooth: :tooth:

Re: Πίεση vs Οξύτητας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 08 Ιουν. 2015, 11:36
από Aftergr
Ξεθαβω αυτό το θέμα για να πω και εγώ την άποψη μου(μην πω σαν τι :lol: )

Η μεγαλύτερη πίεση απαιτεί και ψιλοτερο κόψιμο το οποίο οδηγεί σε πιο υπερεκχυλισμενες(όχι στο μάτι) εκχυλισεις, το οποίο σημαίνει ανέβασμα των πικρων χαρακτηριστικών
Οπότε φαντάζομαι ότι υπερκαλυπτουν τα οξινα χαρακτηριστικά, για αυτό και η αίσθηση της χαμηλότερης οξυτητας

Μαϊ του σεντς

Re: Πίεση vs Οξύτητας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 08 Ιουν. 2015, 11:51
από woodsman43
Θα συμφωνησω κι εγω μαζι σου Γιωργο στο οτι στην ουσια δεν μειωνεται η οξυτητα αλλα παρασερνουμε διαφορετικα συστατικα ,σε ποσοτητες κυριως ,απο το πακ τα οποια δεινουν την αισθηση της μειωμενης οξυτητας.
Ειναι ακρως ενδιαφερον το πως επιβεβαιωνεται αυτο με απανωτες μετρησεις σε ρεφρακτομετρο που ειχαμε στη διαθεση μας αυτο το καιρο με τον Σωκρατη στο inn cafe και εκανε κι εκεινος πειραματα με την αυξομειωση της πιεσης και παραλληλες μετρησεις στο οργανο.

Re: Πίεση vs Οξύτητας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 08 Ιουν. 2015, 14:00
από mymenhir1971
+1 στα λεγομενα των κυρίων....Γιωργο ασε τα πολλα τηλεφωνικα παρε-δωσε με Σαλονικα γιατι σε βλεπω να ξεθαβεις μαζι με παλια θεματα ΚΑΙ τη χαμενη κιβωτο!!!

Re: Πίεση vs Οξύτητας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 08 Ιουν. 2015, 14:05
από Dimitris_P
Ευχαριστώ κύριοι, μόλις μου λύθηκε μια απορία.