Είναι σε πολλούς από εμάς γνωστό ότι ο καφές αφού συγκεντρωθεί και επεξεργαστεί φτάνει στα χέρια μας άψητος, το χρώμα του οποίου είναι συνήθως ανοικτό πράσινο.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος και της αύξησης της θερμοκρασίας ο καφές αλλάζει σταδιακά χρώμα. Μέσα από αυτήν την διαδικασία μπορούμε (με λίγη εμπειρία) να καθορίσουμε το βαθμό ψησίματος, υπεισέρχεται και άλλος ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που μας δηλώνει σε τι στάδιο ψησίματος είμαστε, αυτός ο παράγοντας είναι η μυρωδιά και ο καπνός του καφέ που ψήνουμε.
Επειδή οι εικόνες είναι 1000 λέξεις παραθέτω links προκειμένου να αποκτηθεί μια ιδέα για τα στάδια ψησίματος του καφέ. Η μυρωδιά όπως είναι σαφές είναι δύσκολο να αναλυθεί εδώ (πέρα από γενικές περιγραφές) και θα παρουσιαστεί σε άλλο θέμα.
Μια γενική ιδέα λοιπόν.
http://www.sweetmarias.com/library/node/2924
http://www.sweetmarias.com/library/node/2926
Αναμένω σχολιασμό των video και γενικότερα σχόλια.