Σελίδα 1 από 2

Degassing

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 10 Δεκ. 2015, 16:22
από Batman
Θα ηθελα τις αποψεις σας σχετικα με το χρονο που πιστευετε πως χρειαζεται για να κανει degassing ο καφες σε συσκευασιες οπου εχει διοχετευθει αδρανες αεριο(πχ τυπου illy)..

Re: Degassing

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 10 Δεκ. 2015, 18:43
από Barista
Αν θέλει degassing θα είναι θαύμα κατά την άποψη μου.

Re: Degassing

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 10 Δεκ. 2015, 19:03
από Edesso
:lol: :lol:
Και γω νομιζω οτι θα χει ολοκληρωσει το degass του και μετα θα τον σφραγιζουν

Re: Degassing

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 10 Δεκ. 2015, 20:23
από Batman
Και εγω αυτο πιστευα...ομως δεν ηταν ετσι!
Πολλες εταιριες που χρησιμοποιουν αυτη την μεθοδο συσκευασιας αναγραφουν πως πρεπει να αφαιρεσεις την ταπα ασφαλειας 24 ωρες πριν χρησιμοποιησεις τον καφε...
Δεν βρισκω αλλο λογο περαν του degass..

Re: Degassing

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 10 Δεκ. 2015, 20:32
από Edesso
Μια βδομαδα θελει περιπου για να ολοκληρωσει το degass του, σε 24 ωρες τι θα κανει ταχυρυθμο express degass :new_shocked:
Μηπως για να αποβαλει πληρως το αεριο που του χουν βαλει πριν τη χρηση???
Φιλολογικη συζητηση βεβαια κανουμε οχι οτι κατεχουμε και τεχνικα θεματα ψησιματος αποθηκευσης

Re: Degassing

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 10 Δεκ. 2015, 21:46
από Batman
Καλα σιγουρα θεωριες και αποψεις ανταλλασουμε...
Παντως γι αυτο που ειμαι σιγουρος ειναι πως αν ανοιξεις βαρελι illy και κοψεις εκεινη την ωρα να πιεις θα εχεις ενα πολυ ασχημο γευστικο αποτελεσμα..
Το ειχα τεσταρει στο παρελθον..

Re: Degassing

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 11 Δεκ. 2015, 11:26
από Aftergr
Στο πρώτο 24ωρο ο καφές κάνει degas κατά 80%, στην συνέχεια χρειάζεται τουλάχιστον 5 μέρες για να καθορίσει η γεύση του καφέ και να βγει στην επιφάνεια το προφίλ του
Έχω πιει καφεδαρες και 20 μέρες μετά το ψήσιμο, παρόλα αυτά αν πιστεύεις ότι οι κόκκοι που είναι μέσα στο κουτί illy διατηρούνται φρέσκοι, καλύτερα να το ξεχάσεις

Re: Degassing

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 11 Δεκ. 2015, 13:36
από Batman
Γενικα οταν εχεις να κανεις με comercial καφε δεν εχεις την απαιτηση να πινεις φρεσκαδουρες..
Αλλο το ενα αλλο το αλλο...

Re: Degassing

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 12 Δεκ. 2017, 09:55
από Peaceful
Καλημερα κ συγχαρητηρια για το site.
Περι degassing ..
εχωντας δουλεψει
Ipanema
Red
Taff
Mokka
Offelia
Taresso
Dimelo
Area 51

Κ καφεδες εξωτερικου

Ο καθε καφες αντιδραει διαφορετικα
Κ για να κανουμε σωστο de gassing χρειαζεται ειτε μια ολοκληρη ερευνα πανω στον καφε μας ειτε οργανο μετρησης πομπης του δειοξιδειου.

Λογοι
βαθμος ψησιματος
Χωρος :Που κανουμε de gassing ,υγρασια,φως
Επεξεργασια καφε natural ,honey κλπ
Τροπος ψησιματος
Τροπος κ μερος αποθηκευσης
Μερες ψησιματος
Σταθεροτητα ψησιματος


Καποια δικα μου συμπερασματα για καφεδες απο ελλαδα
Μερες ψησιματος 13 κ πανω θα επελεγα απο 15 +
Ωρες 24 τουλαχιστον δεν εχω δει καφε που χρειαζεται λιγοτετο απο 24 ωρες κ εχω φτασει κ τις 3 μερες δηλ 64 ωρες
Χωρος αποθηκευσης καφε

Οτι λεω δεν ειναι κανονας ειναι δικα μου συμπερασματα εχωντας δουλεψει καθε καφε για πολυ καιρο ...

Re: Degassing

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 12 Δεκ. 2017, 18:51
από KostasBarista
Δεν υπάρχει σταθερά στις μέρες για degas. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε, είναι να ρωτάτε τον μπαρίστα, σε ποιές μέρες αποδίδει ο κάθε καφές καλύτερα.

Ο λόγος είναι καθαρά δομής σπυριού, σε συνάρτηση πόσα αέρια δημιουργήθηκαν στο καβούρδισμα κ πώς/πόσο επηρεάστηκε η δομή του. Διαφορετικές φιλοσοφίες καβουρδίσματος, διαφορετική συμπεριφορά degassing.