Degassing

Πως γίνεται , τι νερό βάζουμε , και όποια πληροφορία έχουμε για την βελτίωση των εκχυλίσεών μας και των γνώσεών μας!

Re: Degassing

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Peaceful » 13 Δεκ. 2017, 00:53

Δεν νομιζω πως ξερει ο barista σε ποιες μερες αποδιδει καλυτερα ο καφες του...
Τα speciality δεν δουλευουν με degassing φιλοσοφια παρα με pre infusion μηχανες ειτε το degassing δεν ειναι καν 24 ωρο ...
Peaceful
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: 12 Δεκ. 2017, 00:38
Ονομα:
Τοποθεσια:
Μηχανη:
Μυλος:
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Degassing

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό woodsman43 » 13 Δεκ. 2017, 09:09

Υπαρχουν barista και BARISTA.
Οι πρωτοι βασιζονται στα τατουαζ τους στο facebook και στην παρλαπιπα ενω οι δευτεροι στα παντα που αφορουν το προιον τους απο την γεννηση του μεχρι την αφοδευση του.
Προφανως και αναφερεσαι στους πρωτους μιας και πιστευεις οτι το degase του speciality ειναι διαχειρισιμο απο το preinfusion ακομα και 24 ωρες μετα απο το ψησιμο.
Ευτηχως που υπαρχουν λιγοι απο τους δευτερους και πινουμε κατι αξιολογο οταν αυτο βρεθει.
Ενημερωσε και το προφιλ σου σε παρακαλω.
Ευχαριστω.Καλημερα.
Άβαταρ μέλους
woodsman43
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 2173
Εγγραφή: 08 Δεκ. 2013, 12:54
Ονομα: Δημητρης
Τοποθεσια: Ολυμπιακο χωριο
Μηχανη: Της πλακας
2η μηχανη: Gaggia Evo Mod
Μυλος: μαπα φτιαχτος
2ος Μυλος: Anfim Caimano 64
Coffee Roaster: DIY Air home roaster
Αγαπημένοι Καφέδες: Home roast

Re: Degassing

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό KostasBarista » 13 Δεκ. 2017, 17:34

Peaceful έγραψε:Δεν νομιζω πως ξερει ο barista σε ποιες μερες αποδιδει καλυτερα ο καφες του...
Τα speciality δεν δουλευουν με degassing φιλοσοφια παρα με pre infusion μηχανες ειτε το degassing δεν ειναι καν 24 ωρο ...


Λάθος νομίζεις. Αν δε ξέρει ο μπαρίστα που τον έχει δουλέψει και έχει δει στη πράξη πότε αποδίδει ο καφές, τότε ποιός ξέρει;

Τα speciality δε δουλεύουν με degassing;;; Συγνώμη φίλε, αλλά δε ξέρεις καν τι λες...

Δε θα έμπαινα στο τριπάκι να σου απαντήσω, αλλά το δικό σου ποστάρισμα μπήκε σαν απάντηση στο δικό μου και αναγκαστικά έπρεπε...
Honest coffees, drink what you were promised...
https://g.co/kgs/RojC2k
Άβαταρ μέλους
KostasBarista
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 132
Εγγραφή: 31 Ιαν. 2014, 11:38
Ονομα: Kostas
Τοποθεσια: Athens
Μηχανη: SanRemo Opera
2η μηχανη: Complete brew bar
Μυλος: Mahlkonig E80GBW
2ος Μυλος: Mahlkonig EK43
Coffee Roaster: Yes, I am a Pro
Αγαπημένοι Καφέδες: Honest Coffee Developers

Re: Degassing

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Jazz » 13 Δεκ. 2017, 21:41

Ο Δημήτρης και ο Κώστας παραπάνω τα είπαν όλα και με συντομία. Αν δε ξέρει ο Barista (ο κανονικός, όχι ο ... εφετζίδικος μπουφετζής που πατάει ένα κουμπί στη μηχανή και το παίζει μάστορας) και ο Roaster, τότε ποιος ξέρει ;;

Το degassing δεν κάνει 'διάκριση' σε specialty και μη. Μιλάμε για κόκκο ο οποίος ψήνεται, και χημικά διαφοροποιείται η δομή του. Το ότι υπάρχει διαφοροποίηση στην ίδια την πορεία του degass ανάμεσα στον κάθε κόκκο και τη διαδικασία του roasting που ακολουθήθηκε, ναι, εννοείται ότι υπάρχει. Αλλά όχι ότι υπάρχει καφές που δεν 'υπόκειται' στη φιλοσοφία του degass. Δε γίνεται αυτό. Πόσο μπορείς να επέμβεις νομίζεις με τεχνικές (pre infusion) στη Χημεία του σπυριού και τις χημικές Αντιδράσεις εν γένει στις οποίες έχει αυτό "υποβληθεί" λίγες ώρες μετά το ψήσιμο;; (μια mini μελέτη στην αντίδραση Maillard πχ, θα σε πείσει)
Άβαταρ μέλους
Jazz
Member
 
Δημοσιεύσεις: 70
Εγγραφή: 23 Ιούλ. 2017, 11:52
Τοποθεσία: Αθήνα
Ονομα: Σταυριάνα
Τοποθεσια: Αργυρούπολη Αττικής
Μηχανη: Lelit PL41 Plust Pid
2η μηχανη: V60Hario,Bonavita
Μυλος: Compak E10 ON DEMAND
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Ό,τι καλό & φρέσκο!

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Οι παράμετροι του καφέ

Μέλη σε σύνδεση

Εγγεγραμμένα μέλη: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη

cron