Καλημέρα, ο λόγος που πρότεινα το στέγνωμα είναι η ανομοιομορφία που περιγράφει και ο φίλος παραπάνω. Πλέον νομίζω πως οι 150 βαθμοί είναι λίγοι και δεν του κάνουν κάτι τα 5 λέπτα. Εγώ κάνω προθέρμανση στους 210 και το αφήνω 4 λεπτά στους 180 με είσοδο στους 173 βαθμούς ( διαφέρει κάθε φορά). Γ΄ραφω αναλυτικά και τους χρόνους με 1250 watt στην πρίζα
5,5 λεπτα 215 βαθμοί
6,5 226
7,5 233
8,5 239
9,5 242
Στους 238 βαθμούς κατεβάζω watt στα 1100, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι ορίσετε θερμοκρασία 242.
10,5 242
first crack 11 λεπτά και βγάλσιμο στα 13 . Ενα λεπτό μετά το πρώτο κρακ μειώνω τα watt στα 900, μπορείτε να κατεβάσετε προοδευτικά τη θερμοκρασία 5-6 βαθμούς.
Αυτό που έχω καταλάβει με τον συγκεκριμένο κόκκο είναι πολύ σημαντικό που θα τον βγάλεις, αλλάζουν πολλές γεύσεις στα τελευταία 2 λεπτά. Για μένα το καλύτερο είναι να τον τραβήξετε όσο μπορείτε χωρίς να έχει πίκρα από κάρβουνο. Αυτή η πίκρα φέυγει με χαμήλωμα της θερμοκρασίας από πιο πριν. Σε ορισμένες περιπτώσεις για μένα λίγο λάδι στο τέλος ή την επόμενη μέρα δεν είναι κακό.
Η καλύτερη αναλογία για μένα είναι στα 230γρ να πέρνω 194
15γρ αλεσμένο 15 γρ στο φλυτζάνι
91 βαθμοί θερμ. 40 δευτ.
Δοκιμάστε και περιμένω τις απόψεις σας