Δυστυχώς 1:1 δε θα καταφέρεις σε τέτοιο καφέ κάτι... Είναι δύσκολη η υδρόλυση σε τέτοιους καφέδες.
Αν θες λίγα ml, κατέβασε και τα γραμμάρια αλεσμένου καφέ, ώστε να δώσεις τη δυνατότητα να κατεβάσει συστατικά που θα σου στρογγυλέψουν το φλυτζάνι και θα το κάνουν πιο πολύπλοκο, πέρα του λεμονιού. Είναι κρίμα για τέτοιο καφέ να μην απολαμβάνις ό,τι έχει να σου προσφέρει.
Αν δε μπορείς να κατεβάσεις γραμμάρια λόγω καλαθιού, τράβα με το ζόρι παραπάνω την εκχύλιση. Εγώ θα τον δοκίμαζα σε 1:2 και 1:2,5! Δύο διπλές θα χαλάσεις... Άλλο ένα πείραμα και ίσως το προτιμήσεις!
Στο καφέ πάντα κάτι δίνεις και κάτι παίρνεις. Πχ με τις αναλογίες που σου λέω, ίσως (ίσως!) χάσεις σε σώμα που προφανώς προτιμάς, αλλά θα γευτείς τα χαρακτηριστικά που είναι προορισμένος ο συγκεκριμένος καφές να σου δώσει. Σώμα βρίσκεις και σε robusta...
Είμαι περίεργος για τα συμπεράσματά σου και αν σου έχουν μείνει τίποτα γραμμάρια από τη συγκεκριμένη αγορά, ακόμα παραπάνω!