Degassing

Πως γίνεται , τι νερό βάζουμε , και όποια πληροφορία έχουμε για την βελτίωση των εκχυλίσεών μας και των γνώσεών μας!

Degassing

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Batman » 10 Δεκ. 2015, 16:22

Θα ηθελα τις αποψεις σας σχετικα με το χρονο που πιστευετε πως χρειαζεται για να κανει degassing ο καφες σε συσκευασιες οπου εχει διοχετευθει αδρανες αεριο(πχ τυπου illy)..
Άβαταρ μέλους
Batman
Active Member
 
Δημοσιεύσεις: 93
Εγγραφή: 09 Σεπ. 2015, 16:08
Ονομα: Κωστας
Τοποθεσια: Πυργος
Μηχανη: La Cimbali M21 EVO
2η μηχανη: aeropress κ V60
Μυλος: tAlΩs by Woodsman
2ος Μυλος: Mazzer Major κ SJ
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: fresh & fruity

Re: Degassing

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Barista » 10 Δεκ. 2015, 18:43

Αν θέλει degassing θα είναι θαύμα κατά την άποψη μου.
Άβαταρ μέλους
Barista
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 155
Εγγραφή: 06 Φεβ. 2014, 16:00
Τοποθεσία: Αθήνα ΝΠ
Ονομα: Γιώργος
Τοποθεσια: Greece
Μηχανη: Alex Duetto 3
2η μηχανη: Silvia PID
Μυλος: MazzerMiniE SSP Burr
2ος Μυλος: Niche Zero
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Izzo Silver Blend :P

Re: Degassing

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Edesso » 10 Δεκ. 2015, 19:03

:lol: :lol:
Και γω νομιζω οτι θα χει ολοκληρωσει το degass του και μετα θα τον σφραγιζουν
espresso junkie...
Άβαταρ μέλους
Edesso
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 580
Εγγραφή: 14 Φεβ. 2014, 17:24
Ονομα: Βασίλης
Τοποθεσια: Έδεσσα
Μηχανη: Espresso Baby DIY
2η μηχανη: V60/Bonavita
Μυλος: Compak K10
2ος Μυλος: porlex more steps
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: cup10 mokka

Re: Degassing

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Batman » 10 Δεκ. 2015, 20:23

Και εγω αυτο πιστευα...ομως δεν ηταν ετσι!
Πολλες εταιριες που χρησιμοποιουν αυτη την μεθοδο συσκευασιας αναγραφουν πως πρεπει να αφαιρεσεις την ταπα ασφαλειας 24 ωρες πριν χρησιμοποιησεις τον καφε...
Δεν βρισκω αλλο λογο περαν του degass..
Άβαταρ μέλους
Batman
Active Member
 
Δημοσιεύσεις: 93
Εγγραφή: 09 Σεπ. 2015, 16:08
Ονομα: Κωστας
Τοποθεσια: Πυργος
Μηχανη: La Cimbali M21 EVO
2η μηχανη: aeropress κ V60
Μυλος: tAlΩs by Woodsman
2ος Μυλος: Mazzer Major κ SJ
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: fresh & fruity

Re: Degassing

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Edesso » 10 Δεκ. 2015, 20:32

Μια βδομαδα θελει περιπου για να ολοκληρωσει το degass του, σε 24 ωρες τι θα κανει ταχυρυθμο express degass :new_shocked:
Μηπως για να αποβαλει πληρως το αεριο που του χουν βαλει πριν τη χρηση???
Φιλολογικη συζητηση βεβαια κανουμε οχι οτι κατεχουμε και τεχνικα θεματα ψησιματος αποθηκευσης
espresso junkie...
Άβαταρ μέλους
Edesso
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 580
Εγγραφή: 14 Φεβ. 2014, 17:24
Ονομα: Βασίλης
Τοποθεσια: Έδεσσα
Μηχανη: Espresso Baby DIY
2η μηχανη: V60/Bonavita
Μυλος: Compak K10
2ος Μυλος: porlex more steps
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: cup10 mokka

Re: Degassing

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Batman » 10 Δεκ. 2015, 21:46

Καλα σιγουρα θεωριες και αποψεις ανταλλασουμε...
Παντως γι αυτο που ειμαι σιγουρος ειναι πως αν ανοιξεις βαρελι illy και κοψεις εκεινη την ωρα να πιεις θα εχεις ενα πολυ ασχημο γευστικο αποτελεσμα..
Το ειχα τεσταρει στο παρελθον..
Άβαταρ μέλους
Batman
Active Member
 
Δημοσιεύσεις: 93
Εγγραφή: 09 Σεπ. 2015, 16:08
Ονομα: Κωστας
Τοποθεσια: Πυργος
Μηχανη: La Cimbali M21 EVO
2η μηχανη: aeropress κ V60
Μυλος: tAlΩs by Woodsman
2ος Μυλος: Mazzer Major κ SJ
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: fresh & fruity

Re: Degassing

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Aftergr » 11 Δεκ. 2015, 11:26

Στο πρώτο 24ωρο ο καφές κάνει degas κατά 80%, στην συνέχεια χρειάζεται τουλάχιστον 5 μέρες για να καθορίσει η γεύση του καφέ και να βγει στην επιφάνεια το προφίλ του
Έχω πιει καφεδαρες και 20 μέρες μετά το ψήσιμο, παρόλα αυτά αν πιστεύεις ότι οι κόκκοι που είναι μέσα στο κουτί illy διατηρούνται φρέσκοι, καλύτερα να το ξεχάσεις
Άβαταρ μέλους
Aftergr
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 544
Εγγραφή: 31 Ιαν. 2014, 19:00
Ονομα: Γιωργος
Τοποθεσια: Αθηνα
Μηχανη: Rancilio Epoca ST1
Μυλος: Ascaso i2
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: Africa-Costa Rica

Re: Degassing

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Batman » 11 Δεκ. 2015, 13:36

Γενικα οταν εχεις να κανεις με comercial καφε δεν εχεις την απαιτηση να πινεις φρεσκαδουρες..
Αλλο το ενα αλλο το αλλο...
Άβαταρ μέλους
Batman
Active Member
 
Δημοσιεύσεις: 93
Εγγραφή: 09 Σεπ. 2015, 16:08
Ονομα: Κωστας
Τοποθεσια: Πυργος
Μηχανη: La Cimbali M21 EVO
2η μηχανη: aeropress κ V60
Μυλος: tAlΩs by Woodsman
2ος Μυλος: Mazzer Major κ SJ
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες: fresh & fruity

Re: Degassing

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Peaceful » 12 Δεκ. 2017, 09:55

Καλημερα κ συγχαρητηρια για το site.
Περι degassing ..
εχωντας δουλεψει
Ipanema
Red
Taff
Mokka
Offelia
Taresso
Dimelo
Area 51

Κ καφεδες εξωτερικου

Ο καθε καφες αντιδραει διαφορετικα
Κ για να κανουμε σωστο de gassing χρειαζεται ειτε μια ολοκληρη ερευνα πανω στον καφε μας ειτε οργανο μετρησης πομπης του δειοξιδειου.

Λογοι
βαθμος ψησιματος
Χωρος :Που κανουμε de gassing ,υγρασια,φως
Επεξεργασια καφε natural ,honey κλπ
Τροπος ψησιματος
Τροπος κ μερος αποθηκευσης
Μερες ψησιματος
Σταθεροτητα ψησιματος


Καποια δικα μου συμπερασματα για καφεδες απο ελλαδα
Μερες ψησιματος 13 κ πανω θα επελεγα απο 15 +
Ωρες 24 τουλαχιστον δεν εχω δει καφε που χρειαζεται λιγοτετο απο 24 ωρες κ εχω φτασει κ τις 3 μερες δηλ 64 ωρες
Χωρος αποθηκευσης καφε

Οτι λεω δεν ειναι κανονας ειναι δικα μου συμπερασματα εχωντας δουλεψει καθε καφε για πολυ καιρο ...
Peaceful
New Member
 
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: 12 Δεκ. 2017, 00:38
Ονομα:
Τοποθεσια:
Μηχανη:
Μυλος:
Coffee Roaster:
Αγαπημένοι Καφέδες:

Re: Degassing

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό KostasBarista » 12 Δεκ. 2017, 18:51

Δεν υπάρχει σταθερά στις μέρες για degas. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε, είναι να ρωτάτε τον μπαρίστα, σε ποιές μέρες αποδίδει ο κάθε καφές καλύτερα.

Ο λόγος είναι καθαρά δομής σπυριού, σε συνάρτηση πόσα αέρια δημιουργήθηκαν στο καβούρδισμα κ πώς/πόσο επηρεάστηκε η δομή του. Διαφορετικές φιλοσοφίες καβουρδίσματος, διαφορετική συμπεριφορά degassing.
Honest coffees, drink what you were promised...
https://g.co/kgs/RojC2k
Άβαταρ μέλους
KostasBarista
Regural Member
 
Δημοσιεύσεις: 132
Εγγραφή: 31 Ιαν. 2014, 11:38
Ονομα: Kostas
Τοποθεσια: Athens
Μηχανη: SanRemo Opera
2η μηχανη: Complete brew bar
Μυλος: Mahlkonig E80GBW
2ος Μυλος: Mahlkonig EK43
Coffee Roaster: Yes, I am a Pro
Αγαπημένοι Καφέδες: Honest Coffee Developers

Επόμενο

Επιστροφή στο Οι παράμετροι του καφέ

Μέλη σε σύνδεση

Εγγεγραμμένα μέλη: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη

cron