Δημητρη θα σου απαντησω χωρις παραθεσεις επιγραμματικα για να διορθωσω τα λάθη που εγραψες ετσι ωστε να μην μπερδευομαστε κι αλλο.
Οι ΗΧ δεν κατασκευαστηκαν για να προσομοιασουν κανενος τυπου λειτουργια.Προυπηρχαν ολων και απο κει ξεκινησαν ολα.
Οι double boiler ειναι αρκετα μεταγενεστερες και ανθισαν στην αναγκη θερμοκρασιακης σταθεροτητας και επαναλλειψημοτητας κυριως κατα την ελευση του τριτου κυματος παροτι αρκετα παλιοτερα καποιοι κατασκευαστες εβλεπαν πιο μακρυα και ειχαν κατασκευασει ηδη μοντελα.
Δεν ειναι απαραιτητο οτι στοιχιζουν ακριβοτερα απο τις μονου μποιλερ ουτε ξεκινανε απο τα 1000 και πανω.Βλεπε OSCAR.
Σε μια καλη ΗΧ και για ενα χρηστη που νοιωθει τι κανει και ξερει τη μηχανη του ,δεν αποτελει kinder εκπληξη η θερμοκρασια αλλα αντιθετως μπορει να δωσει εξαιρετικα φλυτζανια και απολυτως θεικα.
Για να απαντησω κι εγω τελικα το μποιλερ δεν εχει θερμοκρασιες των 140 βαθμων.Αυτο συμβαινει μονο στις μονου μποιλερ οταν ανεβαζουν θερμοκρρασια για να ερθουν σε θεση για steaming.
Oι θερμοκρασιες που εχουν τα μποιλερ ατμου των ΗΧ κυμαινονται απο 118 εως 122 αναλογως απαιτησεων ειτε μιλαμε για οικιακες ειτε για επαγγελματικες.
Τελος δεν περναει το νερο απο κανενα σωληνακι αλλα υπαρχει ενας χοντρος σωληνας (ΗΧ)απο τον οποιον δεν περνα απλα το νερο απο μεσα.Εχουμε μια συνθετη διαδικασια θερμοσυφωνισμου του νερου και μια μελετημενη μιξη του κρυου εισερχομενου νερου με το καυτο θερμοσυφωνισμενο νερο και ολα αυτα βασισμενα στην θερμοδυναμικη των υγρων με αποτελεσμα να εχουμε την δυνατοτητα για καταλληλη θερμοκρασια εκχυλισης.
Οι ΗΧ ειναι απιστευτης συλληψης ιδεα απο καποιο πραγματικα φωτισμενο μυαλο σε μια μακρυνη εποχη οπου καταφερνουν με μια αντισταση να κανουν δυο δουλειες σε μικρο μεγεθος και εχουν συντροφεψει τους επαγγελματιες εδω και δεκαετιες επαξια και μαλιστα εχουμε δειγματα τετοιων μηχανων τελειως hi-end οπως η WBC AURELIA LONDON.
Προτιμω να εχω μια απλη ΗΧ σπιτι μου παρα μια μετρια διπλου μποιλερ.
Αυτα.....πονεσε το χερι μου.Ελεος βρε παιδια